Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Prirodni zvukovi i digitalni beatovi. VIZIJE SADAŠNJOSTI: Bearcubs

Prirodni zvukovi i digitalni beatovi. VIZIJE SADAŠNJOSTI: Bearcubs

Jack, poznat i kao Bearcubs, tek se nedavno preselio iz Londona u Berlin. Iz jednog svjetskog grada u drugi. "Morao sam promijeniti scenu. Trebali su mi nova inspiracija, novi ljudi, nova iskustva", rekao je. Jack je prije toga često boravio u Berlinu i svaki se put prepustio raspoloženju i energiji grada. Iako ovdje živi tek dva mjeseca, već nastupa u najpopularnijim klubovima glavnoga grada.

Inspiraciju za svoj jedinstven stil Jack često pronalazi u atmosferi ugodnih večeri koju noću uglazbljuje. Za kreativni proces Jack apsorbira svoj svakodnevni život - to je oduvijek bilo tako. Dok putuje registrira dojmove i nove susrete koje najprije unosi u svoj smartphone. Ponekad su to već gotovi tekstovi, a ponekad koncept nove pjesme. "Čim prikupim sve te male ideje, odlazim u studio kako bih nešto od njih napravio i kako bi ih oživio", objašnjava.

Iako upotrebljava digitalne uređaje kako bi stvorio glazbu, Jacku je oduvijek bilo važno da ona zvuči prirodno: "Pjevam na svojim snimkama jer smatram da time u njih izravno unosim prirodni element". Njegovi su omiljeni zvukovi elektronički, a obrađuje ih tako da zvuče kao da su organski stvoreni. To je i obrnuto moguće: primjerice kapi kiše kao beat. Inspiriran sučeljem između analognih i digitalnih tonova, Jack je napravio nekoliko eksperimenata. "Razvio sam lasersku harfu koja se može priključiti na računalo i synthove koji se aktiviraju lomljenjem svjetlosnih zraka", priča. Jack nam pokazuje svoju opremu i demonstrira nam svoj sampler. "Možeš pohraniti sve vrste skladbi ili zvukova - neovisno o tome jesi li je sam napisao, snimio ili negdje skinuo", kaže.

Cijeli orkestar
pritiskom na gumb.

"Sa svojom digitalnom opremom imam gotovo iste mogućnosti kao cijeli orkestar!" Kako bi postao uspješan kao Bearcubs, nije dakle morao najprije godinama učiti svirati instrumente poput bubnjeva, klavira i gitare. Zahvaljujući sve inteligentnijem softveru više nije nužan skup studio za produkciju profesionalne glazbe - proces kreacije se demokratizira. Jacka fasciniraju ta lakoća i činjenica da se ideje mogu sve jednostavnije i neposrednije realizirati. Unatoč tome on bi još više skratio proces potpuno ručnog stvaranja pjesme od prve ideje do gotove snimke.

Eksperimentiranje
zvukom.

"Bilo bi super kada bih jednostavno mogao priključiti svoju glavu na računalo kako bi ono moje ideje pretočilo u glazbu.", kaže. Međutim, ovdje još ne završavaju njegovi snovi o budućnosti. On se ne nada samo novim mogućnostima u području kreacije glazbe, koje će pružiti inteligentna digitalizacija. U svojoj viziji Jack se tiho kreće svojom okolinom te se tijekom putovanja može u potpunosti usredotočiti na neposredno transformiranje apsorbiranih dojmova i zvukova u glazbu umjesto da svu svoju pažnju usmjeri na vožnju.

Razmišljanje
u novim tehnologijama.

"Razvio sam lasersku harfu koja se može priključiti na računalo i synthove koji se aktiviraju lomljenjem svjetlosnih zraka".

Jack Ritchie, pjevač/tekstopisac poznat pod imenom Bearcubs, ima 26 godina i dolazi iz Londona. Godine 2017. izdao je single "Underwaterfall" koji mu je donio maksimalnu popularnost i međunarodno priznanje. Početkom 2018. godine uslijedio je njegov prvi album "Ultraviolet" - ovdje također impresionira svojim jedinstvenim zvukom slojevito nadograđenih vokala i najrazličitijih synthova. @bearcubsmusic

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.