Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Gerhard Heinz u Beču Potpuna elektriziranost!

Gerhard Heinz u Beču Potpuna elektriziranost!

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Električna mobilnost istovremeno je inteligentna i održiva. I ona osigurava pregršt zabave. Toga je mišljenja i Gerhard Heinz. Poznati je skladatelj unatoč dubokoj starosti iznimno spretan kada je riječ o tehnologiji i ubraja se među korisnike koji među prvima iskušavaju nove tehnologije za smartphoneove ili računala. Posjetili smo ga u Beču te se oduševili agilnošću i radoznalošću ovoga 89-godišnjaka.

Zvijezda u Europi.
Kod kuće u Beču.

Na bečkim se ulicama Gerhard Heinz osjeća kao kod kuće. Ovaj svjetski poznati skladatelj vozi svoj e-up! na sva moguća odredišta i pokazuje da su električni automobili marke Volkswagen odavno dospjeli u urbano doba. Bez obzira na to je li riječ o kratkim dionicama s čestim kretanjima i zaustavljanjima ili ulasku u mala parkirna mjesta - njegov je električni automobil jednostavno idealan za gradski promet. Od 89-godišnjeg Bečanina željeli smo saznati kakav je osjećaj voziti na električni pogon. Dakako, također smo željeli znati zašto vozi upravo e-up!. A njegov je odgovor u potpunosti logičan.

Na kavu s mlijekom
u koncertnu kavanu Dommayer.

Van iz poznate kavane Dommayer. Unutra u Volkswagen e-up!. Električno i nečujno kroz ulicu Maxingstraße u bečkom 13. okrugu. Pokraj zoološkog vrta dvorca Schönbrunn - odredište je Perchtoldsdorf. U malom, pitoresknom mjestu na južnoj granici Beča Gerhard Heinz rado provodi svoja popodneva. Bilo sa svojom suprugom ili sam: slastičar njegova odabira ovdje je slastičarna Heiner, koja je svojim slasticama nekoć opskrbljivala bečki dvor.

"Kada ljeti spustim prozore i otvorim pomični krov - osjećam se kao na čamcu usred Jadranskog mora!"

"Samo neka sve ide svojim tempom!", tako glasi geslo Gerharda Heinza. Ovaj gotovo devedesetogodišnjak toliko je spretan za kolom upravljača da biste mu bez razmišljanja dali dvadeset godina manje. Njemu je ekološki čimbenik, dakle zaštita okoliša, vrlo važna stavka kod svojeg električnog automobila. No glavni je pokretač toga što se odlučio za električnu mobilnost bila njegova znatiželja.

"Moja je radoznalost za tehnologijom golema.
Smartphone, tablet, računalo, uvijek moram imati najnoviji uređaj."

Netko bi možda pomislio da je lud. Kako se u toj dobi još može biti tako otvoren prema neprestanom razvoju i promjenama novih tehnologija? Možda bi to objasnila dugogodišnja karijera Gerharda Heinza: iako se nakon studija na Tehničkom sveučilištu u Beču nije bavio poslovima inženjera, postao je svjetski poznatom zvijezdom. Ime "Gerhard Heinz" pojam je za glazbene stručnjake i ljubitelje odlaska u kino diljem svijeta jer je on jedan od najpoznatijih europskih skladatelja filmske glazbe.

Više od 130 filmova. Popratna glazba i pjesme tijekom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća. Komedije, drame i horori. O Gerhardu Heinzu priča se i danas. Njegova se popularnost zadržala čak i nakon povlačenja iz javnog života. Razlog tomu ponajprije je taj što su mlađe generacije ponovno otkrile njegove stare klasike. Naposljetku je Heinz bio jedini koji je tijekom 1950-ih godina posjedovao Hammondove orgulje i koji je zvuk ovog glazbala utkao u svoje skladbe. To mu je u tadašnje vrijeme priskrbilo brojne angažmane za televiziju i reklame.

"I kada vozim svoj e-up! često imam osjećaj da sviram elektronički instrument. Mijenjanje stupnjeva intenziteta rekuperacije tijekom kočenja doima se kao da mijenjate registre orgulja."

Ispunjavaju gotovo cjelokupni zidni regal: tonske snimke Heinzovih gotovo 130 filmskih glazbi.

Uvijek povezan: stanje napunjenosti za svoj e-up! Heinz kontrolira putem Car-Netove aplikacije.

Stanicu za punjenje ispred svoje kuće Gerhard Heinz uskoro namjerava opskrbljivati energijom solarnih ćelija na krovu. A također može ići ukorak s rastućom ponudom aplikacija. Samo više nije sasvim siguran kada je riječ o glazbi: "Kada tijekom vožnje automobilom namjestim radiopostaju s klasičnom glazbom Ö1, osjećam se odlično, ali prije no što se počnem suviše prepuštati glazbi tijekom slušanja, radije ću prebaciti na program s vijestima." Tada veliki maestro pritišće papučicu gasa i izmiče izvan vidokruga bečkih vozača sportskih automobila.

Ovo bi vas moglo zanimati:

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.