Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Konjske snage koje oduševljavaju. Golf GTI

Gdje god se pojavi: GTI privlači pažnju, a svima koji ga voze pruža još veću zabavu tijekom vožnje i uzbudljive trenutke.

2.0 l TSI Motor 180 kW (245 PS)

Snažan. Sportski. Istreniran.

Više o motoru

Eksterijer

Pruža vam sportski elegantan nastup.

Više o eksterijeru

Interijer

Uživajte u sportskom komforu.

Više o interijeru

Eksterijer i interijer

IQ.LIGHT

Highlight vašeg Golfa GTI: IQ.LIGHT

Golf GTI već serijski ima glavna svjetla LED-Plus, koja se vidljivo dinamično provlače bočno do blatobrana. U stražnjem dijelu dominiraju tanka LED stražnja svjetla. Opcijski možete opremiti svoj Golf GTI IQ.LIGHT-om. Zahvaljujući tome posebno će jaka LED matrix glavna svjetla uključujući regulaciju dugih svjetala "Dynamic Light Assist" osvjetljavati cestu. Osim toga dio su paketa i inovativni dinamični žmigavci koji prikazuju smjer skretanja u obliku animirane svjetlosne trake.

LED-svjetla za maglu

Prava svjetla za loše vrijeme

Magla, gusti snijeg ili kiša? Opcijska LED svjetla za maglu u novom dizajnu 5 saća i integrirana u branik dodatno su osvjetljenje. Jednostavno ih nakratko uključite i svijet će izgledati potpuno drugačije. Vaš će Golf GTI pritom biti još markantniji.

Ambijentalno osvjetljenje eksterijera

Lako će Vas pronaći. A Vi njega još lakše.

Pomoću ambijentalnog osvjetljenja eksterijera Vaš će Vas Golf GTI pozdraviti već izvana: Ako upotrijebite svoj ključ na radiosignal ili se, ako ste se odlučili za opcijski Keyless Access sa Safe zaključavanjem, približite vozilu, zasvijetlit će glavna i stražnja svjetla. Hvatišta ručica vrata i crvena traka u rešetci hladnjaka osvjetljuju se i Vaš Golf GTI dočekuje Vas osvjetljenjem okoline s projekcijama svjetla iz vanjskog zrcala na tlo.

Kotači

Jamče zavidne poglede

Ništa ne obilježava izgled profila vozila poput kotača.
Dinamični lakometalni kotači, koji su Vam na raspolaganju serijski i opcijski, dovode do izražaja sportsku narav Golfa GTI.

Svi kotači na jednom mjestu

Top-Sport sjedala i oprema od kože

Naslonite se

Interijerom dominira GTI izgled. Top Sport prednja sjedala obložena su izdržljivom tkaninom s uzorkom "Scale Paper", a crveni detalji tipični za dizajn GTI-ja nalaze se i na kožnom kolu upravljača i na tekstilnim prednjim podlogama za noge odgovarajuće boje.

Želite li usto dodatnu porciju elegancije? Visokokvalitetna i podatna, opcijska kožna oprema "Vienna"pruža ugođaj visoke klase. Perforirani prirodni materijal u crnoj boji ukrašava središnje dijelove Top Sport prednjih sjedala - pritom se crveni kontrastni vez tipičan za GTI posebno dobro ističe.

Višenamjensko kožno sportsko sjedalo s dodirnim rukovanjem

Dodir intuitivnosti

Klasične funkcijske gumbe u cockpitu u Golfu GTI uglavnom su zamijenile površine osjetljive na dodir. Tako, primjerice, možete vrlo jednostavno i intuitivno regulirati 3-zonski klima-uređaj "Air Care Climatronic" pomoću tipki i klizača. Višenamjenskim dodirnim sportskim kolom upravljača od kože može se upravljati pomoću jednostavnog dodira prstom. U kombinaciji s inteligentnim navođenjem kroz izbornike pomoću njega imate pristup brojnim funkcijama. Dodirni feedback u obliku nježne vibracije potvrđuje svaki unos.

Ambijentalno osvjetljenje

Vrlo prosvijetljeno: ugodne boje, ugodnija vožnja

Obojite unutrašnjost svog Golfa GTI omiljenom bojom.

  • 30 boja
  • armature, središnja konzola i prednja i stražnja vrata ukrašeni su svjetlosnim rubom
  • odabrana boja preuzima se u digitalnim prikazima

Povezivost i infotainment

Innovision Cockpit

Sve se prilagođava Vama

Digital Cockpit Pro u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom "Discover Pro" može se nadograditi na Innovision Cockpit. To znači da su na raspolaganju dva zaslona veličine 25,4 cm (10 inča) i 26 cm (10 inča). Na takvim zaslonima uz klasične sadržaje, poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara, također imate još bolji i detaljniji pregled drugih korisnih podataka. Početnoj slici ekrana mogu se dodavati favorizirane funkcije slično kao i Vašem mobilnom telefonu.

Golf GTI serijski ima Digital Cockpit Pro.

Više o Digital Cockpitu Pro

Sound sustav „Harman Kardon“

Ovo sami trebate čuti

Opcijski sound sustav "Harman Kardon" ističe se razrađenim zvukom i profinjenim, elegantnim dizajnom. Proizveden za vozače koji tijekom vožnje ne žele samo slušati glazbu, već je žele slaviti. Očekuju Vas uravnotežene visine i dubine te precizni basovi.

  • ukupna snaga 480 W
  • digitalno 12
  • kanalno pojačalo
  • subwoofer
  • centralni zvučnik
  • 8 zvučnika prilagođene snage
  • surround sound
Rukovanje govornim naredbama

Čeka Vašu naredbu: rukovanje govornim naredbama

Pomoću intuitivnog rukovanja govornim naredbama možete komforno govorno upravljati radiouređajem, funkcijama telefona, glazbom i opcijskom navigacijom. Svojim glasom možete, primjerice, odabrati ispravnu radiostanicu, odgovarajući unos u adresaru ili traženi pozivni broj. Pozdravom "Hello Volkswagen" može se pokrenuti tzv. "Upravljanje prirodnim govorom" (natural voice control). Vozilo na taj način postaje inteligentan sugovornik jer rukovanje govornim naredbama razumije i slobodne formulacije iz svakodnevice, poput "Hladno mi je." ili "Gdje u Berlinu ima japanskih restorana?".

Zahvaljujući digitalnom mikrofonu odsad također prepoznaje govori li vozač ili suvozač kako bi se, primjerice klimatizacija u vozilu, mogla ciljano prilagoditi osobi koja to zahtijeva. Optimirani sustav osim toga postavlja povratna pitanja ili Vam dopušta da mu upadate u riječ.

Odgovori i prijedlozi rukovanja govornim naredbama potječu iz dva izvora - oblaka i informacija pohranjenih u automobilu offline. Online sinkronizacija povećava stopu prepoznavanja i kvalitetu rezultata - offline informacije raspoložive su i na mjestima bez mobilne mreže, primjerice u podzemnoj garaži.

Povezivost

Više od bitova i bajtova

Volkswagenove ponude povezivosti omogućuju Vam više komfora i zabave. Povezanost Vašeg Golfa GTI s internetom i pametnim telefonom pomaže Vam opuštenije stići na odredište - samo što još morate voziti sami.

Više o povezivosti

IQ.DRIVE i tehnologija

IQ.DRIVE - Naši sustavi potpora

Golf GTI serijski je opremljen sustavom "Front Assist". Uvijek je prisutan i sustav "Lane Assist". Po želji se Golf GTI može opremiti drugim sustavim potpora, na primjer sustavom "Travel Assist".

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Manje prebacivanja stupnjeva prijenosa, ne i zabave

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom jamči zabavnu vožnju bez prekida. Pomoću njega gotovo neprimjetno mijenjate stupnjeve prijenosa, a možete smanjiti i potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu za mijenjanje stupnjeva prijenosa vrlo jednostavno odabirete željeni stupanj za vožnju, u koji se potom ubacuje pomoću električno spojenog Shift-by-Wire-mjenjača. Osobito praktično u zastoju: Zajedno s opcijskom potporom za vožnju "Travel Assist" sustav pri kretanju pruža podršku pri kretanju i kočenju.

Blokada diferencijala prednje osovine VAQ

Sloboda u uskim zavojima: Golf GTI s VAQ-om

Golf GTI među ostalim ima blokadu diferencijala prednje osovine (VAQ), koje stabilizira Vaš Golf pri proklizavanju. Na taj ćete način bolje zadržati kontrolu i u sportskom načinu vožnje.

Elektronička blokada diferencijala XDS+

Kako bi Vam vožnja zavojima bila još veselija

Tko bi pomislio da Vam jezikolomka, poput elektroničke blokade diferencijala XDS+, može izmamiti osmijeh na lice. U Golfu GTI događa se upravo to. Njegov XDS+ serijski osigurava više prianjanja i umirujući osjećaj u zavojima.
Tako, primjerice, jednostranim, preciznim pojačavanjem kočionog pritiska vožnja zavojima postaje sportskija, brža i preciznija. Stoga nije čudno što već pogled na serpentinu mami smješak na lice.

Head-up zaslon

Tehnologija koja pruža pogled unaprijed

Pregled važnih informacija uz istovremeni pogled na cestu: to je velika prednost opcijskog Head-up zaslona u Vašem Golfu. Dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina za prikaz brzine, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijskih obavijesti. Projekcija je jasno vidljiva i pri svijetlu iz suprotnog smjera. A ako Vam zaslon nije potreban, uvijek ga možete isključiti.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim