Sustavi potpora

Upozorenje na opasnost

Serijsko upozorenje na opasnost podupire vozača korisnim informacijama, na primjer, može ga upozoriti na radove na cesti ili vozila hitne pomoći u intervenciji. Komunikacija funkcionira pomoću tehnologije Car2X putem Wi-Fi-ja (pWLAN).

Ovdje pogledajte video

Travel Assist

Pomoću opcijskog sustava "Travel Assist" u automobilu imate izrazito korisnu potporu za vožnju.

Ona za Vas može održavati vozilo na voznom traku, razmak u odnosu na vozilo ispred i najveću brzinu koju ste namjestili. 

Pritom se, među ostalim, služi adaptivnim vođenjem po voznom traku.
Ono vozilo aktivno drži na sredini voznog traka.
Pritom se "Travel Assist" prilagođava Vašem načinu vožnje te može voziti i dalje lijevo ili desno u vlastitom voznom traku umjesto na sredini. 

Ako je Vaš Volkswagen opremljen potporom upravljanja pri parkiranju, potporom pri promjeni voznog traka i navigacijskim sustavom, onda Vas "Travel Assist" može po želji također aktivno podupirati na autoputu pri promjeni voznog traka.

Usto "Travel Assist" raspolaže prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Pritom se brzina vozila može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavoji, kružni tokovi itd.). 

U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG usto opušteno vozite kroz zastoj i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

Ovdje pogledajte video

 

Automatska regulacija razmaka ACC

Opcijska automatska regulacija razmaka ACC pomaže Vam pri održavanju prethodno namještene najveće brzine i razmaka od vozila ispred. U kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom ACC je proširen prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima.

Pritom ACC može prilagoditi brzinu vozila važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavoji, kružni tokovi itd.).

U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG usto opušteno vozite kroz zastoj i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

Park Assist

Vaš Volkswagen s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist" ne može Vam pri prolasku pored parkirnog mjesta pokazati je li parkirno mjesto dovoljno veliko - za Vas će također uvesti vozilo u parkirno mjesto.

Do brzine od 40 km/h "Park Assist" trajno traži odgovarajuća parkirna mjesta. Do brzine od 20 km/h traži i okomita parkirna mjesta. Ako ste se odlučili za neko pronađeno parkirno mjesto, pokrenite postupak parkiranja. Pritom "Park Assist" preuzima upravljanje. Morate samo upravljati spojkom, gasom i kočnicom i nadzirati postupak.

"Park Assist" također može izlaziti iz uzdužnih parkirnih mjesta.

Side Assist

Opcijska potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist" može Vas upozoriti na opasne promjene voznog traka. LED-pokazivač u vanjskom zrcalu prikazuje Vam kada se vozilo nalazi u mrtvom kutu ili se brzo približava odostraga. 

Ako aktivirate žmigavce za promjenu voznog traka, izračunava potencijalnu opasnost na temelju položaja i brzine - i upozorava Vas na to uočljivim žmiganjem.

U kombinaciji s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" može Vas dodatno podržati korektivnom regulacijom upravljanja.

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta upozorava ako tijekom izlaska iz parkirnog mjesta unatrag drugo vozilo presijeca vozni trak. Ako ne reagirate, sustav može ublažiti ili eventualno spriječiti sudar kočenjem.

Lane Assist

Tijekom jednoličnih vožnji može doći do riskantnih situacija. Ovdje na scenu stupa "Lane Assist": od brzine od otprilike 60 km/h može prepoznati napušta li vozilo nenamjerno vlastiti vozni trak. Korektivnom potporom upravljanja pri parkiranju može vratiti vozačevu pozornost na zbivanje u prometu.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Golf

 1. 1.

  Vozila i opreme prikazani i opisani ovdje mogu po nekim pojedinostima odstupati od trenutačnog njemačkog programa isporuke.
  Gehe zurück

 2. 2.

  Uvažite i naš konfigurator za pregled aktualno raspoloživih modela i oprema. Gehe zurück

Golf

 1. 1.

  Vozila i opreme prikazani i opisani ovdje mogu po nekim pojedinostima odstupati od trenutačnog njemačkog programa isporuke.
  Gehe zurück

 2. 2.

  Uvažite i naš konfigurator za pregled aktualno raspoloživih modela i oprema. Gehe zurück

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim