Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

23.4.2021 Sljedeća faza evolucije

Novi Polo jedno je od prvih vozila u svojoj klasi koje vozi poluautomatizirano.

  • Izoštren dizajn: novi Polo serijski dolazi uz LED glavna svjetla, LED stražnja svjetla te novodizajnirani prednji i stražnji dio vozila

  • Digitalni i uvijek online: serijski "Digital Cockpit", online infotainment sustavi i upravljanje automatskim klima-uređajem na dodir

  • Hightech značajke: prvi put uz "IQ.DRIVE Travel Assist (poluautomatizirana vožnja) i "IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla" (interaktivno svjetlo)

  • Novi Polo u Hrvatsku stiže krajem 2021. godine

S više od 18 milijuna proizvedenih primjeraka model Polo pripada skupini najuspješnijih kompaktnih modela na globalnoj razini. Dizajn, tehnologije i paketi opreme najprodavanijeg modela doživjeli su opsežan update. Na prvi se pogled vidi ažurirani novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila, a znatno je proširena i ponuda serijske opreme. Ubuduće će dio serijske opreme svakog modela, između ostaloga, biti LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla, "Digital Cockpit" (digitalni instrumenti), infotainment sustav i višenamjensko kolo upravljača. K tomu model Polo može voziti poluautomatizirano u cijelom rasponu brzina uz opcijski sustav potpore "IQ.DRIVE Travel Assist". Ostale nove značajke: interaktivna "IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla" te upravljanje automatskim klima-uređajem na dodir. 

 

U novom modelu Polo upotrebljavaju se tehnologije koje su se do sada upotrebljavale samo u vozilima više klase. Jedan od primjera: opcijski sustav potpore "IQ.DRIVE Travel Assist". Kao novitet u klasi Polo novi prediktivni "ACC" (prediktivna automatska regulacija razmaka) kao i od sada u svakom modelu Polo serijski ugrađena potpora zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" spajaju se u novi sustav i tako omogućuju poluautomatiziranu vožnju. Činjenica: gotovo nijedno drugo vozilo njegove klase nema ni sličan inovativni spektar sustava potpore kao Polo. Još jedna tehnološki istaknuta značajka nova su "IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla" modela Polo, a ovaj je interaktivni sustav svjetala prvi put upotrijebljen u SUV vozilu više klase, u modelu Touareg

 

Volkswagen je također iznova koncipirao linije opreme. Već i osnovni paket opreme ima znatno veći spektar serijske opreme. U to se povećanje ubrajaju LED glavna svjetla, LED stražnja svjetla, višenamjensko kolo upravljača i sustav potpore "Lane Assist". Novitet je i središnji zračni jastuk koji se nalazi na vozačevoj strani, bočno u naslonu stražnjeg sjedala. Središnji zračni jastuk otvara se u slučaju nužde prema sredini te štiti vozača i suvozača. K tomu je Volkswagen u serijsku opremu uvrstio i "Digital Cockpit" (digitalni instrumenti sa zaslonom veličine 8,0'').

Od sada također u serijskoj opremi: klima-uređaj, audio sustav "Composition Media" sa zaslonom veličine 6,5'', Bluetooth sučelje za telefon, električno namjestiva i grijana vanjska zrcala te električni podizači prozora u cijelom vozilu. Sljedeća je verzija opreme "Life" s dodatnim serijskim značajkama kao što su kotači od 15 umjesto 14'', "App-Connect", središnji naslon za ruke s dodatnim USB C priključkom na sredini straga te kožno kolo upravljača i vrh ručice mjenjača od kože.

Kao i paket opreme "Life", tako i dva nova paketa vrhunske opreme, "Style" i "R-Line", također slijede nomenklaturu koja je uvedena s aktualnim modelom Golf. Paketi opreme "Style" i "R-Line" imaju različite prioritete u svojoj konfiguraciji, ali se slično klasificiraju s obzirom na razinu opreme. U prošireni opseg opreme modela Polo Style, između ostaloga, ubrajaju se "IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla". Ostala obilježja vanjskog dizajna su individualizirani prednji dio vozila s poprečnim kopčama kromiranog izgleda, LED svjetla za maglu i 15'' kotači od lakog metala tipa "Ronda". Proširenom opsegu funkcija pripada i pomoć pri parkiranju. U unutrašnjosti se nalaze i dodatni detalji kao što su 10,25'' "Digital Cockpit Pro" (između ostaloga prikazuje sliku pozivatelja, CoverFlow, karte i slideshow), ambijentalno osvjetljenje i 8'' infotainment sustav "Ready2Discover" koji uključuje "App- Connect Wireless". "Ready2Discover" pruža mogućnost naknadne ugradnje navigacijske funkcije u okviru "funkcija na zahtjev". 

 

Individualiziranim vanjskim dizajnom novi Polo R-Line već na prvi pogled prenosi svoje sportsko pozicioniranje. Branici se razlikuju od ostalih verzija modela Polo po svom prepoznatljivom "R" dizajnu. Sprijeda u braniku karizmatičnu dinamiku prenose poprečni i uzdužni nosači otvora za hlađenje i njihovi okviri crne boje visokog sjaja. "IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla" i LED svjetla za maglu također su dio serijske opreme. Stražnji se dio vozila u donjem dijelu od verzija opreme "Polo", "Life" i "Style" razlikuje po difuzoru crne boje visokog sjaja s integriranim maskama ispušnog sustava kromiranog izgleda. K tomu je model Polo R-Line u ponudi sa 16'' kotačima od lakog metala "Valencia". Kao i Polo Style, tako je i Polo R-Line također opremljen infotainment sustavom "Ready2Discover".

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.