Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Wireless aktualizacije: učitajte aktualiziranja za softver u svoj ID. sasvim jednostavno.

S aktualizacijama softvera upoznali ste se već na računalu ili smartphoneu. S wireless aktualizacijama sada će i vaš ID. ostati ažuriran. Naime, nove verzije softvera mogu se jednostavno učitati u vozilo putem mobilne veze za prijenos podataka. Tako se kontinuirano mogu poboljšavati rukovanje, performanse i komfor – a mogu se čak i „naučiti“ nove funkcije.

Koje vrste aktualizacija postoje?

Wireless aktualizacije predstavljaju aktualiziranja softvera koja se mogu skinuti u brojnim zemljama preko mobilne veze vozila; pritom za neke od njih mora biti definiran glavni korisnik. 

S jedne strane postoje aktualizacije za prethodno instalirane programe neovisne o softveru ID. modela, npr. za navigacijske karte i za aplikacije u vozilu kao što su "We Charge" ili "Servis vozila", uz pomoć kojih ćete pronaći agregate za punjenje i dogovoriti potrebne termine servisa. Oni se mogu usporediti s aktualizacijama aplikacija na smartphoneu na najnoviju verziju. S druge strane aktualizacije firmwarea softvera ID. modela aktualiziraju upravljačke uređaje vozila. Oni primjerice mogu optimizirati funkcije kao što su ID.Light ili prepoznavanje okoline te prilagoditi dizajn infotainment sustava, jednako kao što za brojne digitalne uređaje postoje redovne usavršene verzije operativnog sustava. One su često preduvjet za korištenje najnovijih verzija drugih programa, jednako kao kod nekih wireless aktualizacija za vaš ID. 

Koje prednosti donose wireless aktualizacije?

Uz pomoć tih aktualizacija preko mobilne mreže mogu se jednostavno ukloniti brojne greške na daljinu. Postupak je brz i uštedjet će vam vrijeme boravka u servisnoj radionici za velik dio aktualiziranja.

A kako on funkcionira?

Jednostavno: kada je raspoloživa nova verzija softvera, ona se ovisno o tržištu može skinuti iz vozila ako je glavni korisnik prijavljen, ako je odabrana postavka privatnosti "online" i ako vozač da svoju suglasnost, pa će se ista prikazati u "ID. cockpitu". Download može početi već tijekom vožnje, ali će se instalacija izvršiti tek kad se vozilo zaustavi na sigurnom mjestu. Vozač sada može uključiti prikaz informacija o aktualizaciji i odabrati želi li izvršiti instalaciju odmah ili radije kasnije. Osim toga, vozilo se iz sigurnosnih razloga tijekom aktualizacije ne može pokrenuti ni puniti, stoga se preporučuje da se instalacija provede tijekom noći. Ako je instalacija završena, aktualizacija se potvrđuje preko tipke OK na višenamjenskom kolu upravljača. Tako će ID. uvijek ostati ažuriran. 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.