Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

21.12.2020 Na tržište stigli Touareg eHybrid i Touareg R

Touareg od sada dostupan i u dvije različite plug-in hibridne verzije.

  • Nulta stopa lokalnih emisija: plug-in hibridni modeli Touareg imaju doseg na potpuno električni pogon do 47 km. Kombinirani doseg iznosi do 810 km

  • Touareg eHybrid1: snažni luksuzni SUV uz izlaznu snagu od 280 kW (sistemska snaga) može se konfigurirati u dvije varijante opreme - Atmosphere i Elegance

  • Touareg R2: vrhunski plug-in hibridni model uvodi se na tržište kao sportska ekskluzivna verzija sa snagom od 340 kW (sistemska snaga) - za razvoj je zaslužan Volkswagen R

Volkswagen dopunjuje svoju hibridnu ofenzivu te je Touareg od sada dostupan i u dvije različite plug-in hibridne verzije. Obje varijante karakteriziraju električni doseg do 47 kilometara (WLTP ciklus) i niska razina prosječne potrošnje. Ponuda SUV modela s elektromotorom i benzinskim motorom započinje novim modelom Touareg eHybrid sa sistemskom snagom od 280 kW (381 KS)1. Ova je verzija osmišljena za visoku razinu udobnosti tijekom vožnje te se može konfigurirati u dvije varijante opreme - Atmosphere i Elegance. Oni kojima su važnije sportske karakteristike i odgovarajuća sportska oprema odlučit će se za Touareg R2. Uz 340 kW (462 KS) sistemske snage on je najsnažniji model kako unutar linije proizvoda tako i marke općenito.

 

 

Obje plug-in hibridne verzije SUV modela s pogonom na sve kotače nude visoku razinu učinkovitosti, već poznate sveobuhvatne karakteristike modela Touareg i znatno povećan opseg serijske opreme. On obuhvaća 4-zonski automatski klima- uređaj, Innovision Cockpit s digitalnim instrumentima, vrhunski navigacijski sustav Discover Premium te panoramski pomični i podizni krov. Touareg R također je serijski opremljen interaktivnim IQ.LIGHT - LED matrix glavnim svjetlima.

Touareg eHybrid i Touareg R imaju velik doseg na električni pogon prema WLTP ciklusu od oko 47 kilometara1/2 i nisku razinu prosječne potrošnje. Za te je karakteristike zaslužna savršena interakcija između elektromotora i V6 benzinskog motora s turbopunjačem.

 

Plug-in hibridni modeli idealni su za uobičajen način upotrebe na koji su vozači naviknuti. Na primjer, u Njemačkoj je Savezno ministarstvo prijevoza i digitalne infrastrukture (BMVI)4 došlo do zaključka da je 99 % vožnji u najmnogoljudnijoj europskoj zemlji kraće od 100 kilometara. Za te se udaljenosti plug-in hibridni pogon s napunjenom baterijom (energetski sadržaj: neto 14,3 kWh, bruto 17,9 kWh) ističe po posebno niskoj potrošnji goriva i energije: 2,6 l/100 km i 24,2 kWh/100 km (Touareg eHybrid) te 2,7 l/100 km i 24,4 kWh/100 km (Touareg R) - sve su to vrijednosti prema WLTP ciklusu.

Plug-in hibridni pogoni obaju modela Touareg također se odlikuju po iznimnom potencijalu na dugačkim putovanjima jer se baterija neprestano puni tijekom vožnje zahvaljujući rekuperaciji sile kočenja - drugim riječima, povratu energije tijekom kočenja. Ta je energija dovoljna kako bi Touareg eHybrid i Touareg R uvijek iznova mogli isključivati V6 motor tijekom usporavanja i na nizbrdicama da bi vozili u praznom hodu uz nultu stopu lokalnih emisija. Kombinacija elektromotora i 6-cilindričnog motora usavršena je prediktivnom hibridnom strategijom modela. Oba modela Touareg upotrebljavaju GPS i podatke karti navigacijskog sustava kako bi također mogli ostvariti iznimno štedljive vrijednosti potrošnje tijekom srednje dugačkih i dugačkih vožnji. U tu svrhu SUV modeli sadrže podatke o ruti u hibridnom kontrolnom sustavu. Touareg eHybrid i Touareg R tako se odlikuju kombiniranim dosezima do 8101/2 kilometara.

Unatoč njihovoj izvanrednoj učinkovitosti, novi plug-in hibridni modeli i dalje su pravi snagatori kada je riječ o zahtjevnim zadacima - kao i svi modeli Touareg. Oba modela Touareg eHybrid i Touareg R predviđeni su za najveće opterećenje prikolice od 3,5 t, što je vrlo visoka vrijednost za hibridne modele (moguće i za potpuno električnu vožnju). Uz tu svestranost - kojom se pokriva spektar od pravih off-road vozila preko luksuznih trkaćih automobila koji se mogu privremeno upotrebljavati kao vozila s nultom stopom emisija - novi plug-in hibridni modeli Touareg zauzimaju posebno mjesto među velikim SUV vozilima.

 

 

Touareg je jedno od najsuvremenijih vozila na svijetu u svojem segmentu. Na primjer, zahvaljujući sustavu Travel Assist on je prvi model marke Volkswagen koji pruža mogućnost vožnje s potporom do brzine od 250 km/h unutar granica sustava. Touareg tako ne reagira samo na vozila koja voze ispred, već i na ograničenja brzine te tijek ceste (zavoje, kružne tokove, raskrižja itd.). Također, Touareg je prvi model marke Volkswagen koji se može automatski uvesti u i izvesti iz parkirnog mjesta zahvaljujući potpori za parkiranje Park Assist s daljinskim upravljanjem putem aplikacije na smartphoneu. To je posebno atraktivna značajka za nove modele Touareg eHybrid i Touareg R jer potpora za parkiranje Park Assist s daljinskim upravljanjem ne funkcionira samo u kombinaciji s V6 benzinskim motorom, već i u potpuno električnom modusu E-MODE. Isto se odnosi na već poznatu funkciju potpore za manevriranje prikolicom Trailer Assist, koja uvelike olakšava vožnju unatrag s prikolicom.

Touareg eHybrid Atmosphere i Elegance startaju sa cijenom od 567.045 kuna (75.259,80 EUR*), dok Touareg R kreće od 641.013 kuna (85.077,05 EUR*).

 
* Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.