Hibridna tehnologija
Novi Tiguan eHybrid

Potrošnja goriva u l/100 km: kombinirana 1,7 - 1,5; potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirana 14,1 - 13,5; emisije CO₂ u g/km: kombinirane 38 - 33; klasa učinkovitosti: A+

Elektrizirajući: novi Tiguan eHybrid još je jedan korak bliži budućnosti. Ovaj plug-in hibrid s elektromotorom i TSI benzinskim motorom omogućava posebno učinkovite vožnje. Nije bitno želite li se nakratko odvesti u grad ili otići na kampiranje - vaš Tiguan eHybrid odvest će vas na željeno odredište. I za gotovo svaku svrhu držat će u pripravnosti odgovarajući modus vožnje, kojem možete brzo pristupiti preko odabira profila vožnje.

  • Kad je baterija dovoljno napunjena, Tiguan eHybrid pokrenut će se automatski i radit će samo elektromotor. Baterija će vam omogućiti 50 km³ vožnje isključivo na električni pogon - prema novom WLTP postupku.
  • Ako aktivirate hibridni modus, Tiguan će za vas preuzeti optimalno usklađenje dvaju motora za posebno učinkovitu vožnju na dugim dionicama.
  • U modusu GTE kombinirat ćete motor na izgaranje i elektromotor sa sistemskom snagom od 180 kW (245 KS). Tako ćete potpuno iskoristiti rezerve snage hibridnog pogona i uživati u nastavku vožnje sa širokim osmijehom na licu.

Potrošnja goriva u l/100 km: kombinirana 1,7 - 1,5; potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirana 14,1 - 13,5; emisije CO₂ u g/km: kombinirane 38 - 33; klasa učinkovitosti: A+

Menadžment punjenja
Punjenje baterije do kraja ne mora dugo trajati

Svoj Tiguan eHybrid napunit ćete vrlo jednostavno: priključite kabel za punjenje na kućnu utičnicu ili na javnu stanicu za punjenje.⁴ Kod kuće će litij-ionska baterija biti napunjena do kraja za oko 5 sati uz snagu punjenja od 2,3 kW. A ako koristite javnu stanicu za punjenje ili opcijski dostupan wallbox, primjerice naš ID. Charger⁵ ⁶ baterija će se potpuno napuniti u roku od 3 sata i 40 minuta uz snagu punjenja od 3,6 kW.

Tiguan je kao plug-in hibrid dostupan u varijantama opreme Life, Elegance i R-Line.

Konfiguriraj sada Tiguan eHybrid

Izjava o odricanju od odgovornosti tvrtke Volkswagen AG

Navedene vrijednosti potrošnje i emisija utvrđene su prema zakonski propisanim postupcima mjerenja. Od 1. rujna 2017. određena nova vozila dobivaju tipsko odobrenje prema postupku ispitivanja za osobna i laka gospodarska vozila koji je usklađen na svjetskoj razini (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) odnosno realističnijem postupku ispitivanja za mjerenje potrošnje goriva i emisija CO₂. Od 1. rujna 2018. WLTP će postupno zamijeniti novi Europski ciklus vožnje (NEFZ). Zbog realističnijih uvjeta ispitivanja vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO₂ izmjerene prema WLTP-u u mnogim su slučajevima veće od vrijednosti izmjerenih putem Novog europskog ciklusa vožnje. Stoga nakon 1. rujna 2018. može doći do odgovarajućih izmjena u oporezivanju vozila. Dodatne informacije o razlikama između WLTP-a i NEFZ-a pronaći ćete na stranici www.volkswagen.de/wltp.

Trenutačno još uvijek postoji obveza informiranja o vrijednostima prema Novom europskom ciklusu vožnje. Ako se radi o novim vozilima koja su dobila tipsko odobrenje prema WLTP-u , vrijednosti prema NEFZ-u izvode se iz vrijednosti prema WLTP-u. Dodatni podaci o vrijednostima prema WLTP-u mogu se dobrovoljno navoditi sve dok njihova upotreba ne postane obvezna. Ako su vrijednosti prema NEFZ-u navedene u rasponu, one se ne odnose na točno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, već služe isključivo za usporedbu različitih tipova vozila. Dodatna oprema i pribor (dogradni dijelovi, format guma itd.) mogu promijeniti relevantne parametre vozila kao što su masa vozila, otpor pri kotrljanju i aerodinamika te uz vremenske uvjete, uvjete u prometu i individualan stil vožnje također mogu utjecati na potrošnju goriva, potrošnju struje, emisije CO₂ i vozna svojstva vozila.

Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO₂ novih osobnih vozila možete saznati kod ovlaštenih Volkswagen partnera.

Doseg isključivo na električni pogon utvrđen za varijantu opreme modela Tiguan eHybrid s najpovoljnijim dosegom prema postupku ispitivanja za osobna i laka gospodarska vozila koji je usklađen na svjetskoj razini (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) na valjcima za ispitivanje kočnica (potrošnja goriva u l/100 km: kombinirana 1,7 - 1,5; potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirana 14,1 - 13,5; emisije CO₂ u g/km: kombinirane 38 - 33; klasa učinkovitosti: A+). Stvarna vrijednost dosega isključivo na električni pogon prema WLTP-u može se razlikovati ovisno o opremi. Stvarni doseg isključivo na električni pogon odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju suputnika/opterećenju i topografiji. 

Model Tiguan eHybrid podržava punjenje izmjeničnom strujom (AC punjenje). 

Ponuda tvrtke Volkswagen Group Charging GmbH.

ID. Charger može se opcijski naručiti uz Volkswagen ID. modele te nije sadržan u opsegu serijske opreme.   

Ovdje prikazana vozila i dodatna oprema mogu u nekim detaljima odstupati od aktualnog njemačkog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Pogledajte i naš konfigurator kako biste dobili pregled trenutačno raspoloživih modela i opreme.

Podaci se ne odnose na točno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, već služe isključivo za usporedbu različitih tipova vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Tiguan

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.