Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Svjetska premijera Novi Polo

 

Može više

Tko kaže da od malog vozila ne možete očekivati velike stvari? Otkrijte progresivan dizajn i inteligentnu tehnologiju u novom Polu.

Polo odlikuju brojne značajke. 
Donosimo vam pregled prvih triju značajki:

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla

Izazivaju sjaj u očima

Ostale značajke dizajna

IQ.DRIVE Travel Assist

Drži vas na voznom traku i druge na dovoljnoj udaljenosti

Više o IQ.DRIVE-u

Digital Cockpit

Važne informacije u vidnom polju

Više o digitalnom komforu

Dizajn

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla

Izazivaju sjaj u očima

Opcijski1 ćete novi Polo odmah prepoznati po pravoj vizualnoj atrakciji: inovativnim IQ.LIGHT - matrix LED glavnim svjetlima. Matrix tehnologija omogućava trajnu vožnju s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu.2 Što sprijeda ostavlja dobar dojam, ne smije nedostajati straga: dio paketa su opcijska LED stražnja svjetla s animiranim stop svjetlom i integriranim dinamičnim žmigavcima koji svojom skladnom svjetlosnom linijom pokazuju smjer kretanja vozila. 

Vanjski dizajn

Individualan nastup tipičan za Polo

Svojom kompaktnom veličinom i novim značajkama dizajna Polo će vam pokazati svoj karakter već na prvi pogled. Osobito je upadljiv novooblikovani prednji dio vozila s opcijskom LED svjetlosnom trakom između glavnih svjetala u kombinaciji s IQ.LIGHT - matrix LED glavnim svjetlima. Ako pomnije pogledamo, vidjet ćemo da nije samo izbor boja individualan. Svaka se od četiriju linija opreme Polo, Life, Style i R-Line odlikuje vlastitim karakteristikama. Primjerice kromiranim dekorima i drugim opcijskim značajkama kao što su krov s usklađenim bojama ili svjetla za maglu. Koji je vaš favorit? 

Kotači

Više izbora: program kotača za Polo

S kojom će kombinacijom guma i naplataka* vaš novi Polo najbolje izgledati, stvar je ukusa. Ali sigurni smo da ćete odabrati pravu.

Pregled svih kotača

*Naša su vozila serijski opremljena ljetnim gumama. U Republici Hrvatskoj zakonski ste obvezni prilagoditi svoje vozilo zimskim vremenskim uvjetima.

Unutrašnjost

Opremljen u svakom detalju

Izvana oduševljenje, iznutra još veće iznenađenje. Novi Polo već u sklopu serijske opreme oduševljava brojnim značajkama opreme kao što su pregledni Digital Cockpit, osvježavajući klima-uređaj te radiouređaj "Composition" s digitalnim radioprijmom DAB+ i sučeljem za telefon. Želite li još više, primjerice individualno namjestiv Digital Cockpit Pro, klima-uređaj "Climatronic" s intuitivnom regulacijom preko dodirnih površina ili ambijentalno osvjetljenje? Nema problema, oni su ovisno o liniji opreme dostupni serijski ili opcijski. Slobodno pretražite naše linije opreme Polo, Polo Life, Polo Style i Polo R-Line.

Panoramski podizni/pomični krov

Otvoren za više doživljaja

Sa svojom golemom staklenom površinom, koja se proteže preko cijele širine vozila, opcijski električni panoramski podizni i pomični krov pravi je magnet za oči. U unutrašnjosti će se pobrinuti za više svjetlosti, a usto će pružiti još ljepši otvoreni pogled u nebo. A otvoreni pogled podrazumijeva slobodan put za sunčeve zrake i svježi zrak. Vi odlučujete koliko toga želite: krov se može podići ili potpuno otvoriti. A za ugodne temperature kod jakog sunčevog zračenja pobrinut će se zatamnjeno staklo i kvalitetna roleta.

Digitalni komfor

Digital Cockpit

Važne informacije u vidnom polju

Kombinirani instrument Digital Cockpit u sklopu serijske opreme3 prikazuje vam klasične sadržaje poput brzinomjera i brojača kilometara na zaslonu u boji visoke rezolucije veličine 20,32 cm (8"). U kombiniranom instrumentu Digital Cockpit Pro4 prikaz na zaslonu veličine 26,04 cm (10,25") možete prilagoditi prema individualnim željama. Tako možete odabrati vizualni prikaz svojih sustava potpora za vozača ili kombinaciju navigacijske karte i medijskih sadržaja - i to s atraktivnim grafikama i animacijama.

Radiouređaj i navigacija

Zabava koja predvodi

Jeste li već čuli? Radiouređaj "Composition" sa zaslonom veličine 15,5 cm (6,5") (serijski za linije Polo i Polo Life) pobrinut će se za dobru zabavu u vašem Polu u svakom trenutku. Ništa čudno s obzirom na to da on obuhvaća i digitalni radioprijam DAB+, dva mjesta za umetanje USB-a tipa C i sučelje za telefon. Po želji od linije Style u sklopu serijske opreme dolazi i radiouređaj "Ready 2 Discover". Osim velikog TFT zaslona u boji veličine 20,3 cm (8") on ima i mogućnost nadogradnjete se odsada može proširiti navigacijskom funkcijom putem In-Car-Shopa. Tko želi da ga se od samog početka vodi, može odabrati opcijski navigacijski sustav "Discover Media" s ekranom veličine 20,3 cm (8") i uslugama "Streaming & Internet"6 ili navigacijski sustav "Discover Pro" s ekranom veličine 23,5 cm (9,2") i uslugama "Streaming & Internet"6 . 

Rukovanje govornim naredbama

Sluša vas

Zahvaljujući intuitivnom rukovanju govornim naredbama glasom možete upravljati radiouređajem, telefonom i opcijskom navigacijom u svom novom Polu. Govornim unosom možete odabrati odgovarajuću radiopostaju, prikladan unos u adresaru ili traženi telefonski broj. A s opcijskim online rukovanjem govornim naredbama7 u sklopu usluge We Connect Plus8  vaš će vas novi Polo razumjeti još bolje. Odaberite online primjerice svoju omiljenu glazbu ili potpuno intuitivno upravljajte unosom odredišta u svojoj navigaciji.

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE Travel Assist

Drži vas na voznom traku i druge na dovoljnoj udaljenosti

Ako se odlučite za IQ.DRIVE Travel Assist9, novi Polo bit će opremljen kapacitivnim kolom upravljača: zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir može samostalno prepoznati imate li u svakom trenutku vozilo "u rukama", i to ne samo u prenesenom značenju. IQ.DRIVE Travel Assist pobrinut će se za iznimnu udobnost u vožnji tako što će vam pomoći u monotonim i napornim situacijama u vožnji10. IQ.DRIVE Travel Assist može osobito na autoputu i dobro uređenim brzim cestama umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu te paziti na razmak od vozila ispred vašeg10.

Automatska regulacija razmaka ACC

Drži razmak i poštuje ograničenja brzine

Opcijska automatska regulacija razmaka ACC11 može vam pomoći u održavanju prethodno namještene najveće brzine (do 210 km/h) i razmaka od vozila ispred.12 Tako u zastoju vaš novi Polo može automatski kočiti i ponovno krenuti (uz opcijski automatski mjenjač DSG). ACC se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom može proširiti prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima.13 Tako će vam biti pružena podrška u sprečavanju prekoračenja brzine preuzimanjem službenih ograničenja brzine.12  Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici može prilagoditi brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.12 

Potpora upravljanja pri parkiranju „Park Assist“ uključujući pomoć pri parkiranju

Nikad lakše parkiranje

Novi Polo s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist"14  uključujući pomoć pri parkiranju neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas.15  Vi samo upravljate papučicom spojke, gasa i kočnice te promatrate okolinu.15  Ostalo će on sam učiniti.

  • Senzori registriraju prikladna parkirna mjesta (do maks. 40 km/h).
  • Za ulazak u bočna parkirna mjesta potrebna je barem dužina vozila plus 80 cm razmaka za manevriranje, dok je za izlazak iz bočnih parkirnih mjesta potrebno barem 25 cm ispred i iza vozila.
  • Za okomita parkirna mjesta mora postojati razmak od minimalno 35 cm s obje strane.
Potpora pri promjeni voznog traka „Side Assist“

Promjena voznog traka uz pomoć sustava

Potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist" preko LED žaruljice u vanjskim zrcalima prikazuje druga vozila u mrtvom kutu i vozila koja se kreću iza vas na udaljenosti do 50 metara.16 Ako uključite žmigavac radi promjene voznog traka, sustav može izračunati bi li jedno od tih vozila predstavljalo opasnost za vas zbog svog položaja i brzine - te vas po potrebi upozoriti uočljivim treperenjem žaruljice.

Još više informacija o novom Polu:

impresionirat će vas svojim komfornim, sigurnim i modernim značajkama.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim