Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

2.12.2022 Novi ID.3 nalazi se na startnoj poziciji

Volkswagen će novi ID.3 predstaviti javnosti u proljeće sljedeće godine.

  • Kvaliteta i dizajn na novoj razini: Volkswagen je prihvatio i implementirao brojne prijedloge kupaca

  • Održivost u fokusu: vozilo se isporučuje s CO2 neutralnim vrijednostima1, unutrašnjost vozila ne sadrži materijale životinjskog podrijetla

  • Volkswagen proširuje proizvodnu mrežu za svoje "bestseller" vozilo: nakon Zwickaua i Dresdena, glavna tvornica u Wolfsburgu također će 2023. započeti s proizvodnjom modela ID.3

Volkswagen će novi ID.3 predstaviti javnosti u proljeće sljedeće godine. S drugom generacijom modela ID.3, Volkswagen nastavlja priču o uspjehu svoje ID.obitelji: do danas je globalno isporučeno više od pola milijuna ID. modela na bazi modularne platforme s električnim pogonom (MEB). ID.3 trenutačno silazi s proizvodne trake u Njemačkoj u Zwickau i Dresdenu. Kako bi se zadovoljila velika potražnja kupaca, ovaj potpuno električni automobil od sljedeće će se godine proizvoditi također u glavnoj tvornici u Wolfsburgu.

 

 

"Novi ID.3 potvrđuje naš zahtjev u pogledu kvalitete, dizajna i održivosti. Dizajn postaje zreliji, a materijali u unutrašnjosti kvalitetniji," izjavila je Imelda Labbé, članica Uprave odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagenu. Mnogobrojni prijedlozi kupaca uzeti su u obzir i implementirani u svrhu poboljšanja proizvoda i obogaćivanja serijske opreme: "Potrebe naših kupaca uvijek su na prvom mjestu. Zato pažljivo slušamo i usklađujemo portfelj naših proizvoda s njihovim zahtjevima," dodaje Labbé.

Novi ID.3 isporučuje se s najnovijom generacijom software-a. Time se poboljšavaju performanse sustava i omogućuje prijam aktualiziranja Over-the-Air. Serijska oprema također je obogaćena: zaslon s dijagonalom od 12-inča (30,5 centimetara), uklonjiva podnica prtljažnika i središnja konzola s dva držača za napitke sada se ubrajaju u serijsku opremu.

Funkcije kao što su Plug & Charge i inteligentni e-planer rute čine iskustvo punjenja u novom modelu ID.3 još jednostavnijim i praktičnijim. U modelu ID.3, Volkswagen koristi najnoviju generaciju potpuno umreženih sustava potpora. Najbolji primjeri su opcijski raspoloživi "Travel Assist sa zbirnim podacima" i "Park Assist Plus s funkcijom memorije".

 

 

"ID.3 pokazuje kako živimo u skladu s našom misijom u Volkswagenu, a to je ponuditi visokokvalitetne tehnologije i inovacije uključujući vozila iz kompaktne klase. To se ne odražava samo u novim komfornim sustavima i sustavima potpora: korištenjem zbirnih podataka u najnovijem "Travel Assist-u", poduzimamo sljedeći korak na putu prema visoko automatiziranoj vožnji," objašnjava Kai Grünitz, član Uprave marke Volkswagen, odgovoran za "Tehnički razvoj".

Od sredine prosinca 2022. kupci će moći naručiti unaprijed konfigurirane linije opreme Life(2), Business(2), Style(2) i Tour(3), a tada će biti i poznate cijene. Zbog velikog broja narudžbi, očekuje se da će novi ID.3 biti isporučen kupcima od četvrtog kvartala 2023. za trenutne narudžbe(4).

 

 

1) Emisije CO2 se - koliko god je to moguće - izbjegavaju i smanjuju izravno u Volkswagenu. Poddobavljači također su obvezni izbjegavati i na odgovarajući način smanjiti emisije. Emisije CO2 koje se u Volkswagenu i kroz odgovarajuće obveze u opskrbnom lancu ne mogu izbjeći i smanjiti, u istoj se mjeri nadoknađuju certificiranim projektima za ublažavanje klimatskih promjena.

2) ID.3 Pro Life, ID.3 Pro Business, ID.3 Pro Style: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,3- 15,2; emisije CO2 u g/km: kombinirano 0
Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

3) ID.3 Pro S Tour: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,2-15,4; emisije CO2 u g/km: kombinirano 0
Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

4) Uslijed aktualne situacije s opskrbom poluvodičima i zbog postojećih zaostalih narudžbi, Volkswagen pretpostavlja da ID.3 Pro modeli Life, Business, Style i ID.3 Pro S model Tour ne mogu biti isporučeni prije četvrtog kvartala 2023. godine. Sukladno aktualnim planovima, ID.3 se trenutačno već proizvodi u svojoj dorađenoj verziji. Iz toga proizlazi da se u trenutku isporuke više ne isporučuje vozilo prikazano u konfiguratoru odnosno ugovoru na dan narudžbe, već dorađeni model ID.3. Vozilo može odstupati od opsega narudžbe u korist kupca, s iznimkom niže navedenih točaka: materijal presvlake za ID. kolo upravljača od kože zamijenjen je visokokvalitetnom imitacijom kože. WLTP podaci o potrošnji i dosegu za vozila mogu zbog gore opisanog dorađenog dizajna varirati do 2% od trenutno navedenih vrijednosti.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.