Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Tiguan

Cijena od (uključujući PDV)
32.524
Snaga motora (kW)
90 - 147
kW
Snaga motora (PS)
122 - 200
KS
Potrošnja goriva
1,4 - 7,1
l/100 km
Potrošnja
16,8
kWh/100 km

Uzbudljivo revolucionaran

Dinamičniji, udobniji i umreženiji nego ikada prije, novi Tiguan pokazuje što se sve u njemu krije. Inteligentna tehnologija osigurava mu izvanredne sposobnosti. Kao dinamični SUV nanovo definira granice mogućeg.

Novi Tiguan u sebi krije brojne istaknute značajke od kojih vam predstavljamo prve tri:

Novi Tiguan eHybrid

Elektrizirajući: novi Tiguan eHybrid još je jedan korak bliži budućnosti.

Više o novom Tiguanu eHybrid

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju, svjetlom za vožnju zavojima i dinamičnim pokazivačem smjera (opcijski)

Prilično dalekovidno: inteligentno svjetlo

Dodatne istaknute značajke dizajna

Sound sustav "Harman Kardon" (opcijski)

Ovako glazbu još nikada niste čuli

Na infotainment

Travel Assist (opcijski)

Nova pokretačka snaga

Više o sustavima potpora

Dizajn

Vanjski dizajn

Izvana izvanredan

Novi Tiguan pokazuje što znači uvijek se nanovo ostvarivati. Tomu u prilog govori i njegov progresivan dizajn. Od markantnih proporcija preko dinamičnog prednjeg dijela vozila s preciznim vođenjem linija te sve do istaknutih ramena, impresivna silueta jasno daje do znanja koje su prednosti ovog automobila: inovacijska snaga, suverenost i beskompromisna funkcionalnost.

Tiguan R-Line Black Style

Toliko stila i isto toliko zabave

Izniman osjećaj za stil na novom se modelu Tiguan R-Line s paketom R-Line "Black Style" doslovno prepoznaje na prvi pogled: rešetka hladnjaka s otmjenim logotipom R-Line izvedena je u dvije boje: dok se vanjske letvice odlikuju kromiranom izvedbom, dvije unutarnje krasi crna boja visokog sjaja. Crni pokrovi vanjskih zrcala i okviri prozora te stražnje staklo i stražnja bočna stakla zatamnjena za 90 % zrače sofisticiranošću, a da ne moraju puno toga pokazivati. Savršena dopuna tomu su maske u obliku trapeza i 19" kotači od lakog metala "Valencia" u crnoj boji. Opcijski vam na raspolaganju stoje i 20" kotači od lakog metala "Suzuka" u crnoj boji ili "Misano" u crnoj boji s dijamantno poliranom površinom. Tako će nastup vozila uvijek biti impresivan.

Unutrašnjost

Iznutra inovativan

Prostrana unutrašnjost novog modela Tiguan mjesto je za one koji razmišljaju unaprijed. Naime, zahvaljujući intuitivnim elementima za rukovanje cockpita usmjerenog prema vozaču od sada se možete potpuno usredotočiti na ono što je zaista važno. Za to će se primjerice pobrinuti višenamjensko kožno kolo upravljača. Ili Digital Cockpit s TFT zaslonom u boji veličine 26 cm (10,25") koji je dio serijske opreme u modelima Tiguan Elegance i Tiguan R-Line. Od varijante opreme Life vi i vaš suvozač sjedit ćete na posebno komfornim sjedalima. No i LED unutrašnje osvjetljenje sprijeda i straga te ambijentalno osvjetljenje* osigurat će ugodnu atmosferu na najvišoj razini.

* Serijska oprema za modele Tiguan Elegance i Tiguan R-Line; za Tiguan i Tiguan Life dostupno opcijski

Dizajn svjetala

Prilično dalekovidno: inteligentno svjetlo

Tiguan sjaji punim sjajem. Za to će se pobrinuti i LED stražnja svjetla te opcijska IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla. Ona su kod modela Tiguan Elegance i Tiguan R-Line čak opremljena svjetlom za vožnju zavojima te su u paketu s novim stražnjim svjetlima upotpunjena dinamičnom potporom za duga svjetla: tako će se, ovisno o situaciji u vožnji, pojedini LED segmenti ciljano uključivati odnosno isključivati radi najbolje raspodjele svjetla. Time se opuštena vožnja ne omogućuje samo vama već i svim drugim sudionicima u prometu koji voze ispred vas ili vam se približavaju iz suprotnog smjera. Dodatna spektakularna značajka: integrirani dinamični pokazivač smjera koji kontinuiranim kretanjem svjetla pokazuje smjer.

Ambijentalno osvjetljenje

Idealna svjetlosna atmosfera: jer je svaki dan jedinstven

Od sada ćete svoj model Tiguan svaki dan vidjeti u novom svjetlu. U tu svrhu unutrašnjost vozila može zasjati u 30 različitih boja. Bez obzira na to želite li hladniju ili topliju atmosferu boja, vozite li osvijetljenim velegradom ili brzom cestom noću: ovisno o prigodi, za sebe i svoje suputnike stvorit ćete drukčiju atmosferu koja će uvijek odgovarati svima. Ambijentalno osvjetljenje dio je serijske opreme u modelima Tiguan Elegance i Tiguan R-Line, dok je za Tiguan i Tiguan Life dostupno opcijski.

Kotači

Dobro izgleda: program kotača za Tiguan

S kojom kombinacijom naplataka i guma vaš Tiguan najbolje izgleda stvar je ukusa. Kako vam se, na primjer, sviđaju opcijski 20" kotači od lakog metala "Misano" za Tiguan R-Line i Tiguan R-Line "Black Style"? Sigurni smo da ćete donijeti pravu odluku.

Saznajte više

Sustavi potpora

Travel Assist

Nova pokretačka snaga

Novi Tiguan na cestu donosi tehnologije pomoću kojih ćete na svoje odredište dospjeti opuštenije. Među njih se ubraja i opcijska potpora za vožnju "Travel Assist". Ovaj sustav pritiskom na gumb osigurava visoku razinu komfora u vožnji* tako što vam pruža podršku u monotonim i zamornim situacijama u vožnji:

  • Posebno na autocestama i uređenim brzim cestama "Travel Assist" može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu uzimajući u obzir udaljenost od prometa ispred vašeg vozila.
  • U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete voziti u situacijama prometnog zastoja te prometa s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

*U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Emergency Assist

Može djelovati kada vi ne reagirate

Opcijski dostupni sustav "Emergency Assist"* aktivira se u medicinskom slučaju nužde ako ne registrira aktivnost vozača te ga pokušava reaktivirati.** Ako pri tomu ne uspije, dovest će vozilo u okviru ograničenja sustava kontrolirano do stanja mirovanja, čime može spriječiti eventualni sudar.

* raspoloživo u kombinaciji s opcijskim sustavom "Travel Assist"
** u okviru granica sustava

Front Assist

Vozi prediktivnije nego ikad prije

Zahvaljujući potpori kočenja u nuždi "Front Assist" sa sustavom prepoznavanja prometnih znakova vaš Tiguan može pri predstojećem naletu pridonijeti smanjenju težine sudara ili - u idealnom slučaju - potpunom izbjegavanju sudara.* On može prepoznati pješake i vozila na kolniku te pravovremeno upozoriti vozača kada prepozna pješake i vozila. Ako vozač zatim ne reagira, sustav može započeti s kočenjem u nuždi.*

* U okviru granica sustava.

Sustav proaktivne zaštite putnika

Tako ćete biti sigurni sa svih strana

Sustav proaktivne zaštite putnika osigurat će vas u okviru granica sustava tijekom kritičnih situacija, primjerice kod predstojećih sudara. On može prepoznati situaciju s povećanim potencijalom za sudar. Zatim automatski zatvara prozore te panoramski pomični i podizni krov i preventivno zateže prednje sigurnosne pojaseve. Dobro je znati da je to moguće. Još je bolje ako to sami nikada ne doživite.

Stvorite svoju sliku novog Tiguana!

Radiouređaj i navigacijski sustav

Navigacijski sustav

Pokazuje najbolji put

Zvuk u ušima. Ruta pred očima. Uz naša dva opcijska navigacijska sustava uvijek ćete pronaći pravi smjer i stići na odredište uz dobru zabavu.

Saznajte više

Sound sustav

Ovako glazbu još nikada niste čuli

Novi opcijski sound sustav marke "Harman Kardon" oduševljava svojim usavršenim zvukom i rafiniranim, elegantnim dizajnom. Stvoren za ljubitelje dobrih tonova koji tijekom vožnje automobila ne žele samo slušati glazbu, već je i istinski doživjeti. Očekuju vas ujednačeni visoki i niski tonovi te precizan bas. "Harman Kardon" donosi još neviđeno iskustvo zvuka u vaš Tiguan.

Dodatne informacije o novom modelu Tiguan

Saznajte što vam Tiguan još može ponuditi u pogledu značajki i opreme.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.