Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Sve na struju dobivenu iz obnovljivih izvora energije:
zajedno za upotrebu ID. obitelji koja je neutralna u pogledu emisija CO₂

Volkswagen prihvaća Pariški sporazum o klimatskim promjenama. Zato se prvenstveno zauzimamo za isporuku vozila kupcima koja je neutralna u pogledu bilance CO₂¹ kada je u pitanju ID. obitelj. No kako bi električni automobil ostao neutralan u pogledu emisija CO₂ i tijekom faze korištenja, mora se puniti strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije. Kako bismo takvu struju učinili dostupnom, potičemo ulaganja u proizvodnju dodatne struje dobivene iz obnovljivih izvora energije.

Naš put prema mobilnosti koja je neutralna u pogledu emisija CO₂

Električni pogon daje važan doprinos energetskoj tranziciji. On je naime savršen za učinkovitu upotrebu obnovljivih izvora energije te k tomu smanjuje emisije CO₂ u automobilskom prometu. Dosljednim prelaskom na električnu mobilnost slijedimo cjelovit pristup: želimo proizvoditi električne automobile koji nisu samo električni već i neutralni u pogledu bilance CO₂¹ - od proizvodnje preko faze korištenja sve do recikliranja materijala. A na putu do mobilnosti koja je neutralna u pogledu emisija CO₂ jedna je stvar osobito važna u fazi korištenja: ciljano punjenje strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije.

Održiva električna mobilnost počinje od utičnice

Načelno vrijedi: što je udio pojedinih izvora u proizvodnji električne energije zeleniji, to je zelenija električna mobilnost. Prema ekobilanci koju je objavio Volkswagen, model ID.3 koji radi isključivo na struju dobivenu iz obnovljivih izvora energije ima bolju bilancu CO₂ u odnosu na usporediva vozila s motorom na izgaranje nakon što prijeđe otprilike 56 000 kilometara. Međutim, s konvencionalnim europskim udjelom pojedinih izvora u proizvodnji električne energije ljestvica je postavljena na oko 125 000 kilometara. Do 2030. godine marka Volkswagen namjerava smanjiti prosječne emisije CO₂ flote u Europi za oko 40 posto po vozilu u odnosu na 2018. godinu. Kako bismo to zajedno postigli, s ID. obitelji zalažemo se za dvostruki pristup koji osigurava potrebne količine zelene električne energije. 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.