Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Arteon Shooting Brake

 

Cijena od (uključujući PDV)
40.342 € 303.957,33 HRK
Snaga motora (kW)
110 - 235
kW
Snaga motora (PS)
150 - 320
KS
Potrošnja goriva
4,8 - 9,6
l/100km
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Više prostora za eleganciju i udobnost

Od prednjeg dijela vozila sa širokom rešetkom hladnjaka preko elegantne sportske linije krova sve do impresivnog volumena prtljažnika: sa svojim novim dizajnom novi Arteon Shooting Brake pokazuje kako se ekskluzivnost i praktičnost mogu kombinirati na visokoj razini.

Arteon Shooting Brake nudi brojne značajke, a ovdje su prve tri:

Vanjski dizajn

Suverenost u novoj dimenziji

Dodatne značajke vanjskog dizajna

Unutrašnjost

Atraktivna udobnost

Dodatne značajke unutrašnjosti

Digital Cockpit Pro

Pregled nad svim važnim podacima

Više o digitalnoj udobnosti

Dizajn

Vanjski dizajn

Suverenost u novoj dimenziji

Arteon Shooting Brake ističe se u svojoj klasi zahvaljujući markantnom dizajnu stražnjeg dijela vozila.

Detalji linija opreme Elegance i R-Line

LED stražnja svjetla

Revolucionaran dizajn svjetala

Stražnja svjetla u LED dizajnu naglašavaju markantan stražnji dio Arteona Shooting Brake svojim progresivnim svjetlosnim potpisom. Stražnja su svjetla opcijski dostupna u dinamičnom dizajnu. LED elementi u ovoj izvedbi stvaraju 3D efekt te prebacuju između stražnjeg svjetla i stop svjetla tijekom kočenja. Ova je značajka također upotpunjena funkcijom dinamičnog pokazivača smjera. A kako biste uvijek pronašli put do automobila i vaših kućnih vrata, funkcije "Leaving home" i "Coming home" pokazat će vam put.

Kotači

Dobro izgleda: program kotača

Široka paleta sportskih i elegantnih kotača od lakog metala naglašava atraktivni dizajn vašeg novog Arteona.

Pregled kotača

Unutrašnjost

Atraktivna udobnost

U prostranoj unutrašnjosti dočekat će vas luksuzna udobnost. Svi elementi za rukovanje u potpunosti su prilagođeni vama, dok će se međusobno harmonično usklađene boje i materijali pobrinuti za izuzetno dobru atmosferu. Bez obzira na to za što se odlučite, ovisno o liniji opreme možete birati između raznih presvlaka - od tkanine preko ArtVeloursa sve do Nappa kože. Dekori od aluminija ili pravog drva upotpunit će elegantni dojam unutrašnjosti. Imat ćete priliku vidjeti i osjetiti da će vam ova unutrašnjost omogućiti uživanje u svakom trenutku vašeg putovanja.

Ambijentalno osvjetljenje

Donosi svjetlosne akcente

Obojite unutrašnjost u svoju omiljenu boju. Bijelo ambijentalno osvjetljenje stvorit će ugodnu atmosferu pomoću neizravnog svjetla.

 • Pritom će se blago osvijetliti instrumentna ploča, središnja konzola te prednja i stražnja vrata.

 • Ambijentalno osvjetljenje dostupno u 30 različitih boja. Odabrana boja preuzet će se u digitalnim prikazima.

Digitalna udobnost

Digital Cockpit Pro

Pregled nad svim važnim podacima

Klasični brzinomjer ili navigacijska karta visoke rezolucije? Zašto birati? Digital Cockpit Pro nudi oboje u isto vrijeme:

 • Visokorezolucijski TFT zaslon u boji veličine 26 cm (10,25")

 •  Mogućnost konfiguracije različitih prikaza

 • Pozivanje detaljnih podataka o vožnji preko višenamjenskog kola upravljača ili infotainment sustava

 • 2D i 3D prikaz karti

 • Nudi ciljani zoom navigacijske karte

 • Prikaz odabranih informacija preko cijele površine

 • Navigacijska karta i prikazi medija mogu se kombinirati

Rukovanje preko dodirnog zaslona

Intuitivniji za jedan dodir

Klasični funkcijski gumbi u cockpitu uglavnom su u Arteonu Shooting Brake ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete, primjerice, Climatronic regulirati potpuno jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača.

Dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože također možete rukovati jednostavnim dodirom prstima. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik imate pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrdit će svaki unos.

Radiouređaj i navigacija

Vodič koji određuje ritam

Navigacijski sustav "Discover Media" impresionira svojim dodirnim zaslonom u boji veličine 20,3 cm (8") i intuitivnom navigacijom sa sustavom prepoznavanja prometnih znakova. A s mobilnim online uslugama We Connect¹ bit ćete i tijekom putovanja na najbolji mogući način umreženi. S veseljem očekujte i osam zvučnika, Bluetooth vezu za mobilne telefone te dva USB sučelja (tip C) i App-Connect² koji za Apple CarPlay™ i Android Auto™ može i bežično funkcionirati.

Želite ići korak dalje prema digitalnoj budućnosti? Nikakav problem. Za to vam je dostupan opcijski navigacijski sustav "Discover Pro".

Više o navigacijskom sustavu "Discover Pro"

Sound sustav „Harman Kardon“

Lijepo aranžirana dobra glazba

Opcijski sound sustav "Harman Kardon" očarava svojim dotjeranim zvukom i rafiniranim, elegantnim dizajnom. Stvoren je za ljubitelje akustike koji ne samo da žele slušati glazbu tijekom vožnje već je žele i slaviti. Očekuju vas uravnoteženi visoki i niski tonovi te precizni basovi. "Harman Kardon" donosi neslućeni zvuk na cesti i u vašem Volkswagenu. Za to će se pobrinuti:

 • 10 zvučnika

 • 1 subwoofer

 • Centralni zvučnik

 • 16-kanalno Ethernet pojačalo

 • Surround zvuk

Stvorite svoju sliku Arteona Shooting Brake!

Sustavi potpora

Travel Assist

Umjesto vas drži vozilo u voznom traku, a ostale na distanci

Sa sustavom "Travel Assist" u vozilu vam na raspolaganju stoji izuzetno korisna potpora za vožnju. Naime, pritiskom na gumb ovaj sustav osigurava visoku razinu udobnosti u vožnji  jer vam može pružiti podršku u monotonim i zamornim situacijama u vožnji:

 • posebno na autocestama i dobro uređenim brzim cestama "Travel Assist" može umjesto vas zadržati vozilo u voznom traku i održavati brzinu uzimajući u obzir udaljenost od prometa ispred vašeg vozila,

 • u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete se voziti tijekom zastoja i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

* U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Automatska regulacija razmaka ACC

Održava razmak i pridržava se ograničenja brzine

Automatska regulacija razmaka ACC može vam pomoći da se pridržavate prethodno namještene najveće brzine* i razmaka od vozila ispred. U kombinaciji s navigacijskim sustavom sustav ACC proširuje se prediktivnom regulacijom brzine i potporom u zavojima. Preuzimajući službena ograničenja brzine sustav vam tako pomaže u sprječavanju prekoračenja brzine.** Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici prilagođava brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.**

* U okviru granica sustava
** Do maksimalnih 210 km/h

Front Assist

Vrijeme reakcije? Vaš Arteon Shooting Brake reagira pravovremeno.

Potpora kočenja u nuždi "Front Assist" sa sustavom prepoznavanja pješaka može u slučaju prijetećeg naleta straga smanjiti težinu sudara ili u idealnom slučaju spriječiti sudar.* Ovaj sustav može prepoznati pješake i vozila na kolniku te na vrijeme upozoriti vozača kada uoči pješake i vozila. Ako nakon toga ne uslijedi reakcija, sustav može pokrenuti kočenje u nuždi.*

* U okviru granica sustava

Park Assist

Dobro vozi i gotovo sam se parkira

Vaš Arteon Shooting Brake s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist" ne samo da vam u prolasku može reći je li neko parkirno mjesto dovoljno veliko - on će se umjesto vas i parkirati*,**. Vi još samo morate aktivirati spojku, gas i kočnicu. Za ostalo će se on pobrinuti.

 • Senzori skeniraju prikladna parkirna mjesta (do maksimalnih 40 km/h).

 • Bočna parkirna mjesta moraju biti dugačka najmanje jednu dužinu vozila uvećanu za 80 cm manevarskog razmaka za ulazak u parkirano mjesto te najmanje 25 cm ispred i iza vozila za izlazak iz parkirnog mjesta.

 • Okomita parkirana mjesta moraju imati razmak od najmanje 35 cm s obje strane.

* Postupak se može deaktivirati u svakom trenutku
** U okviru granica sustava

Area View

Za sveobuhvatnu preglednost

Izlazak iz parkirnog mjesta u prometnom centru grada, manevriranje na neprohodnom terenu, priključivanje prikolice: postoje brojne situacije u kojima vozačima automobila itekako može dobro doći nekoliko dodatnih očiju. Uz opcijski "Area View" njih će i dobiti. Naime, četiri kamere nadziru područje oko automobila te prenose korisne prikaze na ekran infotainment sustava. Gotovo magično: sustav izračunava ptičju perspektivu zahvaljujući povezivanju svih kamera, a vi time dobivate potpuni pregled odozgo nad vašim automobilom i okolicom.*

* U ograničenom vidnom polju kamera

Zračni jastuci

Jedno je sigurno: zračni jastuci u Arteonu Shooting Brake

U Arteonu Shooting Brake dobro ste zaštićeni, i to u svakom pogledu. Vozilo je opremljeno:

 • vozačevim zračnim jastukom i suvozačevim zračnim jastukom s mogućnošću deaktivacije, 

 • prednjim bočnim zračnim jastucima u kombinaciji sa zračnim jastucima za glavu,

 • opcijskim zračnim jastukom za koljena na vozačevoj strani,

 • opcijskim dodatnim bočnim zračnim jastucima za stražnju klupu sa zračnim jastucima za glavu.

eHybrid

Plug-in hibrid

Dvostruki pogon koji pruža dvostruki užitak u vožnji

Novi Arteon Shooting Brake eHybrid je plug-in hibrid s elektromotorom i TSI benzinskim motorom. Njime možete voziti lokalno bez emisija ili u hibridnom modusu kombinirati motor na izgaranje i elektromotor kako biste dobili maksimalnu sistemsku snagu, učinkovitost i užitak u vožnji.

Više informacija

Motori

Snaga, nanovo generirana


Kod novog Arteona Shooting Brake u ponudi je široka paleta motora: TSI i TDl motori te eHybrid* za jaku snagu s izrazito niskom potrošnjom. Agregati omogućuju ravnomjerno generiranu snagu zahvaljujući kombinaciji malog obujma, turbopunjenja i izravnog ubrizgavanja. K tomu dolazi i aktivni menadžment cilindara. Ovdje se cilindri automatski isključuju čim postane potrebno manje snage. Miran rad ostaje konstanta.

*Konceptualna studija, uvodi se kasnije

Adaptivna regulacija voznog postroja DCC

Užitak u vožnji po mjeri

Dovoljan je pritisak na gumb i vaše će se vozilo glatko kretati po kolniku popločanom kamenim kockama ili se u zavoju spustiti poput sportskog vozila. To omogućava opcijski dostupna adaptivna regulacija voznog postroja DCC. Pritom vam na raspolaganju stoje modusi vožnje "Comfort", "Eco" i "Sport" te mogućnost da namještate vlastite postavke. Kod brojnih drugih vozila nudi vam se samo jedanput mogućnost da odaberete postavku voznog postroja: prije kupnje. Kod novog Arteona možete je nanovo odabrati pri svakoj vožnji.

Odluka ili istraživanje

1) Za korištenje uslugama We Connect potreban vam je korisnički račun za Volkswagen ID te se morate prijaviti s korisničkim imenom i lozinkom u We Connect. K tomu treba online putem sklopiti zasebni ugovor za We Connect odnosno We Connect Plus s društvom Volkswagen AG. Nakon primopredaje vozila imate 90 dana za registraciju vozila na stranici www.portal.volkswagen-we.com za uslugu We Connect Plus i korištenje uslugama tijekom čitavog ugovorenog besplatnog vremena korištenja.

2) App-Connect obuhvaća tehnologije Apple CarPlay™, Android Auto™ i MirrorLink®. Kako bi se spriječilo odvraćanje pažnje vozača, tijekom vožnje mogu se pokrenuti samo certificirane aplikacije. U tom kontekstu imajte također na umu da neke aplikacije nisu u ponudi za sve tri tehnologije te da se raspoloživost ovih tehnologija može razlikovati ovisno o pojedinoj zemlji. Informacije o kompatibilnosti smartphone uređaja potražite na stranici https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/hr/hr/index/mobilna-telefonija#/ te dodatno za Apple CarPlay™ na stranici https://www.apple.com/de/ios/carplay/, za Android Auto™ na stranici https://www.android.com/intl/de_de/auto/ i za MirrorLink® na stranici https://mirrorlink.com/. 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.