Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Koliku dionicu mogu prijeći?

Sa strujom ćete daleko stići.

Naša obitelj ID. modela simbol je nove generacije električnih vozila koja vam omogućavaju da sa samo jednim punjenjem baterije prijeđete i veće udaljenosti. Tako električna mobilnost postaje atraktivna alternativa za sve veći broj ljudi: bez obzira na to radi li se o ljudima koji svakodnevno prelaze duže relacije do posla, turistima koji odlaze na kraća putovanja ili vozačima koji prelaze duže dionice. Punjenje na novim brzim punionicama brže je nego što mislite.

Ako razmišljate o električnoj mobilnosti, automatski se postavlja pitanje dosega. Koliku udaljenost mogu prijeći s jednim punjenjem baterije? Na koji način mogu rasporediti duže vožnje? Gdje mogu ponovno napuniti svoje vozilo i koliko dugo to traje? Prelaskom na električnu mobilnost svoj električni automobil možete jednostavno napuniti tijekom kraće stanke na stanici za punjenje.

Imamo još jednu dobru vijest za vas: u 2019. godini predstavit ćemo svoja nova električna vozila izrađena na osnovi modularne električne platforme (MEB). S obitelji modela ID. mogu se realizirati dosezi od cca 330 do preko 550 km1 u skladu s novim WLTP standardom - ovisno o veličini baterije i obliku karoserije dotičnog vozila.

WLTP je inače kratica za Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure te predstavlja novi, globalno standardizirani postupak testiranja koji je ponajprije usmjeren na svakodnevno ponašanje vozila u vožnji.

Svakodnevni prelazak dužih relacija do posla.

Vozite djecu brzo u školu, a zatim u ured.

Svakodnevno prelazite više kratkih dionica? Ujutro vodite djecu u školu, zatim odlazite u ured te popodne obavljate kupovinu. Ako sa svojim električnim automobilom prelazite otprilike 50 km dnevno kao prosječni ljudi koji svakodnevno prelaze duže relacije do posla, tada ga, ovisno o veličini baterije, morate puniti samo jednom ili dva puta tjedno. To ćete u idealnom slučaju činiti uvijek noću kod kuće preko svog opcijskog wallboxa. Tako možete ujutro ući u svoje napunjeno električno vozilo te puni energije započeti dan.

Infrastruktura za stanice za punjenje u javnim prostorima kao što su parkirališta supermarketa sve se više gradi. Najbolja je opcija ako vaš poslodavac svojim zaposlenicima nudi mogućnost punjenja vozila. Tako možete učinkovito iskoristiti dugo vrijeme mirovanja vozila kod poslodavca te u svakodnevnom životu na normalnim svakodnevnim relacijama vozilo trebate napuniti samo jednom ili dva puta tjedno. 

Izleti vikendom i kratki odmori.

Namjeravate na dva dana posjetiti poznanike ili otići na kraći odmor?

Nekoliko puta godišnje zasigurno odlazite i na duža putovanja s električnim automobilom. Bez obzira na to želite li posjetiti svoju obitelj i prijatelje, razgledati neki drugi grad ili nakratko otići na more ili u planine tijekom uskrsnih odnosno jesenskih praznika - S modelom ID. Neo opremljenim većim baterijama mogu se postići stvarni dosezi od oko 400 km2 i na autoputovima.

Dok putujete do mnogih odredišta na srednje dugim rutama, primjerice tijekom odlaska na odmor za vrijeme uskrsnih praznika, nećete morati uopće naknadno puniti vozilo ili ćete ga morati tek nakratko napuniti za vrijeme pauze za kavu. Dakle, nećete morati mijenjati svoje navike tijekom takvih izleta jer i danas zasigurno zastanete kako biste tu i tamo napravili pauzu.

Turist.

Stanke i punjenje na dugim dionicama.

Jeste li znali da električno vozilo morate napuniti samo tri do četiri puta na dionici od oko 1000 km? Tako možete prijeći i duže udaljenosti. A budimo iskreni - nitko nema ništa protiv kratke šetnje, ukusnog obroka ili vruće kave.

Ako ipak postoji dionica koju ne želite prijeći sa svojim električnim automobilom, Volkswagen vam nudi mogućnost iznajmljivanja automobila u sklopu usluge dodatne mobilnosti.

Velik doseg. Velika fleksibilnost.

Kada razmišljate o električnoj mobilnosti?

Već vozite električni automobil ili razmišljate o kupnji takvog automobila? Vrlo dobro. Sada naime znate da je doseg električnih vozila veći nego što ste mislili. Bez obzira na to vozite li se kraćim ili dužim dionicama, činite li to svakodnevno ili tijekom putovanja na odmor - od sada ćete biti jednako fleksibilni kao s benzinskim ili dizelskim vozilom. Posebno je praktično što najbližu stanicu za punjenje možete pronaći brzo i jednostavno u bilo koje vrijeme putem navigacijskog uređaja. Prvenstveno zato što je ponuda javnih stanica za punjenje sve veća.

1 Predviđeni doseg za prolazak ciklusa prema WLTP-u (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) na valjcima za ispitivanje kočnica (nije serijsko stanje). Vrijednosti dosega prema WLTP-u za serijska vozila mogu se razlikovati ovisno o opremi. Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju suputnika/opterećenju i topografiji. Ovisno o korisničkom profilu 80 % vozača moći će prijeći između 230 i 330 km uz manju varijantu baterija (45 kWh, neto), između 300 i 420 km uz srednju varijantu baterija (58 kWh, neto) te između 390 i 550 km uz najveću varijantu baterija (77 kWh, neto) bez naknadnog punjenja.

2 Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju suputnika/opterećenju i topografiji. Orijentaciju za dotično vozilo nudi navedeni raspon dosega koji će 80 % naših kupaca vjerojatno ostvariti u godišnjem prosjeku. Donja granica raspona pritom također pokriva vožnje pri umjerenim brzinama na autoputovima te vožnje pri niskim vanjskim temperaturama tijekom zime.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.