Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

15.3.2024 Dvostruka svjetska premijera ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer:

Prve fotografije i činjenice sportskih električnih modela ID. obitelji

 

  • Novi ID.3 GTX: vrhunski model ID.3 osigurava uvjerljive performanse zahvaljujući najsnažnijem električnom pogonu u ponudi marke Volkswagen
  • Novi ID.7 GTX Tourer: maksimalne performanse u kombinaciji s velikim prtljažnim prostorom - ID.7 GTX Tourer najsnažnije je vozilo s pogonom na sve kotače
  • Uspješan GTX koncept: svaki peti ID.4 i ID.5 u Europi već je GTX model Volkswagen sada prenosi GTX koncept na druge modele ID. obitelji

Volkswagen proširuje ponudu sportskih GTX modela, dvostrukom svjetskom premijerom - ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer.Dva vrlo dinamična Volkswagen modela uskoro će biti lansirana s individualnim dizajnom eksterijera, uključujući posebne prednje i stražnje svjetlosne potpise, detaljima sportskog dizajna u unutrašnjosti i pogonom snažnih performansi. Najsportskiji modeli iz potpuno električne ID. linije proizvoda već nose oznaku GTX od 2021. godine - temeljene na dinamičnim modelima Volkswagen s oznakama GTI, GTD ili GTE.

GTX priča o uspjehu. 
Sportski i dinamični GTX modeli nude potpuno jedinstvenu i posebno fascinantnu vrstu električne mobilnosti. Činjenica da je svaki peti novoregistrirani ID.4 i ID.5 u Europi upravo GTX model nam pokazuje koliko su popularni kod kupaca. Volkswagen je sada prenio uspješnu dinamiku vožnje na ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer - s individualnim tehničkim prednostima u svakom slučaju.

Karakter ID.3 GTX. 
Volkswagen će lansirati ID.3 GTX sa stražnjim pogonom u dvije varijante. Vrhunski model je ID.3 GTX Performance¹ - brz, kompaktan sportski automobil. Kai Grünitz, član Upravnog odbora marke Volkswagen odgovoran za razvoj kaže: "Sa svojom spontanom i superiornom isporukom snage, novi ID.3 GTX Performance za mene je električni pandan našoj sportskoj kompaktnoj ikoni, Golfu GTI Clubsport⁴. Naravno, električni pogon i benzinski motor s turbopunjačem imaju svaki svoj jedinstveni karakter. Ipak, ID.3 GTX Performance i Golf GTI Clubsport dijele istu fascinantnu lakoću kada ubrzavaju." Grünitz nastavlja: "S modelom ID.3 GTX Volkswagen prenosi gotovo 50-godišnju tradiciju svojih kompaktnih GT modela u svijet električne mobilnosti. Užitak u vožnji je zajamčen."


Dizajn i oprema ID.3 GTX. 
ID.3 GTX ističe se od svih ostalih modela u liniji proizvoda zahvaljujući svom individualiziranom vanjskom dizajnu. Prednji branik specifičan za GTX ima novi neovisni dekorativni crni usisnik zraka u dijamantnom stilu i nova dnevna svjetla dok su crni elementi visokog sjaja. To se dodatno odnosi na novodizajnirane bočne pragove i novi donji dio stražnjeg kraja s difuzorom.
Novost su i 20 inčni aluminijski naplatci Skagen koji dolaze kao dio serijske opreme. Mnoštvo značajki specifičnih za GTX prilagođava se unutrašnjosti vozila. Svojim ergonomskim dizajnom vrhunska sportska sjedala (od tkanine i umjetne kože) naglašavaju sportski karakter najsnažnijeg ID.3 modela. Još jedan klasični GTX element: crveni ukrasni šavovi na sjedalima i višenamjenskom upravljaču. Visokokvalitetna površina kokpita također je specifična za GTX. Snažniji ID.3 GTX Performance dolazi s DCC adaptivnom regulacijom voznog postroja.

Karakter modela ID.7 GTX Tourer. 
Pretprodaja novog ID.7 Tourera⁵ u Njemačkoj je započela prošli tjedan - a već sada ID.7 GTX Tourer debitira kao najsnažniji model u liniji proizvoda. Poput ID.4 GTX i ID.5 GTX, ima sustav pogona na sva četiri kotača s dva motora koji može pokretati prednju osovinu paralelno sa stražnjom osovinom. Kai Grünitz: "ID.7 GTX Tourer utire put novoj vrsti sportske mobilnosti kombinirajući prostranost velikog karavana s performansama sportskog automobila. Ono što je ovdje fascinantno je "start" električnih motora koji dokazuju maksimalnu snagu i okretni moment u djeliću sekunde."


Dizajn i oprema ID.7 GTX Tourer. 
Prednji dio ID.7 GTX Tourera razlikuje se od ostalih modela u proizvodnoj liniji prepoznatljivim branikom sa saćastom rešetkom i svjetlosnom grafikom specifičnom za GTX uključujući osvijetljene oznake. Kao i kod ID.3 GTX, svi crni elementi su visokog sjaja.
To se dodatno odnosi na bočne pragove i donji dio stražnjeg branika u GTX dizajnu. Kao i na ID.3 GTX, 20 inčni aluminijski naplatci Skagen standardno su ugrađeni na ID.7 GTX Tourer. Unutrašnjost je oplemenjena značajkama kao što su individualizirana sjedala (grijana sprijeda) s perforiranim GTX natpisom na naslonima, crvenim šavovima na sjedalima, crvenim šavovima na armaturnoj ploči i oblogama vrata kao i GTX-specifičnim višenamjenskim upravljačem. Kapacitet prtljažnika do 1.714 litara jednako je velik kao i za varijante s pogonom na stražnje kotače.

U Hrvatskoj nove modele 
ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer očekujemo na ljeto kad će biti poznate cijene te potpune specifikacije opreme.

 

1 Gotovo proizvodno vozilo.
2 ID.4 GTX - kombinirana potrošnja 18,7-16,7 kWh/100 km; kombinirana emisija CO₂ 0 g/km; CO₂ klasa: A
3 ID.5 GTX - kombinirana potrošnja 18,6-16,2 kWh/100 km; kombinirana emisija CO₂ 0 g/km; CO₂ klasa: A
4 Golf GTI Clubsport - mješovita potrošnja 7,4 l/100 km; kombinirana emisija CO₂ 168 g/km; CO₂ klasa: F
5 ID.7 Tourer Pro - kombinirana potrošnja 16,8-14,5 kWh/100 km; kombinirana emisija CO₂ 0 g/km; CO₂ klasa: A

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.