Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Novi Polo GTI

Prikrivena snaga koja do izražaja dolazi na cesti

Novi Polo GTI pokazat će vam što sve može. S oštrim linijama dizajna i inovativnom opremom koja performanse i užitak u vožnji podiže na novu razinu. Jeste li spremni za nadogradnju snage? Onda se vežite! 

Novi Polo GTI donosi brojne značajke. 
Donosimo vam pregled prvih triju značajki:

Snaga motora

Snažniji nego što izgleda na prvi pogled

Ostale značajke performansa

Vanjski dizajn

Pokazuje što se u njemu krije

Više o dizajnu

Unutrašnjost

Klasika se susreće s digitalnim svijetom 

Više o unutrašnjosti

Performanse

Blokada diferencijala

Jeste li spremni za zagrijavanje?

Već vam sam pogled na zavojitu dionicu izaziva dobro raspoloženje? Onda neka to veselo raspoloženje u novom Polu GTI bude dio serijske opreme s elektroničkom blokadom diferencijala XDS. Prednost: ona smanjuje mogućnost podupravljanja. Ili jednostavnije rečeno: maksimalni užitak u vožnji na sportskim zavojitim dionicama.

Odabir profila vožnje

Uvijek će odabrati pravi stil vožnje

Udobno na putu po gradu ili većim brzinama na autoputu? S odabirom profila vožnje novi Polo GTI savršeno se prilagođava vama. Dodirom prsta možete odabrati željeni profil vožnje, a pogon, upravljač i točke prebacivanja stupnjeva prijenosa će se automatski prilagoditi. Tako ćete uvijek odabrati pravi stil vožnje za sebe.

  • Eco: za vožnju s uštedom goriva
  • Normal: za svakodnevne dionice od točke A do točke B
  • Sport: za sportska vozna svojstva s odgovarajućim brojevima okretaja
  • Individual: za vlastite kombinacije
Sustavi potpora za vozača

Suvereno na putu u novom Polu GTI

Novi Polo GTI serijski dolazi s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist". Također, dio opreme je i potpora kočenja u nuždi "Front Assist" koja prepoznaje pješake i vozila te u slučaju nužde automatski koči kako bi smanjila težinu sudara ili u idealnom slučaju spriječila sudar.¹ Opcijski se novi Polo može opremiti dodatnim sustavima potpora, primjerice potporom za vožnju "IQ.DRIVE Travel Assist" koja skoro autonomno upravlja vozilom.²

Više o sustavima potpora za vozača

1. U okviru granica sustava.
2. U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Dizajn

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla

Privlače pažnju i jamče dobru vidljivost

Novi Polo GTI ne možete ne vidjeti. Za to će se pobrinuti i njegova IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji određeni se LED segmenti mogu ciljano uključivati ili isključivati, pa je moguća trajna vožnja s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu.2

Što sprijeda ostavlja dobar dojam, ne smije nedostajati straga: markantna LED stražnja svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera i animiranim stop svjetlom. Kada pri pokretanju vozila ona zasvijetle crveno, shvatit ćete da Polo GTI rado ostavlja konkurenciju iza sebe.

Sjedala

Vrhunska mjesta s kultnim faktorom

Serijska premium sportska sjedala pružit će vam optimalnu bočnu stabilnost za još veći užitak tijekom vožnje zavojima, dok će potpora za kralježnicu učvrstiti vaša leđa tijekom kick-downa. Središnji dijelovi sjedala sprijeda i straga serijski su presvučeni legendarnim kariranim uzorkom tkanine "Clark". Opcijski možete odabrati paket unutrašnje opreme "ArtVelours", u sklopu kojega ćete osim elegantne presvlake ArtVelours na središnjim dijelovima sjedala dobiti i sportska komforna sjedala. 

Višenamjensko sportsko kolo upravljača s rukovanjem na dodir

Sve pod kontrolom

U unutrašnjosti novog Pola GTI sve se vrti oko udobnosti intuitivnog rukovanja. Tu se ubraja i dodirno višenamjensko sportsko kolo upravljača od kože, s kojim ćete imati savršenu kontrolu nad svim važnim funkcijama. Dodirom prsta moći ćete navigirati do brojnih funkcija u sustavu Digital Cockpit Pro ili u infotainment sustavu putem inteligentnog vođenja kroz izbornik, a blaga vibracija potvrdit će svaki vaš unos. Tako ćete kod bilo koje postavke zadržati ruke na upravljaču, a cestu u vidnom polju. 

Panoramski podizni/pomični krov

Otvoren za više doživljaja

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže preko cijele širine vozila, opcijski električni panoramski podizni i pomični krov pravi je magnet za oči. U unutrašnjosti će se pobrinuti za više svjetlosti, a usto će pružiti još ljepši otvoreni pogled u nebo. A otvoreni pogled podrazumijeva slobodan put za sunčeve zrake i svježi zrak. Vi odlučujete koliko toga želite: krov se može podići ili potpuno otvoriti. A za ugodne temperature kod jakog sunčevog zračenja pobrinut će se zatamnjeno staklo i kvalitetna roleta.

Povezivost Više od bitova i bajtova

Ponuda povezivosti marke Volkswagen omogućuje vam veću udobnost, sigurnost i zabavu. Veza vašeg Pola s internetom i smartphoneom dovest će vas opuštenije do odredišta - vi samo morate voziti.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim