Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Visokonaponska baterija: garancija i njega

Srž električne mobilnosti čini visokonaponska baterija. Ovdje možete saznati sve što trebate znati o temama kao što su njega baterije, upravljanje punjenjem i garancija – kako biste što dulje mogli uživati u svom ID. modelu.

S dobrom njegom daleko ćete stići

Litij-ionska baterija također je podložna prirodnom procesu starenja i trošenja. Pravilno rukovanje može odigrati ključnu ulogu u očuvanju stanja, a time i visokog korisnog kapaciteta. Zato smo sastavili nekoliko korisnih savjeta za njegu visokonaponske baterije vašeg električnog vozila. Tako možete dugoročno osigurati veći doseg i pridonijeti očuvanju vrijednosti.

Tri zlatna pravila za veći doseg

Dobra njega visokonaponske baterije relativno je jednostavna. Ako slijedite ova tri zlatna pravila, već ste učinili najvažniju stvar za očuvanje velikog dosega:

  1. Nemojte puniti bateriju iznad prosječnih 80 % u svakodnevnoj vožnji na kratke udaljenosti.

  2. Ako stoji duže od dvanaest sati, vozilo treba biti napunjeno između 30 i 80 %.

  3. Postavite timer punjenja u funkciji upravljanja punjenjem za punjenje do kraja (100 %) i zatim ubrzo nakon toga krenite.

Olakšajte si život: funkcijom upravljanja punjenjem

Preporučujemo inteligentnu funkciju upravljanja punjenjem za novi ID.3 kako biste na put uvijek mogli krenuti s optimalnim punjenjem. Bilo da postavljate granice punjenja baterije, određujete mjesta za punjenje i birate između trenutnog ili vremenski odgođenog punjenja - jednostavno rukovanje ovom funkcijom putem dodirne površine infotainment sustava posebno će vam olakšati savršeno upravljanje visokonaponskom baterijom.

Različiti tipovi vozača,
različiti tipovi punjenja

Kada je u pitanju pravilno punjenje, jedan je čimbenik posebno važan: vaš stil vožnje. Naime, način na koji upotrebljavate svoje električno vozilo (svakodnevne kratke dionice ili duža putovanja autoputom) utječe na optimalnu granicu, vrijeme i intenzitet punjenja.

Odaberite svoj profil vožnje

 

Postavke funkcije upravljanja punjenjem Kratka dionica Duga dionica
— Svakodnevna vožnja na posao — Planirano putovanje na odmor
— U kupovinu — Daleko putovanje autoputom
— Potreban je manji doseg — Potreban je najveći mogući doseg
Gornja granica punjenja 80 % 100 % (izbjegavajte vremena stajanja)
Donja granica punjenja 20 % ljeti / 40 % zimi 40 %
Struja punjenja a. Smanjena tijekom AC punjenja noću a. Smanjena tijekom AC punjenja noću
a. Smanjena tijekom AC punjenja noću b. Povećana tijekom AC punjenja i kraćeg vremena punjenja
Brzo punjenje Izbjegavajte svakodnevno DC punjenje Upotrebljavajte DC punjenje na dugoj dionici 

Jedno je sigurno: garancija i vijek trajanja

Vijek trajanja i performanse litij-ionske baterije također ovise o vanjskim čimbenicima kao što je temperatura okoline. U okviru područja primjene garancije i pod tamo navedenim uvjetima, Volkswagen AG odobrava kupcu potpuno novog BEV vozila na električni pogon osmogodišnju garanciju (ili do 160 000 prijeđenih kilometara, ovisno o tome što prije nastupi) da iskoristivi kapacitet vaše baterije neće pasti ispod 70 %, pod uvjetom da se baterija pravilno koristi. To vam daje sigurnost za budućnost i pokazuje koliko nam je važna mobilnost budućnosti.

 

Zaštita baterije sa sustavom

Kako bismo spriječili neželjena, štetna prekomjerna punjenja i dubinska pražnjenja vašeg sustava baterije, ugradili smo dva sigurnosna međuspremnika u obliku rezervi za slučaj nužde. To znači da vam u iznimnim slučajevima nije dostupan puni kapacitet kao korisna energija, ali time pomažemo osigurati da se vaša visokonaponska baterija ne ošteti.

1. Ukupni kapacitet
2. Iskoristivi kapacitet
3. Zaštita od prekomjernog punjenja
4. Zaštita od dubinskog pražnjenja

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.