eTSI: elektrificirani motor na izgaranje

Naša djelomična hibridna tehnologija

eTSI stoji za djelomičnu hibridnu tehnologiju poduzeća Volkswagen

Elektrifikacija naših pogona važan je korak na našem putu do mobilnosti s nultim emisijama. No, oni koji se ne žele u potpunosti prebaciti na električnu mobilnost također u budućnosti mogu voziti uz veću ekološku osviještenost. Jer naše tehnologije čine Volkswagen vozila sa svim vrstama motora ekonomičnijima. Uz eTSI smo razvili potpuno novi oblik pogona koji kombinira performanse i učinkovitost.

Naši djelomični hibridni pogoni opremljeni su učinkovitim 1,5-litrenim TSI motorom koji dolazi u kombinaciji s 48 V sustavom i automatiziranim 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke (DSG). Posebna značajka ovog pogona je činjenica da snagu benzinskog motora podržava pokretač generatora s remenskim prijenosom od 48 V i litij-ionska baterija od 48 V. To znači da eTSI vozilo može jedriti s isključenim motorom. K tomu, sustav od 48 V obnavlja energiju dok se vozilom koči (rekuperacija). Obje značajke čine eTSI značajno ekonomičnijim od konvencionalnog TSI motora.

Manja potrošnja goriva, bolje performanse i veći komfor zahvaljujući potpori litij-ionske baterije od 48 V.

Uštedite više, uživajte više

Vozilo s eTSI pogonom nije samo ekonomičnije nego i zabavnije, posebno tijekom vožnje s učestalim zaustavljanjima i kretanjima u centru grada. Zato što svako crveno svjetlo na semaforu postaje novo pokretanje pri kojem možete osjetiti potpuno novu vrstu užitka u vožnji. Razlog tomu je činjenica da sustav od 48 V ubrzava dinamično i snažno tijekom pokretanja, od samog početka. Ponovno pokretanje motora također je komfornije. Time eTSI vaše performanse tijekom pokretanja odvodi u obilazni trak, zahvaljujući funkciji električnog Boosta.

 

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Na putu do mobilnosti s manje štetnih emisija

Volkswagen WAY TO ZERO

 

Volkswagen WAY TO ZERO

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.