Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Hibridni modeli marke Volkswagen

Hibridni modeli marke Volkswagen

Naši hibridni pogoni: različiti koliko i zahtjevi svakodnevnog života

Bez obzira na to je li riječ o plug-in hibridu ili djelomičnom hibridu: elektrifikacija naših pogona važan je korak na putu prema mobilnosti koja je neutralna u pogledu emisija CO₂ za sve. Naime, dok plug-in hibrid sa svojim spojem električnog i benzinskog motora omogućuje isključivo električnu vožnju čak i na većim udaljenostima, učinkovitost benzinskog motora kod djelomično hibridnog pogona optimizirana je sustavom od 48 V. Za vas to znači sljedeće:

  • nižu potrošnju goriva, bolje performanse i veći komfor u vožnji
  • više zabave tijekom kretanja zahvaljujući električnoj podršci
  • doseg u električnom pogonu za svakodnevnu upotrebu s našim eHybrid modelima
  • povrat energije i vožnju s isključenim TSI motorom zahvaljujući funkciji jedrenja s našim djelomično hibridnim modelima

Pronađite pogon koji vam odgovara

Učinkoviti na mnogo načina: naši plug-in hibridi

Otkrijte raznolikost našeg velikog izbora hibridnih modela i uživajte u prednostima učinkovite električne mobilnosti u svakodnevnom životu, a da se pritom ne morate odricati snažnog benzinskog motora.

Zabava u vožnji unaprijed je zajamčena: Golf GTE2

Snažni plug-in hibridni pogon s impresivnom, kratkoročnom sistemskom snagom od 180 kW (245 KS) za mnoštvo zabave u vožnji.

Saznajte više o Golfu GTE

Tiguan eHybrid3

Snažan plug-in hibrid s optimalnom usklađenošću dvaju motora za posebno učinkovitu vožnju na svim dionicama zahvaljujući hibridnom modusu.

Saznajte više o Tiguanu eHybrid

Učinkoviti na mnogo načina: naši hibridni pogoni

Vi odlučujete o tome koji oblik pogona odgovara vašem životu. U sklopu naših hibridnih tehnologija nudimo vam širok spektar pogonskih tehnologija koje osiguravaju veću snagu i manju potrošnju. I koje su najbolji dokaz koliko električna mobilnost može biti svestrana.

Volkswagenovi plug-in hibridni modeli nude savršenu kombinaciju elektromotora i benzinskog motora. Za vas to znači: uživanje u električnoj mobilnosti u svakodnevnom životu koja je klimatski još više osviještena, a da se pritom ne morate odricati snažnog motora na izgaranje. 

Pojašnjenje pojmova

Plug-in hibridna vozila (eHybrid)

Plug-in hibridni pogon donosi savršenu kombinaciju elektromotora i benzinskog motora, objedinjujući prednosti obaju sustava.

On se, između ostalog, sastoji od učinkovitog 1,4 l TSI motora, hibridnog modula s e-motorom i 6-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG) te litij-ionske baterije.

Za vas to znači: uživanje u električnoj mobilnosti u svakodnevnom životu koja je klimatski još više osviještena, a da se pritom ne morate odricati snažnog motora na izgaranje.

GTE

Pogonjen plug-in hibridnim pogonom, GTE spaja električnu mobilnost s dinamikom i opremom GTI modela. Pritom ne samo da donosi snagu motora na cestu već je i štedljiv.

eTSI (djelomično hibridna tehnologija)

U našim djelomično hibridnim pogonima krije se učinkovit 1,5 l TSI motor, koji je povezan sa sustavom od 48 V i 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

Posebnost je u tome što snagu benzinskog motora podržavaju starter generator s remenskim prijenosom od 48 V i litij-ionska baterija od 48 V. Tako, primjerice, eTSI ima mogućnost jedrenja s isključenim motorom na izgaranje.

Osim toga, sustav od 48 V obnavlja energiju tijekom kočenja (rekuperacija). Zahvaljujući objema funkcijama eTSI je znatno ekonomičniji u odnosu na konvencionalni TSI motor.

Više informacija

Wallboxovi i We Charge

Prednost plug-in hibrida: punjenje je moguće na svim kućnim utičnicama. Za još veći komfor tijekom punjenja i potpunu kontrolu troškova, nudimo vam sve na jednom mjestu: od modernih MOON wallboxova za brzo punjenje pred vlastitim kućnim vratima sve do punjenja uz We Charge na brojnim mjestima za punjenje diljem Europe.

Dobri razlozi za odabir hibridnog automobila

 

Veća snaga, veća zabava

Hibrid spaja najbolje iz dvaju svjetova. Touareg R eHybrid⁹, na primjer, nudi posebnu dinamiku kada kombinira performanse obaju sustava kako bi osigurao maksimalnu sistemsku snagu od 340 kW (462 KS). Time se osigurava razvoj snage koja oduzima dah već tijekom kretanja. Ili jednostavno: dvostruko veći užitak u vožnji uz električni "boost".

Pokreni video

 

S hibridom ćete stići još dalje

S plug-in hibridom daleko ćete stići. Uz dnevno punjenje, svakodnevne udaljenosti moguće je prijeći na isključivo električni pogon. A na dugim dionicama, doseg i učinkovitost mogu se optimizirati automatskom prilagodbom pogona.

 

Zajedničkim snagama za veću održivost 

Na putu do manjeg CO₂ otiska, električna mobilnost nam omogućuje velik iskorak. Primjerice učinkovitom upotrebom obnovljivih izvora energije i smanjenjem emisija CO₂ u automobilskom prometu. Za ulazak u svijet električne mobilnosti nudimo vam inovativne plug-in hibride koji u e-modusu svima omogućuju vožnju bez lokalnih emisija CO₂ u svakodnevici. I koji dokazuju da svatko može nešto učiniti na svoj način.

Pokreni video

 

Inteligentan koncept punjenja, veća fleksibilnost

Započnite dan potpuno električno, prije posla obavite svoje sportske aktivnosti i vratite se doma na večeru bez zaustavljanja radi točenja goriva - nikakav problema uz plug-in hibrid. Njegova litij-ionska baterija može se puniti putem stanice za punjenje ID. Charger¹² i preko utičnice ispred ulaznih vrata. Time se osigurava veća fleksibilnost u svakodnevnom životu. 

Naši hibridni modeli

Golf GTE

Zabava u vožnji unaprijed je zajamčena

Maksimalna snaga Golfa GTE² iznosi 180 kW / 245 KS. Ova impresivna vrijednost postignuta je zahvaljujući njegovoj učinkovitoj plug-in hibridnoj tehnologiji.

Na Golf GTE

Passat Variant

Njegove jače strane: učinkovitost i fleksibilnost

Passat Variant GTE⁵ spaja mnoštvo prostora za posao, obitelj i sport s komfornim dosegom u električnom pogonu za mobilnost usmjerenu na budućnost.

Na Passat Variant

Tiguan

Inteligentna dinamika

Bez obzira na to je li riječ o "e-modusu" bez lokalnih emisija CO₂ ili moćnom "hibridnom modusu": inteligentna hibridna tehnologija i digitalne potpore čine vožnju u Tiguanu eHybrid³ posebno dinamičnom.

Na Tiguan

Arteon Shooting Brake

Dinamika u velikom stilu

Doživite najbolje iz dvaju svjetova u Arteonu Shooting Brake⁷, koji također inteligentno spaja praktičnost i luksuznu udobnost.

Na Arteon Shooting Brake

Touareg i Touareg R

Snažna učinkovitost

Dvostruka pogonska snaga Touarega eHybrid⁸ pobrinut će se za posebno raznoliko iskustvo vožnje, a nadmašuju je samo impresivne performanse Touarega R eHybrid⁹.

Na Touareg

Na Touareg R

Usporedba naših hibridnih modela

Model Sistemska snaga (kratkoročna) Klasa učinkovitosti Emisije CO₂ Ukupna potrošnja goriva (WLTP) Ukupna potrošnja struje (WLTP) Sadržaj energije baterije (neto/bruto) Dužina punjenja (h:min) Dužina punjenja (h:min) Dužina punjenja (h:min) Doseg u isključivo električnom pogonu (WLTP)
(kW / PS) (g/km) (l/100 km) (kWh/100 km) (kWh) AC 2,3 kW 100% SOC AC 3,6 kW 100% SOC AC 7,2 kW 100% SOC (km)
Golf eHybrid 150 / 204 A+ 21 - 34 0,9 - 1,5 14,0 - 16,3 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - do 72
Golf GTE 180 / 245 A+ 27 - 34 1,2 - 1,5 14,9 - 16,3 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - do 65
Tiguan eHybrid 180 / 245 A+ 35 - 48 1,5 - 2,1 15,2 - 15,8 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - do 49
Arteon Shooting Brake eHybrid 160 / 218 A+ 26 - 37 1,2 - 1,6 14,9 - 17,2 10,4 / 13,0 5:00 3:40 - do 61
Touareg eHybrid 280 / 381 A+ 49 - 64 2,2 - 2,8 23,4 - 24,8 14,3 / 17,8 8:30 5:10 2:30 do 48
Touareg R eHybrid 340 / 462 A+ 50 - 65 2,2 - 2,9 23,9 - 25,1 14,3 / 17,8 8:30 5:10 2:30 do 47

Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju suputnika/opterećenju i topografiji. 

Navedene vrijednosti potrošnje i emisija utvrđene su prema zakonskim postupcima mjerenja (uredba (EZ) 715/2007 u trenutačno važećoj verziji) u okviru tipskog odobrenja vozila na temelju postupka ispitivanja za osobna i laka gospodarska vozila koji je usklađen na svjetskoj razini (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). Podaci se ne odnose na točno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, već služe isključivo za usporedbu različitih tipova vozila. Potrošnja i emisije CO₂ nekog vozila ne ovise samo o efikasnom iskorištavanju goriva/struje već i o ponašanju vozila u vožnji, dionici te drugim netehničkim čimbenicima. Drugačije vrijednosti potrošnje, emisije CO₂ i dosezi mogući su zbog dodatne opreme i pribora (npr. gume, kuka za vuču, krovni nosač itd.) te načina vožnje, brzine, upotrebe komfornih i sporednih trošila, vanjske temperature, broja suputnika, opterećenja, odabira profila vožnje, topografije itd. Ovi čimbenici utječu na relevantne parametre vozila kao što su masa vozila, otpor kotrljanja guma i aerodinamika. Poseban porez na motorna vozila (PPMV) i primanje u naravi izračunavaju se prema emisijama CO₂ u g/km. 

Verzija 06/2021.

Pokreni video

 

Inovativni hibridni pogoni, svestrani poput života

 

Bolje je isprobati, nego konfigurirati

Helena putuje svakodnevnom relacijom između Frankfurta i Mainza. Vožnja bi trebala biti opuštenija te prije svega povoljnija - zato želi prijeći na plug-in hibrid. Za nju je važno da doseg u električnom pogonu budu dovoljan za put do posla, gdje se baterija može dopuniti. Jednako važno: dovoljno prostora za njezinog psa Paula. Sada se veseli usporedbi modela, i to ne samo na kauču već i uživo tijekom probne vožnje.

 

Obiteljski prijatelj

Simone živi sa svojom obitelji u ruralnom predgrađu Düsseldorfa. Kako bi vožnja s djecom do bake i djeda u Kölnu bila učinkovitija, obitelj je prešla na Tiguan eHybrid te nabavlja Volkswagenovu prirodnu struju. Tako je osim vožnje na isključivo električni pogon do 50 kmHZ moguća i vožnja bez lokalnih emisija CO₂. Osim toga, Tiguan ne samo da nudi dovoljno mjesta za višak igračaka već osigurava i dobro raspoloženje na stražnjoj klupi uz GTE modus. A na dužim putovanjima na odmor Simone se i dalje može osloniti na svoj TSI benzinski motor.

 

Inteligentan koncept punjenja, veća fleksibilnost

Započnite dan potpuno električno, prije posla obavite svoje sportske aktivnosti i vratite se doma na večeru bez zaustavljanja radi točenja goriva - nikakav problema uz plug-in hibrid. Njegova litij-ionska baterija može se puniti putem stanice za punjenje ID. Charger⁴ i preko utičnice ispred ulaznih vrata. Time se osigurava veća fleksibilnost u svakodnevnom životu. 

Prednosti plug-in hibridnih modela

 

  • Visoka energetska učinkovitost: plug-in hibridni modeli odlikuju se svojom visokom energetskom učinkovitošću, posebno u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima i tijekom dužih vožnji nizbrdo. U tim uvjetima, plug-in hibridna tehnologija posebno je aktivna i pretvara energiju kočenja u struju. Baterije se tako pune tijekom vožnje.
  • Manja potrošnja goriva: zahvaljujući kombinaciji benzinskog i elektromotora, potrošnja goriva plug-in hibridnih automobila znatno je manja nego kod vozila s motorima na izgaranje. 
  • Velika fleksibilnost: ako je baterija prazna, jednostavno nastavite vožnju s gorivom i napunite svoje plug-in hibridno vozilo tek onda kada vam odgovara. 
  • Bez lokalnih emisija: doseg u električnom pogonu vašeg plug-in hibrida obično je dovoljan za svakodnevne relacije. 

Porezne pogodnosti i poticaji

Iskoristite porezne olakšice i poticaje pri kupnji plug-in hibridnog modela.

Porezne pogodnosti i poticaji

Ukidanje posebnog poreza na motorna vozila (PPMV)

Natrag

Ukidanje posebnog poreza na motorna vozila (PPMV)

Prema aktualnim WLTP ispitnim ciklusima, Volkswagenovi plug-in hibridni modeli su ispod granice posebnog poreza na motorna vozila od 112 g/km te su samim time oslobođeni PPMV-a.

Primanje u naravi od 1,5 %

Natrag

Primanje u naravi od 1,5 %

Ako upotrebljavate plug-in hibrid kao službeni automobil, profitirat ćete od povlaštenog primanja u naravi od 1,5 %.

Porezna olakšica na motor

Natrag

Porezna olakšica na motor

Budući da se porez na motor izračunava na temelju emisija CO₂ i potrošnje, porezna olakšica se primjenjuje na cjelokupnu sistemsku snagu plug-in hibridnog modela.

Plug-in hibridna tehnologija

Plug-in hibridni pogon donosi savršenu kombinaciju elektromotora i benzinskog motora, objedinjujući prednosti obaju sustava. On se, između ostalog, sastoji od učinkovitog 1,4 l TSI motora, hibridnog modula s e-motorom i 6-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG) te litij-ionske baterije. Za vas to znači: uživanje u električnoj mobilnosti u svakodnevnom životu koja je klimatski još više osviještena, a da se pritom ne morate odricati snažnog motora na izgaranje.

Ili ukratko: dvostruko veći užitak vožnje uz upola manju potrošnju. Naime, baterija nove generacije pohranjuje do 50 % više energije, a ovisno o modelu vozila i opremi, odvest će vas do vašeg odredišta udaljenog do 55 km - potpuno električno i bez lokalnih emisija.

Učinkoviti TSI i elektromotor s komfornim dosegom u električnom pogonu za odgovornu mobilnost.

Učinkovitost pritiskom na gumb

Elektromotor omogućuje vam gotovo nečujnu vožnju gradom bez lokalnih emisija, dok pri većim brzinama i na dugim dionicama kontrolu preuzima TSI benzinski motor. Vrstu pogona, primjerice kod Passata GTE i Passata GTE Variant, birate jednostavno pritiskom na gumb. A ako želite, jednako lako spojite snagu obaju motora uz snažni GTE-Mode u takozvani "boost", koji će se pobrinuti za impresivno ubrzanje i tijekom kretanja. Čak je i punjenje struje gotovo jednako lako kao i punjenje vašeg smartphonea. Naime, litij-ionsku bateriju možete potpuno opušteno puniti na utičnici, kućnom wallboxu ili javnoj stanici za punjenje.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.