Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Golf GTE

Dvostruko bolja vožnja
Golf GTE

Zabava u vožnji unaprijed je zajamčena: maksimalna snaga Golfa GTE iznosi 180 kW (245 KS).  Ova impresivna vrijednost postignuta je zahvaljujući njegovoj učinkovitoj plug-in hibridnoj tehnologiji.

Model Golf GTE odlikuju brojne značajke.
Donosimo vam pregled prvih triju značajki:

Vanjski dizajn

Nudi vam sportsko elegantni nastup

Više o vanjskom dizajnu

Plug-in hibridna tehnologija 180 kW (245 KS)

Performanse su dobre, no učinkovitost je još bolja

Više o tehnologiji

Unutrašnjost

Savršena sportska udobnost

Više o unutrašnjosti

Vanjski dizajn

Vanjski dizajn

Nudi vam sportsko elegantni nastup

Agilnost i aerodinamika - ove kvalitete Golf GTE nije samo usvojio već ih i pokazuje prema van. One se jasno mogu prepoznati primjerice po plavoj ukrasnoj letvici koja se proteže od amblema Volkswagen preko cijelog prednjeg dijela vozila pa sve do dinamično oblikovanih LED glavnih svjetala*. Kao GTE model on ne mora skrivati svoje ispušne cijevi, međutim područje iza kromiranog difuzora pokazalo se sasvim dobrim mjestom. U kombinaciji s upečatljivim LED stražnjim svjetlima i krovnim spojlerom cijeli stražnji kraj dobiva izrazito markantnu notu.

*U kombinaciji s opcijskim IQ.LIGHT - LED matrix glavnim svjetlima plava se ukrasna letvica nastavlja u glavna svjetla.

Kotači

Maratonac ili sprinter? Program kotača nudi vam oboje

Skroman ili spektakularan - koji ste vi tip? S naplatcima¹ modela Golf GTE naglasit ćete svoj osobni stil - i s lakoćom dospjeti na svoje odredište.

Više informacija

IQ.LIGHT

Svjetlosna značajka vašeg Golfa GTE: IQ.LIGHT

Golf GTE već je serijski opremljen LED glavnim svjetlima koja se dinamično uvlače bočno u blatobrane, dok na stražnjem dijelu vozila dominiraju uska LED stražnja svjetla. Svoj Golf GTE možete opcijski opremiti IQ.Light svjetlima. Tada će vam put osvjetljavati izrazito jaka LED matrix glavna svjetla i regulacija dugih svjetala "Dynamic Light Assist". Osim toga, dio paketa su inovativni dinamični pokazivači smjera koji smjer skretanja prikazuju u obliku dinamične svjetlosne trake.

LED svjetla za maglu

Prave značajke po lošem vremenu

Magla, obilne snježne oborine ili kiša? Opcijska LED svjetla za maglu, koja su na 5 mjesta integrirana u saćastu strukturu i u branik, daju dodatnu svjetlost. Jednostavno ih uključite i svijet već izgleda potpuno drugačije. A vaš Golf GTE još markantnije.

Vanjsko ambijentalno osvjetljenje

On vas vidi dobro, a vi ćete ga lakše pronaći

S vanjskim ambijentalnim osvjetljenjem vaš Golf GTE već vas pozdravlja s vanjske strane: aktivirajte svoj ključ na radiosignal ili, ako ste opcijski odabrali Keyless Access sa SAFELOCK, približite se vozilu i zasvijetlit će glavna i stražnja svjetla. Udubljenja u ručicama vrata i plava traka u rešetci hladnjaka bit će osvijetljeni, a vaš Golf GTE zaželjet će vam dobrodošlicu projekcijom svjetla iz bočnih retrovizora na tlo.

Stvorite svoju sliku modela Golf GTE

Tehnologija

Motor

Vaš Golf GTE oduševljava snagom i učinkovitošću

Snažni hibridni pogon Golfa GTE sastavljen je od gotovo bešumnog elektromotora s besprijekornim prijenosom snage i inovativnim 1,4 l TSI benzinskim motorom s izravnim ubrizgavanjem snage 110 kW (150 KS), koji objedinjuje impresivnu dinamiku i nisku potrošnju. Združenom snagom obaju motora Golf GTE ubrzat će od 0 do 100 km/h za samo 6,7 sekundi - kratkoročno do najveće brzine od 225 km/h. Pritom ostvaruju sistemsku snagu od 180 kW (245 KS) s impresivnim okretnim momentom do 400 Nm. Osim triju intuitivno razumljivih hibridnih modusa rada, potpuno električni e-modus idealan je za gradske centre - i to s dosegom od 62 km (NEFZ)*. To znači: u gradu možete voziti na električni pogon, kod pretjecanja na brzoj cesti koristite se s oba motora, a TSI motor povećat će doseg na putovanjima. Kada ste kod kuće, moći ćete napuniti bateriju elektromotora unutar najviše 5 sati na normalnoj utičnici. S opcijski dostupnim wallboxom ili na javnoj stanici za punjenje, uključujući opcijski kabel za punjenje mode 3 tip 2, moguće ju je napuniti do kraja za čak 3 sata i 40 minuta.

* Ovisno o stilu vožnje i potrošnji struje internih trošila kao što su klima-uređaj ili osvjetljenje. Tako ćete brojnim svakodnevnim dionicama moći voziti povoljno i prije svega lokalno bez emisija CO₂ - iz dana u dan. 

Stanica za punjenje i e-doseg

S jednim punjenjem baterije stići ćete dalje nego što mislite

Zašto točiti benzin kada je struja povoljnija? S plug-in hibridnim modelom Golf GTE moći ćete jednostavno napuniti bateriju elektromotora preko utičnice kod kuće. Nakon najkasnije 5 sati litij-ionska baterija hlađena tekućinom bit će potpuno napunjena te će vam omogućiti maksimalan doseg od 62 kilometra (prema Novom europskom ciklusu vožnje)*, **. S opcijski dostupnim wallboxom i na javnoj stanici za punjenje, uključujući opcijski kabel za punjenje mode 3 tip 2, moguće ju je napuniti do kraja za čak 3 sata i 40 minuta.

* Ovisno o stilu vožnje i potrošnji struje internih trošila kao što su klima-uređaj ili osvjetljenje. Tako ćete brojnim svakodnevnim dionicama moći voziti povoljno i prije svega lokalno bez emisija CO₂ - iz dana u dan.

**Doseg utvrđen za varijantu opreme s najpovoljnijim dosegom prema postupku ispitivanja za osobna i laka gospodarska vozila koji je usklađen na svjetskoj razini (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) na valjcima za ispitivanje kočnica. Stvarne vrijednosti dosega prema WLTP-u mogu se razlikovati ovisno o opremi. Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju suputnika/opterećenju i topografiji.

Spoj snage (boost)

Funkcija "Boost" za objedinjenu snagu

Puna snaga: kod takozvane funkcije "Boost" elektromotor surađuje s TSI benzinskim motorom s izravnim ubrizgavanjem. To znači da se objedinjuje snaga obaju pogona, pa vam na raspolaganju stoje izrazito visoke performanse. Funkcija se može odabrati preko "hibridnog/sportskog" modusa - tako vas samo jedan pritisak na gumb dijeli od potpunog povećanja snage vašeg Golfa GTE.

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Uštedite na mijenjanju stupnjeva prijenosa, ne na zabavi

Uđite u vozilo i pritisnite papučicu gasa: automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom mjenjača pobrinut će se za užitak u vožnji bez prekida. Naime, njime ćete savršeno glatko mijenjati stupnjeve prijenosa, a moći ćete čak i smanjiti svoju potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu mjenjača jednostavno odaberite željeni stupanj za vožnju koji će potom biti realiziran zahvaljujući električno spojenom "Shift-by-Wire" mjenjaču. Posebno praktičan kod zastoja: sustav će vam u kombinaciji s opcijskim sustavom Travel Assist pružiti potporu tijekom kretanja i kočenja.

Elektronička blokada diferencijala XDS+

Kako bi vam zavoji bili još zabavniji

Tko bi rekao da će za široki osmijeh na licu biti zaslužna teško izgovoriva elektronička blokada diferencijala XDS+? No u Golfu GTE događa se upravo to. Naime, XDS+ serijski osigurava bolju trakciju, a time i opušten osjećaj u zavojima. Tako primjerice jednostranim, preciznim povećanjem kočionog tlaka vožnja u zavojima postaje brža i preciznija s još više sportskih performansa. Nije ni čudo što će već puki pogled na dionicu punu zavoja izmamiti smiješak na lice.

Unutrašnjost

Unutrašnjost

Izvana: brz
Unutra: opušten

Za prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti modela GTE sve su komponente međusobno usklađene. To počinje s papučicama od plemenitog čelika te se nastavlja s dekorativnim umetcima i tipičnim ukrasnim šavovima pa sve do crne krovne obloge. Pritom će se LED ambijentalno osvjetljenje pobrinuti za svjetlosne akcente na pravim mjestima. A da je u cockpit već ušla digitalna budućnost, također se vidi na prvi pogled. Ovdje dominiraju zasloni visoke rezolucije, a većinom funkcija poput radiouređaja, klima-uređaja i osvjetljenja može se rukovati preko slidera i površina osjetljivih na dodir. Na puki dodir prsta.

Innovision Cockpit

Sve se prilagođava vama

Digital Cockpit Pro se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom "Discover Pro" može proširiti u Innovision Cockpit. To znači da se dva zaslona veličine 10" (25,4 cm) i 10,25" (26,04 cm) mogu spojiti u jednu cjelinu. Na tako nastalom području zaslona uz klasične sadržaje poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara imate još jasniji i detaljniji pregled dodatnih korisnih podataka. Početnoj slici ekrana možete dodijeliti favorizirane funkcije uz pomoć svog smartphonea.

Golf GTE serijski je opremljen sustavom Digital Cockpit Pro.

Više o sustavu Digital Cockpit Pro

Višenamjensko sportsko kolo upravljača od kože, s rukovanjem na dodir i tipkama za mijenjanje stupnjeva prijenosa

Jedan dodir intuitivniji

Klasični funkcijski gumbi u cockpitu u Golfu GTE pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete primjerice Climatronicom upravljati sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i slidera. I dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože možete rukovati jednostavnim dodirom prsta. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik omogućen vam je pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrđuje svaki unos.

Premium sportska sjedala i oprema od kože

Naslonite se

U unutrašnjosti prevladava izgled GTE modela u svakom pogledu. Dok su prednja premium sportska sjedala presvučena dugovječnom tkaninom u dizajnu "Scale Paper", plavi akcenti tipični za GTE dizajn nalaze se i na kožnom kolu upravljača i na tekstilnim podnim prostirkama s usklađenim bojama. Želite li dodatnu dozu elegancije? Kvalitetna i nježna, opcijska oprema od kože "Vienna" pobrinut će se za ambijent vrhunske klase. Perforirani prirodni materijal u crnoj boji krasi središnje dijelove sjedala i unutrašnje strane bočnih dijelova površine za sjedenje na prednjim premium sportskim sjedalima - a na njima kontrastni šav Kristall sive boje osobito jasno dolazi do izražaja.

Head-up zaslon

Tehnologija koja dopušta pogled prema naprijed

Zadržati najvažnije informacije u vidnom polju i istovremeno gledati cestu: to je velika prednost opcijskog Head-up zaslona u vašem Golfu GTE. Jedan dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i kada ima protusvjetla. A ako vam zaslon više ne treba, možete ga isključiti u svakom trenutku.

1.) Naša su vozila serijski opremljena ljetnim gumama. 

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/interior (not final) Created with Sketch.