IQ.DRIVE

POLO GTI

  

IQ.DRIVE Travel Assist

Ako se odlučite za IQ.DRIVE Travel Assist, novi Polo GTI bit će opremljen kapacitivnim kolom upravljača: zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir može samostalno prepoznati imate li u svakom trenutku vozilo "u rukama", i to ne samo u prenesenom značenju. IQ.DRIVE Travel Assist pobrinut će se za iznimnu udobnost u vožnji tako što će vam pomoći u monotonim i napornim situacijama u vožnji.¹ IQ.DRIVE Travel Assist može osobito na autoputu i dobro uređenim brzim cestama umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu te paziti na razmak od vozila ispred vašeg.¹

Automatska regulacija razmaka ACC

Opcijska automatska regulacija razmaka ACC¹ može vam pomoći u održavanju prethodno namještene najveće brzine (do 210 km/h) i razmaka od vozila ispred.¹ Tako u zastoju vaš novi Polo GTI može automatski kočiti i ponovno krenuti (uz opcijski automatski mjenjač DSG). ACC se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom može proširiti prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Tako će vam biti pružena podrška u sprečavanju prekoračenja brzine preuzimanjem službenih ograničenja brzine.¹ Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici može prilagoditi brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.¹

Potpora upravljanja pri parkiranju „Park Assist“ uključujući pomoć pri parkiranju

Novi Polo GTI s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist"¹ uključujući pomoć pri parkiranju neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas. Vi samo upravljate papučicom spojke, gasa i kočnice te promatrate okolinu.¹ Ostalo će on sam učiniti.

  • Senzori registriraju prikladna parkirna mjesta (do maksimalnih 40 km/h).
  • Za ulazak u bočna parkirna mjesta potrebna je barem dužina vozila plus 80 cm razmaka za manevriranje, dok je za izlazak iz bočnih parkirnih mjesta potrebno minimalno 25 cm ispred i iza vozila.
  • Za okomita parkirna mjesta mora postojati razmak od minimalno 35 cm s obje strane.

Potpora pri promjeni voznog traka „Side Assist“

Potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist"¹ preko LED žaruljice u vanjskim zrcalima prikazuje druga vozila u mrtvom kutu i vozila koja se kreću iza vas na udaljenosti do 50 metara.¹ Ako uključite pokazivač smjera radi promjene voznog traka, sustav može izračunati bi li jedno od tih vozila predstavljalo opasnost za vas zbog svog položaja i brzine - te vas po potrebi upozoriti uočljivim treperenjem žaruljice.

Sustav proaktivne zaštite putnika

Opcijski dostupan sustav proaktivne zaštite putnika pazi na vas. On može unaprijed prepoznatiopasne situacije s potencijalom za sudar te ovisno o situaciji automatski poduzeti pojedinačne preventivne mjere ili nekoliko njih.¹

  • Prozori i pomični krov zatvaraju se skoro do kraja kako bi se optimiziralo djelovanje zračnih jastuka,
  • prednji sigurnosni pojasevi brzo se zatežu kako bi fiksirali vozača i suvozača,
  • a uređaj za svjetlosno upozorenje aktivira se nakon/tijekom kritične situacije (primjerice tijekom zanošenja)

U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Novi Polo GTI

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim