Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

20.4.2021 Najbolja ocjena za ID.4

Osvojio je pet zvjezdica na Euro NCAP testu.

  • Visoke pojedinačne ocjene u svim kategorijama testiranja

  • Tehnologija Car2X dio serijske opreme modela ID.4

Novi ID.4 (1) impresionira na prestižnom testu sigurnosti Euro NCAP (eng. European New Car Assessment Programme - Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila): prvi kompaktni SUV marke Volkswagen izrađen na osnovi inovativne modularne električne platforme (MEB) dobio je najbolju ocjenu od pet zvjezdica. Ispitivači su modelu ID.4 dali dobre ocjene po svim kriterijima - za zaštitu odraslih putnika, djece i nezaštićenih sudionika u prometu te za sustave potpora.

Ocjena zaštite putnika za odrasle temelji se, između ostalog, na testovima frontalnog i bočnog sudara te testovima trzajne ozljede vrata. Za model ID.4 utvrđen je rezultat od 93 posto mogućih bodova za vozača i odrasle putnike na temelju spomenutih crash-testova i ocjene mjera za najbrže moguće spašavanje. Za djecu je postignut rezultat od 89 posto.

Ova se ocjena temelji na trima važnim aspektima: osim zaštite koju pružaju sustavi zaštite za djecu u slučaju frontalnog ili bočnog sudara, u fokusu su također bile mogućnosti ugradnje dječjih sjedalica različitih veličina i oprema koju vozilo nudi za prijevoz djece.

 

 

Osim zaštite putnika u vozilima, Euro NCAP također ispituje koliko sustavi automatskog kočenja u nuždi (AEB) mogu zaštititi nezaštićene sudionike u prometu - pješake i bicikliste - u slučaju prijetećeg sudara. Ispitivači također pridaju važnost ostalim serijskim sustavima potpora. Pritom je pozitivno što je model ID.4 opremljen potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" i potporom kočenja u nuždi "Front Assist" u svim varijantama opreme. Takozvani središnji zračni jastuk za prednja mjesta za sjedenje također je ugrađen u model ID.4. On može pridonijeti smanjenju ili u najboljem slučaju sprečavanju kontakta između vozačeve i suvozačeve glave, primjerice pri bočnim sudarima.

Car2X još je jedna tehnologija kojom je opremljen svaki ID.4. Ona omogućuje vozilu razmjenu informacija o lokalnim opasnim mjestima s drugim vozilima i prometnom infrastrukturom putem radijskog standarda WLANp. Euro NCAP je inovativnoj funkciji Car2X "Upozorenje na opasnost" dodijelio posebnu nagradu za revolucionarnu sigurnosnu opremu pod nazivom "Advanced Award" već u ožujku 2020. godine.

Volkswagen opcijski nudi dodatne sustave potpora koji mogu povećati razinu udobnosti u okviru svojih odgovarajućih ograničenja.

Potpuno električni SUV marke Volkswagen postigao je vrlo dobre rezultate u kategoriji "Safety Assist" s 85 posto mogućih bodova. Za zaštitu pješaka i biciklista ostvario je 76 posto bodova.

S pet zvjezdica za novi ID.4 marka Volkswagen nastavlja nizati uspjehe na Euro NCAP testu - posljednji je put kompaktni ID.32 postigao najvišu ocjenu u listopadu 2020. godine. Detalji o odgovarajućim testovima javno su dostupni na stranici www.euroncap.com

 

1. ID.4 - potrošnja struje (Novi europski ciklus vožnje) u kWh/100 km: 16,9 - 15,5 (kombinirana); emisije CO2 u g/km: 0; klasa učinkovitosti: A+.

2. ID.3 - potrošnja struje (Novi europski ciklus vožnje) u kWh/100 km: 15,4 - 13,1 (kombinirana); emisije CO2 u g/km: 0; klasa učinkovitosti: A+.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.