Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Vizija električne mobilnosti: ID. Vizzion

Najbolji način za pretkazati budućnost je da ju izmislite. Iz tog razloga aktivno radimo na mobilnosti sutrašnjice. Sa svim našim vizijama, idejama i tehničkim mogućnostima. Pri tome izrađujemo vozila koja Vaš život čine jednostavnim i boljim i pri tome su najbolji dokaz da je budućnost već odavno počela.

Konceptualna studija ID. VIZZION je, kao što joj i samo ime govori, naša vizija električnog automobila budućnosti: limuzina iz najvišeg segmenta vozila s progresivnim dizajnom, inteligentnim konceptom unutrašnjosti i revolucionarnom tehnologijom. Elektromotori na prednjoj i stražnjoj osovini omogućuju sustav pogona na sve kotače s posebno dinamičnim ubrzanjem. Velik doseg do 665 kilometara osigurava snažna litij-ionska baterija koja je integrirana u podnicu vozila.

Kod modela ID. VIZZION u središtu se pozornosti nalazite vi. To ćete primijetiti već tijekom ulaska u vozilo jer će vas ono identificirati pomoću prepoznavanja lica i otvoriti vam vrata. Istovremeno pulsiraju LED svjetlosne trake koje okružuju vozilo. U unutrašnjosti ćete se osjećati kao da sjedite u luksuznom loungeu i uživati u udobnosti ergonomičnih sjedala. Bočni prozori te stakleni panoramski krov po želji se mogu zatamniti. 

Jedina stvar koje ćete se morati odreći jest kolo upravljača. Elementi za rukovanje virtualno se projiciraju u unutrašnjost putem proširene stvarnosti (Augmented Reality). Njih ćete moći vidjeti samo ako nosite naočale za miješanu stvarnost (Mixed Reality). Interakcija je intuitivna i stoga vrlo jednostavna. ID. VIZZION prepoznaje vaše geste i provodi svaku naredbu koju izgovorite. S vremenom će čak naučiti sve se bolje prilagoditi vašim potrebama. Iako to zvuči poput znanstvene fantastike, uskoro će to biti znanost bez fantastike.

S modelom ID. VIZZION potpuno je automatizirana vožnja postala stvarnost. Automobil može postati vozačem zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji. A vi tijekom vožnje možete činiti sve što u tomu trenutku želite: uživati u fascinantnim multimedijskim zabavnim sadržajima, usredotočeno raditi ili se jednostavno opuštati. Osvjetljenje unutrašnjeg prostora i temperatura automatski se prilagođavaju prema vašim željama. K tomu postoje dodatne inovacije od kojih nećete profitirati samo vi, već i ostali sudionici u prometu. ID. VIZZION zaista misli na sve.

Revolucionarna tehnologija.

Guiding Projection

ID. VIZZION ne misli samo na vas, već i na ostale sudionike u prometu. Njegova HD Matrix glavna svjetla mogu projicirati virtualni pješački prijelaz na cestu jer je u njih integrirano 8000 LED dioda s mogućnošću pojedinačnog navođenja. Pješaci će zahvaljujući tomu vidjeti da ih je ID. VIZZION prepoznao te će sigurno moći prijeći cestu.

Virtualna stvarnost.

AR sučelje.

ID. VIZZION ubraja se među prve električne automobile na svijetu koji pružaju pogled na 2030. godinu. Kolo upravljača tada više neće postojati. No ono vam više niti neće biti potrebno jer ćete svime moći rukovati putem upravljanja gestama i govornim naredbama. Elementi za rukovanje su virtualni. Sve ćete moći vidjeti kada nosite naočale za miješanu stvarnost (Mixed Reality). Zvuči poput znanstvene fantastike. Međutim, uskoro će postati stvarnost.

Svemirska letjelica.

Interijer.

Vrata modela ID. VIZZION koja se otvaraju u suprotnim smjerovima omogućuju vam jednostavan pristup novokoncipiranoj unutrašnjosti. Koncept otvorenog prostora "Open Space"izveden je poput prostranoga, dizajnerskog loungea koji vas okružuje. Raskomotite se na ergonomičnim sjedalima, po želji zatamnite prozore, aktivirajte funkciju za smanjenje razine buke i iskoristite to vrijeme za rad ili opuštanje.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.