Administriranje korisnika

Volkswagen ID i administriranje korisnika omogućuju prijavu većeg broja korisnika u vozilu.

Za vozila iz obitelji ID. modela dosad su postojale dvije uloge: glavni korisnik i anonimni gost. S updateom ID. softvera 3.0 sada je dodana i uloga gosta korisnika.

Potreban je važeći korisnički račun za Volkswagen ID. 

Dodatne informacije pronaći ćete u ovom videozapisu:

 

Glavni korisnik u vozilu obično je vlasnik vozila. Pritom glavni korisnici imaju sve privilegije. Uloga je povezana s identifikacijskim brojem vozila (VIN). S VIN brojem glavni korisnici mogu povezati vozilo sa svojim Volkswagen ID-jem.

Gost korisnik raspolaže Volkswagen ID-jem i prihvatio je Opće uvjete poslovanja za opseg funkcija We Connect. Gosti korisnici imaju ograničene privilegije.

Oni mogu koristiti usluge navigacije i infotainmenta te usluge streaminga i interneta. Osim toga, također mogu koristiti aplikaciju Volkswagen App u smanjenom opsegu (primjerice deaktivacija pojedinačnih proizvoda, online importiranje odredišta, prilagodbe profila, traženje i pronalazak stanica za punjenje itd.). Za to se moraju prijaviti u infotainment sustavu kao gost korisnik i instalirati aplikaciju Volkswagen App na smartphone.

Gost korisnik može se samostalno prijaviti svojim Volkswagen ID-jem, ali najprije mora biti postavljen glavni korisnik.

Anonimni gost može koristiti funkcije u vozilu bez ikakve prijave. On ne posjeduje Volkswagen ID i može koristiti samo manji broj usluga, primjerice sustav poziva u nuždi eCall, online prometne informacije, online izračun rute, stanice za punjenje, online traženje posebnog odredišta, online aktualiziranje karti i parkirališta. Ako "gost" odabere anonimnog gosta u administriranju korisnika, u prikazu dobrodošlice definirat ćete hoće li se vozilo koristiti u online ili offline modusu.

 1. ID.3: Potrošnja struje: 15,2-17,7 kWh/100 km. CO₂-emisije: 0 g/km.
  ID.4: Potrošnja struje: 16,7-22,2 kWh/100 km. CO₂-emisije: 0 g/km.
  ID.5: Potrošnja struje: 16,5-22,2. CO₂-emisije: 0 g/km.
  ID.Buzz: Potrošnja struje: 20,6-24,6 kWh/100 km. CO₂-emisije: 0 g/km.
  ID.Buzz Cargo: Potrošnja struje: 20,7-24,6 kWh/100 km. CO₂-emisije: 0 g/km.

  Podaci o potrošnji i emisije CO₂ kod raspona u ovisnosti o odabranim opremama vozila.
 2. Raspon dosega prema WLTP-u:
  Navedeni neto sadržaj energije baterije predstavlja tipičnu vrijednost za baterije neovisno o vozilu. On se definira pri konstantnom profilu opterećenja u određenim okvirnim uvjetima, a uzima u obzir puni raspon sadržaja energije baterije koji se može iskoristiti u vozilu sve do njegova mirovanja. Stvarna energija pražnjenja može odstupati od toga jer ovisi o konkretnom profilu vožnje i temperaturi baterije. Homologirani doseg prema propisima WLTP postupka jednak je iskoristivoj energiji pražnjenja za novo vozilo.

  Navedene vrijednosti potrošnje i emisija prikupljene su prema zakonskim postupcima mjerenja (Uredba (EZ) br. 715/2007 u trenutačno važećoj verziji) u okviru tipskog odobrenja vozila na temelju WLTP postupka ispitivanja. Podaci se ne odnose na točno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, već služe isključivo za usporedbu različitih tipova vozila. Potrošnja i emisije CO₂ nekog vozila ne ovise samo o učinkovitom iskorištavanju goriva/struje nego i o stilu vožnje, dionici te drugim netehničkim čimbenicima. Drugačije vrijednosti potrošnje, emisija CO₂ i dosega moguće su zbog dodatne opreme i pribora (npr. gume, kuka za vuču, krovni nosač itd.) te zbog načina vožnje, brzine, upotrebe komfornih/sporednih trošila, vanjske temperature, broja suputnika, opterećenja, odabira profila vožnje, topografije itd. Ti čimbenici utječu na relevantne parametre vozila kao što su masa vozila, otpor kotrljanja guma i aerodinamika. Nameti na normiranu potrošnju (austr. NoVA) i oporezivi dodatak izračunavaju se prema emisijama CO₂ u g/km.  
Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Update ID. softvera 3.0

Update ID. softvera 3.0

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.