Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Tehnologija budućnosti nadohvat ruke Električna mobilnost u testu svakodnevice.

Tehnologija budućnosti nadohvat ruke Električna mobilnost u testu svakodnevice.

Koje su ustvari prednosti električne mobilnosti? I što je to što u vezi s njome fascinira ljude? Je li to tiha vožnja bez lokalnih emisija ispušnih plinova?
Mi smo znatiželjni i stoga smo upitali razne ljude žele li određeno vrijeme voziti hibridno ili električno vozilo. Pri tome smo ih, dakako, pratili i iz prve ruke saznali više o prikladnosti električne mobilnosti u svakodnevici.

Der e-up! - velikan kada je riječ o prostoru i snazi.

Claire Ewert odmah je bila oduševljena kada je vidjela svoj e-up!. Ovu je komercijalisticu posebno ugodno iznenadila snaga koja se krije u ovoj jurilici. A ova 32-godišnjakinja svoj e-up! upotrebljava svaki dan - bez obzira na to je li riječ o privatnoj kupovini, slobodnom vremenu ili poslovnoj isporuci pošiljki. Naime, njoj e-up! također služi za dostavu paketa različitih veličina. Stoga je posebno važno da svoj e-up! može brzo ubrzavati i da njegov prtljažnik nudi dovoljno prostora za sve njezine isporuke. Za nju je njezin mali automobil jednostavno najveći, a njezini se prijatelji u potpunosti slažu s njome: "Uvijek moram otići nekamo i pokazivati vozilo ljudima. Svatko tada želi odmah ući u njega i provesti probnu vožnju. A osjećaj tijekom vožnje jednostavno je neopisiv. Kada vozite e-up!, odmah se osjećate kao kod kuće."

Sve unutar dosega.

Za Michela Kreppolda, koji putuje svakodnevnim relacijama, električna je mobilnost važna.

Naime, ovaj 39-godišnjak svaki dan vozi 120 km do svojega radnog mjesta - a to je jednostavno i udobno zahvaljujući njegovu e-Golfu. Ovaj električni automobil ne raspolaže samo komfornim dosegom, već se također bez poteškoća može puniti tijekom vožnje na posao. Zbog brojnih kilometara koje obitelj prelazi na putu do posla i tijekom slobodnog vremena vikendom, električni je automobil itekako isplativ.

Za Michela Kreppolda njegov je e-Golf pravi zgoditak za cijelu obitelj - s uobičajenom udobnošću Golfa: "e-Golf je izvrstan obiteljski automobil, optimalan za malu obitelj. Meni je električna mobilnost vrlo važna jer ona predstavlja budućnost."

Napuniti kod kuće i uživati u slobodi.

Obitelj Kavemann u potpunosti živi načelo električne mobilnosti.

Struju proizvodi vlastitom fotovoltaičkom napravom, zahvaljujući kojoj svoj e-up! puni putem vlastitog Wallboxa. Za 50-godišnjeg Inga Kavemanna jedna je stavka bila itekako važna tijekom nabave fotovoltaičke naprave: samoodrživo generiranje struje kako bi mogao samostalno puniti svoj e-up!. Time se njemu i njegovoj obitelji osigurava sloboda koje se više nipošto ne žele odreći. A time također ostvaruju svoj doprinos unaprjeđenju upotrebe alternativnih energetskih izvora.

Od tihog, opuštenog osjećaja u vožnji sve do teme zaštite okoliša - cjelokupna je obitelj oduševljena svojom udobnom, tihom jurilicom. A najoduševljeniji je sin Luca, koji smatra da je e-up! "zaista cool".

Službeno vozilo s bonusom za okoliš.

Hibridni ili električni automobil kao službeno vozilo?

Dr. Alfons Roerkohl vrlo si jednostavno može zamisliti da sve svoje djelatnike opremi dodatnim hibridnim ili električnim vozilima. Naime, njegovi suradnici već dugo marljivo voze Passat GTE. Osim gotovo nečujne vožnje, oni prije svega cijene prostranost hibridnog vozila. Međutim, direktorov je glavni argument za nabavu dodatnih hibridnih službenih vozila smanjenje štetnog utjecaja na okoliš. I sloboda samostalnog odabira vrste pogona: "Kod hibridnog vozila sami možete odlučiti hoćete li voziti na električni pogon ili s benzinskim motorom."

e-Golf s vlastitom stanicom za punjenje. Uživanje na cesti u punom je naponu.

Djelatnik autokluba Alexander Weber i njegova supruga voze e-Golf.

Kod svojeg električnog automobila najviše uživaju u tome što se noću može napuniti putem Wallboxa instaliranog u kući i što sljedeći dan odmah mogu započeti s vožnjom. No također je odlučujuć još jedan čimbenik: "Najmanje smo računali s time da će račun za struju biti tako nizak."

Ali e-Golf oduševljava obitelj Weber jednom dodatnom karakteristikom: naime, on je vrlo tih. Oni vole što automobil klizi cestom, a osjećaj je nalik onome kada letite zrakoplovom. Sve u svemu je gledano ocjena obitelji Weber pozitivna. U e-Golfu su pronašli idealan obiteljski automobil koji im jamči dobar i siguran osjećaj.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.