Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

4.12.2023 Najkompaktniji SUV marke Volkswagen bolji nego ikada

Novi T-Cross po cijeni od 19.999,54 eura¹

 

  • Novi model T-Cross uvodi se na tržište s uvelike proširenom serijskom opremom i velikim tehnološkim update-om. Početna cijena u Hrvatskoj: 19.999,54 eura¹ 
  • Redizajnirana unutrašnjost oduševljava visokom kvalitetom materijala i novom generacijom infotainment sustava 
  • Unaprijeđeni dizajn s novim i serijskim LED glavnim svjetlima i LED stražnjim svjetlima 

Marka Volkswagen upravo je otvorila pretprodaju vizualno i tehnički unaprijeđenog modela T-Cross. Markantan vanjski dizajn ovoga SUV vozila dodatno je unaprijeđen. Novitet predstavljaju serijska LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla. Osim toga, u unutrašnjosti je smještena nova instrumentna ploča s unaprijeđenim površinama i novom generacijom infotainment sustava. Marka Volkswagen istovremeno je proširila serijsku opremu modela T-Cross, koji je u samo tri godine prodan oko 1,2 milijuna puta. Kompaktno SUV vozilo marke Volkswagen karakterizira posebno atraktivan omjer cijene i kvalitete. U Hrvatskoj se model T-Cross uvodi na tržište po cijeni od 19.999,54 eura¹. Planirani početak isporuke je u prvom kvartalu 2024. godine.

 

Novi model T-Cross nudi se s tri učinkovita benzinska motora s turbopunjačem (TSI). Njihova snaga iznosi 70 kW (95 KS)², 85 kW (115 KS)³ i 110 kW (150 KS)⁴. Dostupne su tri razine opreme: "Life" te dvije vrhunske verzije "Style" (elegantna) i "R-Line" (sportska). Novitet predstavljaju i tri boje: "Grape žuta", "Clear plava metalik" i "Kings crvena metalik". 

Svestrano prostorno čudo za obitelj i slobodno vrijeme. Unutrašnjost modela T-Cross oduševljava naprednim sustavima rukovanja, ujednačenom ponudom prostora za do pet osoba, stražnjom klupom s mogućnošću pomicanja od 140 mm te maksimalno varijabilnim utovarnim prostorom. Kada su sva mjesta za sjedenje zauzeta, model T-Cross, natovaren do visine stražnje klupe, nudi kapacitet prtljažnika od 385 do 455 litara. Kada se stražnja klupa (djeljiva u omjeru 60 : 40) preklopi, nastat će ravna utovarna površina s kapacitetom pohrane do 1281 litre (kada se natovari do visine leđnih naslona prednjih sjedala). Osim toga, leđni naslon suvozačeva sjedala preklopiv je od linije opreme "Life" (samo za vozila s upravljačem na lijevoj strani). Na utovarnu površinu, koja je u tomu slučaju protočna od stražnjeg do krajnjeg prednjeg dijela te dugačka 2398 mm, moći će stati sve, od daske za surfanje do srednje velikih ljestvi.

Povećano okomito opterećenje kuke osigurava više manevarskog prostora za transport električnih bicikala. Marka Volkswagen znatno je povećala okomito opterećenje kuke modela T-Cross: ono je poraslo s 55 na 75 kg. Zahvaljujući povećanju od 20 kg povećava se i najveća težina koja odozgo može utjecati na (opcijski dostupnu) uklonjivu kuku za vuču. Time novi model T-Cross s jedne strane nudi više rezervi pri vuči teške prikolice. Istovremeno se povećava i najveća dopuštena težina bicikala koji se nose sa sobom na putovanja u nosaču putem kuke za vuču, a to je posebno važno za transport električnih bicikala.

"Travel Assist" nudi znatno povećanje komfora

Kao jedno od rijetkih vozila u ovom segmentu, model T-Cross opcijski je opremljen sustavom "Travel Assist"⁶. Sustav potpora nudi potpomognuto uzdužno i poprečno vođenje. Ovisno o prometu ispred vozila i dopuštenoj brzini, model T-Cross može regulirati brzinu pomoću automatskog ubrzanja i kočenja. Sustav "Travel Assist" pri tome, u okviru ograničenja sustava, u reguliranje također može uključiti ograničenja brzine, zavoje i kružne tokove. Istovremeno, sustav "Lane Assist" može zadržavati ovaj model marke Volkswagen unutar voznog traka. Kada je novi T-Cross opremljen automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG, moći će automatski apsolvirati i vožnje s čestim zaustavljanjima i kretanjima ("Stop and Go"). 

Varijante opreme modela T-Cross:

Već je i znatno unaprijeđena osnovna verzija "T-Cross"¹ sada opremljena novim značajkama, kao što su, između ostalog, LED glavna svjetla (umjesto halogenih), LED stražnja svjetla, sustav prepoznavanja prometnih znakova, sustav "Digital Cockpit" promjera 20,3 cm (8,0"), slobodno stojeći, napredni zaslon infotainment sustava (čiji promjer također iznosi 20,3 cm), USB-C priključci i pomoć pri parkiranju "Park Assist" (sprijeda i straga). Verzija "Life" iz ove modelske linije pogoni TSI motor snage 70 kW. 

Među nove dodatne detalje opreme ubrajaju se 17" kotači od lakog metala tipa "Bangalore", projekcijska svjetla u kućištima vanjskih zrcala te integracija aplikacija sa smartphonea putem sučelja Mirror Link. 

Vrhunske verzije "Style"¹ i "R-Line"¹ od sada prvi put serijski na verziji "Style" raspolažu "IQ.LIGHT - matrix LED glavnim svjetlima" sa svjetlom za skretanje i svjetlima za sve vremenske uvjete. Među nove svjetlosne funkcije također se ubrajaju animirani scenariji "Welcome" i "Goodbye". Osim toga, oba vrhunska modela serijski raspolažu novim 17" kotačima od lakog metala u specifičnoj izvedbi dizajna ("Manila" za "Style", "Valencia" za "R-Line"), vanjskim ambijentalnim osvjetljenjem te LED stražnjim svjetlima s animiranom funkcijom žmiganja i kočenja. Novi model T-Cross Style u većoj je mjeri orijentiran na elegantnost, dok T-Cross R-Line svojim branicima u izvedbi dizajna "R" dodatno naglašava sportski karakter. 

Među proširenu infotainment opremu oba vrhunska modela ubrajaju se dodirni zaslon promjera 23,4 cm (9,2"), "Digital Cockpit Pro" promjera veličine 25,4 cm (10,25") te App-Connect za Apple CarPlay i Android Auto (uz bežično i žičano povezivanje). Obje verzije serijski pogoni TSI motor snage 85 kW (opcijski sa 7- stupanjskim DSG mjenjačem5). Model T-Cross Style u Hrvatskoj je dostupan po cijeni od 22.851,98 eura, a model T-Cross R-Line od 23.145,33 eura.

 

1. Sve cijene (uklj. 25 % poreza na dodanu vrijednost i PPMV) i podaci o opremi odnose se na program modela koji se nudi na hrvatskom tržištu.

2, 3, 4, 5.  T-Cross 1.0 TSI - kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 5,8 - 5,6; kombinirane emisije CO₂ u g/km: 133 - 127. T-Cross 1.5 TSI DSG- kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 6,0 - 5,9; kombinirane emisije CO₂ u g/km: 136 - 135.Za vozila su posrijedi još samo vrijednosti o potrošnji i emisijama u skladu s WLTP ciklusom, a ne u skladu s NEFZ ciklusom. Podaci o potrošnji i emisijama CO₂ za cijelu ponudu modela ovise o odabranim opremama vozila.

6. U okviru ograničenja sustava: vozač u svakom trenutku mora biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpora. Nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.