Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

 

Volkswagen Tiguan

Carevo novo ruho

Najprodavaniji Volkswagen dolazi na unaprijeđenoj modularnoj platformi MQB evo s progresivnim tehnologijama i karizmatičnim dizajnom

 

Od premijere 2007. proizvedeno je 7,5 milijuna Tiguana koji je posljednjih šest godina i globalno najprodavaniji Volkswagenov model. Ovaj uspjeh želi nastaviti i treća generacija razvijena na posljednjoj evoluciji inovativne modularne platforme MQB evo. 

Ekspresivniji dizajn uključuje najnoviju tehnologiju poput HD-Matrix (IQ. Light) LED-farova visoke rezolucije, masažnih sjedala u deset točaka ili naprednog adaptivnog ovjesa DCC Pro.

 

Novi je izgled i u funkciji aerodinamike pa se novi Tiguan s koeficijentom otpora zraka od 0,28 poprilično odmiče od prethodnika (0,33)

 

Redizajnirane kontrole i zasloni se temelje na četvrtoj generaciji sustava MIB4 s digitalnim instrumentima (10 inča) u više modova prikaza, odnosno središnjim infotainmentom (12,9" ili 15") s prikazima najvažnijih funkcija.

Dodirna klizna površina (Slider) ispod infotainment zaslona namijenjena podešavanju glasnoće i temperature odsad je osvijetljena za jednostavnije korištenje noću.

 

Tiguan treće generacije dostupan je u plug-in hibridnoj varijanti s dosegom na struju oko 100 km i novim adaptivnim ovjesom za maksimalnu udobnost

 

Tiguan donosi kvalitetnije materijale u unutrašnjosti, novo dizajnirana sjedala te bolju zvučnu izolaciju koja je na razini luksuzne klase. Ručica automatskog mjenjača sada je pozicionirana desno od upravljača što ostavlja više mjesta na središnjoj konzoli, između ostalog i za bežično punjenje mobitela.

Nova platforma omogućuje ugradnju velikog broja sigurnosnih sustava, a već u startu je tu kočenje u slučaju nužde, pomoć kod promjene trake, stražnja kamera ili sustav upozorenja Car2X .

 

Novost je i okretni prekidač na središnjoj konzoli s malim zaslonom s pomoću kojeg vozač odabire način vožnje, upravlja zvukom i ambijentalnim osvjetljenjem

 

Ponuda motora uključuje čak osam izvedbi pri čemu se snaga na podlogu prenosi isključivo putem sedmostupanjskog DSG-mjenjača. 

Hibridna tehnologija uključuje četiri benzinske varijante (130 do 265 KS) i dvije dizelske (150 i 193 KS) te pogon na sve kotače (4Motion) za najsnažnije izvedbe. 

 

 

Potpuno nove plug-in hibridne izvedbe ne samo da nude obilje snage (204 i 272 kW) već, zahvaljujući bateriji kapaciteta 19,7 kW, omogućuju oko 100 km vožnje isključivo s električnim pogonom, uz ukupan doseg do 1000 km.

Visoke ambicije po pitanju komfora i dinamike nisu tajna jer novi ovjes nudi nove stabilizatore i amortizere, dorađeni elektromehanički upravljač i stražnju multilink osovinu, ali i sustav upravljanja voznom dinamikom iz Golfa GTI.

 

Kompaktni SUV dug 4,54 metra odsad nudi još više prostora za putnike i prtljagu (652 litre)

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.