Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Potpuno električni ID.5 GTX s pogonom na sve kotače s dva motora

Raspon dosega prema WLTP-u: 460-518 km

Raspon dosega prema WLTP-u: 460-518 km

Potpuno električni ID.5 GTX s pogonom na sve kotače s dva motora

Raspon dosega prema WLTP-u: 460-518 km

Cijena od (uključujući PDV)
63.835
Snaga motora (kW)
77
kW
Snaga motora (PS)
105
KS
Potrošnja
16,4
kWh/100 km

Održivo impresivan

Pogon na sve kotače s dva motora, atletski dizajn coupéa i ubrzanje koje će vam oduzeti dah: doživite sportske električne performanse koje savršeno kombiniraju odgovornu vožnju i užitak u vožnji ID. modela. 

Pogon na sve kotače s dva motora

Užitak u sportskoj vožnji za sve čije se odredište nalazi na asfaltiranoj, ali i izvan asfaltirane ceste.

Saznajte više

Užitak u potpuno električnoj vožnji: ID.5 GTX

Model ID.5 GTX objedinjuje snagu SUV-a, elegantan dizajn coupé modela i održivo iskustvo vožnje ID. modela. Doživite električne performanse koje oduševljavaju.

Saznajte više

Prostranost dizajna unutrašnjosti

Inteligentno i prostrano oblikovani koncept otvorenog prostora u unutrašnjosti pruža vam veću slobodu i slobodan prostor za ono što vam je važno. 

Saznajte više

Servis za vaš ID.5 GTX

 

Na ovoj stranici pronaći ćete korisne informacije o održavanju i inspekcijskom servisu modela ID.5 GTX. Ovdje možete, primjerice, saznati kada trebate otići na servis ili pročitati više o opsegu inspekcijskog servisa.
Jeste li već upoznati s našim +gumama? One su već tvornički ugrađene u vaš ID.5 GTX kao dio serijske opreme! Ovdje ćete pronaći sve prednosti i dodatne informacije.

Više informacija o servisu

Vanjski dizajn i unutrašnjost

IQ.LIGHT

Jasna komunikacija

Već na prvi pogled novi ID.5 GTX odlikuje se po želji novom vizualnom značajkom: inovativnim IQ.LIGHT svjetlima. Matrix tehnologija omogućava trajnu vožnju s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu¹. Elegantna svjetlosna traka proteže se između atraktivnih matrix LED glavnih svjetala i Volkswagen logotipa. Što sprijeda ostavlja dobar dojam, ne smije nedostajati straga: dio paketa su opcijska 3D LED stražnja svjetla s animiranim stop svjetlom i integriranim dinamičnim pokazivačima smjera koji svojom skladnom svjetlosnom linijom pokazuju smjer kretanja vozila. 

Panoramski stakleni krov

Nebeski pogled

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cijele širine vozila, opcijski panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. K tomu će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature. Od jakog sunčevog zračenja zaštitit će vas roleta za zaštitu od sunca kojom primjerice vrlo udobno možete upravljati putem rukovanja govornim naredbama. Izgovorite "Hello ID., show me the stars" i roleta će se otvoriti.

Dizajn boja

Igra s kontrastima

Novi ID.5 GTX pruža vam brojne mogućnosti da zablistate izvana - primjerice svojom željenom bojom. Ona vašem vozilu daje potpuno osobnu notu, a opcijski dostupna vanjska metalik boja "Kings Red" posebno naglašava sportski karakter ovog progresivnog SUV modela. Jasna povezanost s obitelji GTX modela vidljiva je iz kontrastne signature boja. Okvir krova u antracit boji zajedno s kontrastnim crnim krovom pobrinut će se za impresivan nastup.

Dizajn svjetala

Pojavite se u sjajnom svjetlu

Novi ID.5 GTX oduševljava vlastitom signaturom svjetala. Vizualnu značajku predstavlja elegantna svjetlosna traka između atraktivnih matrix LED glavnih svjetala i Volkswagen logotipa. Matrix LED glavna svjetla pozdravit će vas čim otključate svoj ID.5 GTX ili mu se približite. I lakirani prednji branici visokog sjaja raspolažu vlastitom signaturom svjetala u zračnim zavjesama. Osvijetljene ručice vrata i serijska 3D LED stražnja svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera i animacijama po izboru prikazuju sportski dizajn u novom svjetlu. Unutrašnje serijski osvijetljene ručice vrata zaokružuju dizajn svjetala.

Veće opterećenje prikolice

Za sve koji nešto žele transportirati

Vaš hobi ili posao iziskuju opsežnu opremu? Nikakav problem jer ID.5 GTX po želji dolazi s električno sklopivim mehanizmom za vuču. Zahvaljujući pogonu na sve kotače s dva motora on je konstruiran za terete do 1400 kg (kočeno)². Ako mehanizam za vuču ne trebate, možete ga ponovno sklopiti ispod branika.

Dizajn coupé modela

Sportski duh u svakom detalju

Snažan, sportski, ekspresivan: novi ID.5 GTX ističe se u svojoj klasi zahvaljujući svom karakterističnom coupé obliku. Futuristički 20" naplatci od lakog metala u ekskluzivnom GTX dizajnu, letvica okvira krova i dekor C stupa u antracit boji te crni krov tipičan za model ID.5, koji ga izdvaja od ostalih modela, jasno ga identificiraju kao GTX. Posebno se ističe i aerodinamična silueta blago padajućeg stražnjeg dijela vozila s upečatljivim stražnjim spojlerom, zahvaljujući kojem ključni igrač električne mobilnosti izgleda uzbudljivo sportski - i na prvi pogled odaje snagu svog karaktera. Pogotovo ako u njemu ostavite druge iza sebe.

ID. Light

Komunikacija koja predvodi

Novi ID.5 GTX komunicira svjetlima. Interaktivni ID. Light zaželjet će vam dobrodošlicu u unutrašnjosti i napomene vašeg navigacijskog sustava te infotainment sustava i sustava potpora prevodi u svjetlosne signale koji vas opuštenije navode kroz promet. Osim toga, animacija vizualizira aktivno traženje parkirnog mjesta te vam iz kutka oka pruža podršku kako biste mogli zadržati pogled na cesti. Čak i ako koristite rukovanje govornim naredbama, ID. Light pobrinut će se za intuitivnu i emocionalnu komunikaciju tako što će vam poslati vizualnu povratnu informaciju na vaš glas. Kada ponovno izađete iz svog modela ID.5 GTX, on će vas pozdraviti na odlasku svjetlosnim znakom.

Osim toga, osigurajte svom modelu ID.5 GTX veću osobnost odabirom između 30 boja za serijsko ambijentalno osvjetljenje i podarite sjaj unutrašnjosti vozila. Između ostaloga instrumentnoj ploči, pretincu za mobilni telefon i vratima. Bilo osvjetljenje hladnijih boja ili osvjetljenje toplijih boja - imate potpunu slobodu izbora.

Head-up zaslon s proširenom stvarnošću

Navigacija koja predvodi

U novom modelu ID.5 GTX zadržat ćete pregled nad onim što je važno. Opcijski dostupan Head-up zaslon s proširenom stvarnošću projicira važne informacije izravno u vidno polje vjetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti navigaciju ćete vidjeti upravo na onom dijelu kolnika kojim se vozite ili trebate skrenuti. Tako ćete opušteniji stići do odredišta bez odvraćanja pogleda s ceste.

Potpuno električni ID.5 GTX
– dogovorite sada probnu vožnju

Želite doživjeti ID5 GTX uživo?

Predložite nam željeni termin za probnu vožnju. Trgovac u vašoj blizini spojit će vas s vašim Volkswagenom.

Zatražite probnu vožnju u modelu ID.5 GTX sada

IQ.DRIVE i tehnologija

IQ.DRIVE – naši sustavi potpora

Vaš ID.5 GTX serijski je opremljen potporom kočenja u nuždi "Front Assist". Upozorenje na opasnost Car2X također je uvijek uključeno u opremi. Model ID.5 GTX po želji možete opremiti dodatnim sustavima potpora kao što je "Travel Assist"¹ ⁴.

Povezivost

Potpuna umreženost s vašim modelom ID.5 GTX

Ponuda povezivosti marke Volkswagen omogućuje vam veću udobnost, sigurnost i zabavu. Veza vašeg modela ID.5 GTX s internetom i smartphoneom dovest će vas opuštenije do odredišta - vi samo morate voziti.

Više o povezivosti

Wireless aktualizacije softvera

Revolucionarni i uvijek ažurirani

Ažuriranja povećavaju funkcionalnost digitalnih sustava u vašem modelu ID.5 GTX. On ih zahvaljujući wireless aktualizacijama softvera može primjerice potpuno automatski aktualizirati tijekom noći čim potvrdite ažuriranje na svom infotainment sustavu. Tako je vaš ID.5 GTX uvijek ažuriran, a vi ste opremljeni novim funkcijama u svom vozilu.

e-Sound / doživljaj vožnje

Ovaj automobil zvuči novo

Koliko će električni automobil biti tih, ovisi o samom vozilu. Kako bi cestovni promet učinio sigurnijim, na brzini do 30 km/h vaš se ID.5 GTX iznutra čuje tiše, a izvana nešto glasnije. Tako će ga prolaznici lakše primijetiti. Futuristička kompozicija naglašava njegov vizionarski identitet i istovremeno služi kao umjetno generirani zvuk u vožnji koji gotovo bešumne električne pogone zvučno čini primjetnima prolaznicima i biciklistima.

Progresivni upravljač i sportski vozni postroj

Sportska kombinacija

GTX je sinonim za električne performanse koje oduzimaju dah i kojih se više nećete htjeti odreći. Ali on je prvenstveno sinonim za sportski karakter. Želite se potpuno približiti cesti? Novi ID.5 GTX omogućit će vam to! On se može opcijski opremiti sportskim voznim postrojem s izrazito krutom usklađenošću opruga, amortizera i stabilizatora. Serijski progresivni upravljač pobrinut će se za optimizirano upravljanje i izrazito direktan osjećaj u vožnji upravo u sportskom načinu vožnje ili na zavojitim dionicama.

Toplinska pumpa i upravitelj dosega

Podupire vas na hladnim temperaturama: toplinska pumpa modela ID.5 GTX

U novom, potpuno električnom modelu ID.5 GTX opcijska toplinska pumpa pobrinut će se za energetski učinkovito grijanje unutrašnjosti. Energija koja se pritom štedi pozitivno utječe na doseg.

I novi planer rute obitelji ID. modela podupire vas u svakodnevici integriranjem preferiranih mjesta za punjenje u vašu navigacijsku rutu i inteligentnim optimiziranjem rute i potrebnih vremena punjenja. Potpuno je jasno: s inovativnim tehnologijama mnoge stvari postaju jednostavnije.

Više o toplinskoj pumpi

Punjenje na putu uz We Charge

Nikad lakše punjenje

Odsada ćete o brojnim stvarima morati puno manje razmišljati. S uslugom We Charge imat ćete pristup jednoj od najvećih i najbrže rastućih mreža stanica za punjenje¹⁰ u Europi uključujući cijelu IONITY mrežu stanica za brzo punjenje. U tu svrhu vozači ID. modela mogu birati među atraktivnim tarifama za punjenje namijenjenima vozačima koji prelaze malo kilometara i vozačima koji prelaze puno kilometara te tako profitirati od ekskluzivnih ušteda. Tarife za punjenje⁸ i besplatna kartica za punjenje⁸ mogu se naručiti putem aplikacije We Connect ID.¹¹

Ovdje ćete saznati više o usluzi We Charge

Potpora za govorne naredbe

Recite svom modelu ID.5 GTX „Hello ID.“

Zadržite pogled na cesti i uz pomoć intuitivnog rukovanja govornim naredbama jednostavno upravljajte primjerice radiouređajem, opcijskim navigacijskim sustavom ili svojim telefonom. Jednostavno recite "Hello ID." - i sustav će vas razumjeti.

Aplikacije i dodatna oprema

Punjenje kod kuće na ID. Chargeru

Wallbox za vaš dom: ID.Charger

S punjačem ID. Charger⁸ ⁹  imat ćete mjesto za punjenje kod kuće. Tako ujutro možete ući u svoj napunjeni ID.5 GTX te puni energije započeti dan. Dakle, on se puni dok vi spavate. ID. Charger dostupan je u tri verzije sa sve većim razinama povezivosti i inteligencije. Naime, po potrebi je dostupan i s Wi-Fi i 4G vezom te ugrađenim brojilom struje. Inteligentnim funkcijama ID. Chargera Connect i Pro moguće je upravljati putem usluge We Charge u aplikaciji We Connect ID.

A njegova ugradnja bit će vam ugodnija uz uslugu instalacije - od besplatne internetske provjere sve do montaže. Ukratko: opušteno i na jednom mjestu. Naravno, također postoji mogućnost da vam ID. Charger ugradi vaš električar od povjerenja. Željenu varijantu ID. Chargera i uslugu instalacije možete praktično naručiti online ili izravno kod svojeg Volkswagen trgovca.⁸

Dodatna oprema za ID.5

Od transporta do stila života - pokazat ćemo vam izbor raspoloživih proizvoda koje možete konfigurirati izravno u svom modelu. Izvucite još više iz svog modela ID.5 GTX.

Na dodatnu opremu za ID.5

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim