Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

20.12.2022 Informacija za kupce

Kupovina ID. modela neslužbenim kanalima

 

Volkswagen napominje da su brojni Volkswagen ID. modeli proizvedeni u Kini uvezeni na europsko tržište neslužbenim kanalima.

Unatoč netočnim tvrdnjama neovlaštenih preprodavača, ti Volkswagen ID. modeli koji su u ponudi ne dolaze s međunarodnim jamstvom. Dakle, ovlašteni trgovci kao ni bilo koji servisni centar kojega je odobrio Volkswagen ne mogu preuzeti servisne zahtjeve ni održavanje, uključujući jamstvo i kulancu. Nadalje, Volkswagen i dotični uvoznik ne mogu kupcima omogućiti Volkswagen originalne dijelove za modele koji se isključivo prodaju u Kini kao Volkswagen ID.6.

Kupci koji se odluče za kupovinu putem ovih neslužbenih kanala trebali bi znati da osim nemogućnosti servisa, jamstva i rezervnih dijelova, vozila dolaze s verzijom softvera namijenjenom drugom tržištu. Kao što je slučaj sa servisom i jamstvom, Volkswagen trgovci ne podržavaju ni dotični softver. Dodatno, ti neovlašteno uvezeni ID. modeli izrađeni su samo za kinesko tržište. Stoga, nisu homologirani za druga tržišta ni prilagođeni specifičnim zahtjevima dotičnih tržišta te nemaju europsku homologaciju ni potvrdu o sukladnosti (CoC).

Volkswagen i službeni uvoznik ostaju predani svojim kupcima i stoga snažno potiču kupce da budu maksimalno oprezni i ponovno razmisle o kupnji Volkswagen ID. modela neslužbenim kanalima. Preporučuju kupcima posjet ovlaštenom trgovcu kako bi istražili najnoviju ponudu dostupnih Volkswagen proizvoda koji su službeno pušteni u prodaju na dotičnom tržištu i dolaze s utvrđenim jamstvom i servisnom podrškom. Volkswagen i ovlašteni uvoznik rado će vam dogovoriti termin s ovlaštenim trgovcem.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.