Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Novi Polo GTI

Vozilo još nije u prodaji.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

 

Vozilo još nije u prodaji.
Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema.

Krije više u sebi, daje još više od sebe.

Novi Polo GTI pokazat će vam što sve može. S oštrim značajkama dizajna i inovativnom opremom koja performanse i užitak u vožnji podiže na novu razinu. Jeste li spremni za nadogradnju snage? Onda se vežite! 

Novi Polo GTI donosi brojne značajke. 
Donosimo vam pregled prvih triju značajki:

Snaga motora

Od malog uzbuđenja do velikog ushićenja!

Ostale značajke performansa

Vanjski dizajn

Pokazuje što se u njemu krije

Više o dizajnu

Unutrašnjost

Klasika se susreće s digitalnim svijetom 

Više o unutrašnjosti

Performanse

Snaga motora

Od malog uzbuđenja do velikog ushićenja!

Sa svojim snažnim 2.0 TSI pogonom snage 152 kW (207 KS) novi je Polo GTI održao svoje obećanje o sportskoj snazi. Za neprekidan užitak pobrinut će se i automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG, kojim ćete savršeno glatko mijenjati stupnjeve prijenosa te čak i uštedjeti gorivo.

Blokada diferencijala

Jeste li spremni za zagrijavanje?

Već vam sam pogled na zavojitu dionicu izaziva dobro raspoloženje? Onda neka to veselo raspoloženje u novom Polu GTI bude dio serijske opreme s elektroničkom blokadom diferencijala XDS. Prednost: ona smanjuje mogućnost podupravljanja. Ili jednostavnije rečeno: maksimalni užitak u vožnji na sportskim zavojitim dionicama.

Odabir profila vožnje

Uvijek će odabrati pravi stil vožnje

Udobno na putu po gradu ili većim brzinama na autoputu? S odabirom profila vožnje novi Polo GTI savršeno se prilagođava vama. Dodirom prsta možete odabrati željeni profil vožnje, a pogon, upravljač i točke prebacivanja stupnjeva prijenosa će se automatski prilagoditi. Tako ćete uvijek odabrati pravi stil vožnje za sebe.

  • Eco: za vožnju s uštedom goriva
  • Normal: za svakodnevne dionice od točke A do točke B
  • Sport: za sportska vozna svojstva s odgovarajućim brojevima okretaja
  • Individual: za vlastite kombinacije

Dizajn

Vanjski dizajn modela GTI

Pokazuje što se u njemu krije

U novom Polu GTI neće vas oduševiti samo ono što se krije pod poklopcem motora - i njegov sportski nastup govori za sebe. Kao što je tipično za GTI modele, kočione čeljusti lakirane u crvenoj boji i ukrasne letvice te rešetka hladnjaka saćastog dizajna nipošto ne smiju nedostajati. U novom Polu GTI još će više pažnje privući markantna LED svjetlosna traka u prednjem dijelu vozila između IQ.LIGHT - matrix LED glavnih svjetala i sportski 17" naplatci "Milton Keynes". Opcijski su također dostupni novi 18" naplatci "Faro". A budući da će velik broj prolaznika novi Polo GTI vidjeti samo odostraga, stražnji je dio vozila ukrašen kromiranim završetcima ispušne cijevi i trima slovima: GTI.

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla

Privlače pažnju. I jamče dobru vidljivost.

Novi Polo GTI ne možete ne vidjeti. Za to će se pobrinuti i njegova IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji određeni se LED segmenti mogu ciljano uključivati ili isključivati, pa je moguća trajna vožnja s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu.2

Što sprijeda ostavlja dobar dojam, ne smije nedostajati straga: markantna LED stražnja svjetla s dinamičnim žmigavcima i animiranim stop svjetlom. Kada pri pokretanju vozila ona zasvijetle crveno, shvatit ćete da Polo GTI rado ostavlja konkurenciju iza sebe. .

Unutrašnjost

Klasika se susreće s digitalnim svijetom 

Tko sjedne u unutrašnjost vozila, prepoznat će da se u njoj spajaju tipičan dizajn GTI modela i osvježen izgled. To znači da se elementi poput crvenog ukrasnog šava, kopče kola upravljača GTI i legendarnog kariranog uzorka susreću s dodirnim površinama, primjerice na opcijskom klima-uređaju "Climatronic" i sustavu Digital Cockpit Pro veličine 26,04 cm (10,25"). Osim toga, Polo GTI pojačat će zvuk do kraja zahvaljujući svom serijskom radiouređaju "Ready 2 Discover" uključujući TFT zaslon u boji veličine 20,3 cm (8"). 

Sjedala

Vrhunska mjesta s kultnim faktorom

Serijska premijska sportska sjedala pružit će vam optimalnu bočnu stabilnost za još veći užitak tijekom vožnje zavojima, dok će potpora za kralježnicu učvrstiti vaša leđa tijekom kick-downa. Središnji dijelovi sjedala sprijeda i straga serijski su presvučeni legendarnim kariranim uzorkom tkanine "Clark". Opcijski možete odabrati paket unutrašnje opreme "ArtVelours", u sklopu kojega ćete osim elegantne presvlake ArtVelours na središnjim dijelovima sjedala dobiti i sportska komforna sjedala. 

Višenamjensko sportsko kolo upravljača s rukovanjem na dodir

Sve pod kontrolom

U unutrašnjosti novog Pola GTI sve se vrti oko udobnosti intuitivnog rukovanja. Tu se ubraja i dodirno višenamjensko sportsko kolo upravljača od kože, s kojim ćete imati savršenu kontrolu nad svim važnim funkcijama. Dodirom prsta moći ćete navigirati do brojnih funkcija u sustavu Digital Cockpit Pro ili u infotainment sustavu putem inteligentnog vođenja kroz izbornik, a blaga vibracija potvrdit će svaki vaš unos. Tako ćete kod bilo koje postavke zadržati ruke na upravljaču, a cestu u vidnom polju. 

Panoramski podizni/pomični krov

Otvoren za više doživljaja

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže preko cijele širine vozila, opcijski električni panoramski podizni i pomični krov pravi je magnet za oči. U unutrašnjosti će se pobrinuti za više svjetlosti, a usto će pružiti još ljepši otvoreni pogled u nebo. A otvoreni pogled podrazumijeva slobodan put za Sunčeve zrake i svježi zrak. Vi odlučujete koliko toga želite: krov se može podići ili potpuno otvoriti. A za ugodne temperature kod jakog Sunčevog zračenja pobrinut će se zatamnjeno staklo i kvalitetna roleta.

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE Travel Assist

Drži vas na voznom traku. I druge na dovoljnoj udaljenosti.

Ako se odlučite za IQ.DRIVE Travel Assist9, novi Polo GTI bit će opremljen kapacitivnim kolom upravljača: zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir može samostalno prepoznati imate li u svakom trenutku vozilo "u rukama", i to ne samo u prenesenom značenju. IQ.DRIVE Travel Assist pobrinut će se za iznimnu udobnost u vožnji tako što će vam pomoći u monotonim i napornim situacijama u vožnji10. IQ.DRIVE Travel Assist može osobito na autoputu i dobro uređenim brzim cestama umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu te paziti na razmak od vozila ispred vašeg10.

Automatska regulacija razmaka ACC

Drži razmak. I poštuje ograničenja brzine.

Opcijska automatska regulacija razmaka ACC11 može vam pomoći u održavanju prethodno namještene najveće brzine (do 210 km/h) i razmaka od vozila ispred.12 Tako u zastoju vaš novi Polo GTI može automatski kočiti i ponovno krenuti (uz opcijski automatski mjenjač DSG). ACC se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom može proširiti prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima.13 Tako će vam biti pružena podrška u sprečavanju prekoračenja brzine preuzimanjem službenih ograničenja brzine.12 Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici može prilagoditi brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.12

Potpora upravljanja pri parkiranju „Park Assist“ uključujući pomoć pri parkiranju

Nikad lakše parkiranje

Novi Polo GTI s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist"14 uključujući pomoć pri parkiranju neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas.15 Vi samo upravljate papučicom spojke, gasa i kočnice te promatrate okolinu.15 Ostalo će on sam učiniti.

  • Senzori registriraju prikladna parkirna mjesta (do maks. 40 km/h).
  • Za ulazak u bočna parkirna mjesta potrebna je barem dužina vozila plus 80 cm razmaka za manevriranje, dok je za izlazak iz bočnih parkirnih mjesta potrebno barem 25 cm ispred i iza vozila.
  • Za okomita parkirna mjesta mora postojati razmak od minimalno 35 cm s obje strane.
Potpora pri promjeni voznog traka „Side Assist“

Promjena voznog traka uz pomoć sustava.

Potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist" preko LED žaruljice u vanjskim zrcalima prikazuje druga vozila u mrtvom kutu i vozila koja se kreću iza vas na udaljenosti do 50 metara.16 Ako uključite žmigavac radi promjene voznog traka, sustav može izračunati bi li jedno od tih vozila predstavljalo opasnost za vas zbog svog položaja i brzine - te vas po potrebi upozoriti uočljivim treperenjem žaruljice.

Još više informacija o novom Polu GTI

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim