Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Baterija sa sustavom

Struja postaje mobilnost. Zvuči jednostavno, ali nije. Zato smo ovdje na jasan i razumljiv način prikazali sustav baterije modularne električne platforme (MEB). Uostalom, trebali biste znati što se krije u vašem modelu ID.3.

Jednostavno objašnjeno: sustav baterije obitelji ID. modela

Novorazvijena modularna električna platforma (MEB) obitelji ID. modela posebno je dizajnirana za električna vozila. Srž čini sustav baterije s mogućnošću brzog punjenja koji se sastoji od brojnih modula baterije. Broj modula razlikuje se ovisno o željenom dosegu. Svaki od tih modula sadrži 12 ćelija litij-ionske baterije. Izvedba ćelija koje se upotrebljavaju u MEB platformi je takozvana "pouch ćelija". Ona se sastoji od nekoliko složenih ili presavijenih aktivnih slojeva koji su omotani fleksibilnom vanjskom folijom. Tako pouch ćelije nude visoku fleksibilnost oblika i mogu se optimalno prilagoditi postojećim zahtjevima. Osim toga, zahvaljujući svojoj glatkoj površini omogućuju značajno odvođenje topline.

Sustav baterije električne platforme MEB

1 Ćelije baterije
2 Moduli baterije
3 Sustav baterije
4 Baterija
5 Pogon

Jednostavno elektrizirajuća: litij-ionska baterija

Ćelija litij-ionske baterije uvijek se sastoji od četiri komponente: anode, katode, separatora i elektrolita. Ta se ćelija također naziva galvanski članak. Tijekom punjenja elektroni putuju s jedne elektrode na drugu i tamo se pohranjuju. Pritom se električna energija iz strujne mreže pretvara u kemijsku energiju.

Tijekom postupka pražnjenja - primjerice za pokretanje elektromotora vozila - proces se odvija obrnutim redoslijedom: elektroni sada putuju s elektrode na kojoj su pohranjeni natrag na drugu elektrodu. Pritom se kemijska energija ponovno pretvara u električnu energiju.

Struktura litij-ionske baterije

1 Anoda
2 Katoda
3 Separator
4 Elektrolit
5 Punjenje
6 Pražnjenje

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.