Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

7.9.2020 „Izvana sloboda, iznutra prostranost”

Unutrašnjost modela ID.4 (1) suvremen je prostor s ugodnom atmosferom kojom se karakter prvog potpuno električnog SUV vozila marke Volkswagen može doživjeti svim osjetilima.

  • Ponuda prostora kao u standardnom SUV vozilu sljedeće više klase

  • Markantan i dosljedan dizajn unutrašnjosti

  • Elegantno ambijentalno osvjetljenje i ID. Light postavljaju akcente

    i pruža podršku vozaču 

Izdašna ponuda prostora, puristički dizajn, učinkovito osvjetljenje i održivi materijali presvlaka: unutrašnjost modela ID.4 suvremen je prostor s ugodnom atmosferom kojom se karakter prvog potpuno električnog SUV vozila marke Volkswagen može doživjeti svim osjetilima.
Model ID.4 očekuje svoje uvođenje na tržište početkom sljedeće godine. Marka Volkswagen uskoro će s modelom ID.4 biti diljem svijeta zastupljena u snažno rastućem segmentu kompaktnih SUV vozila. Naime, ovo električno SUV vozilo neće se proizvoditi i prodavati samo u Europi, već i u Kini, a kasnije također u SAD- u. Za razliku od usporedivih modela marke Volkswagen, unutrašnjost ovog automobila odlikuje se sasvim novim karakterom. Zahvaljujući kompaktnom e- pogonu stvara se zaista izdašna ponuda prostora u unutrašnjosti. Klaus Zyciora, voditelj odjela za dizajn Volkswagen koncerna, ukratko sažima unutrašnjost ovoga svestranog SUV vozila: "Izvana sloboda, iznutra prostranost." Zyciora je u suradnji sa svojim timom osmislio izgled automobila dok je još obnašao dužnost voditelja dizajna marke Volkswagen. "Model ID.4 donosi sasvim novi osjećaj za prostranost u svoju klasu", rekao je, "i to zahvaljujući sustavu MEB, našoj modularnoj električnoj platformi."

 

Tipičan SUV: velike dimenzije vrata, ugodno visok položaj sjedenja

Osjećaj ugode prisutan je već pri ulasku u vozilo. Vozač i suputnici ulaze u vozilo kroz vrata velikih dimenzija i zauzimaju visok položaj sjedenja, a stražnja klupa pruža jednaku količinu prostora kao ona u konvencionalnim SUV vozilima iz sljedeće više klase vozila. Usto je moguće krajnje jednostavno pospremiti i veću količinu prtljage - prtljažnik nudi kapacitet od 543 litre.

Dizajn unutrašnjosti modela ID.4 naglašava osjećaj prostranosti: on se, nadovezujući se na vanjski dizajn, doima markantno i elegantno te je usredotočen na ono što je najvažnije. Instrumentna ploča izgleda kao da lebdi - ona ni na koji način nije povezana sa središnjom konzolom, koja je izvedena kao zasebna komponenta. Veliki (opcijski) stakleni panoramski krov omogućuje neometan pogled prema nebu. Kada padne mrak, u unutrašnjosti će ambijentalno osvjetljenje, koje se može namjestiti u 30 boja, postavljati impresivne akcente. Cjelokupan koncept prikaza i rukovanja strukturiran je logično i jednostavno, kao što naglašava Klaus Zyciora: "Mogućnost jednostavnog rukovanja modelom ID.4 donosi novu električnu lakoću u klasu SUV vozila." Nova značajka kojom se odlikuju svi ID. modeli je ID. Light - svjetlosna traka ispod vjetrobranskog stakla. Ona vozaču pruža podršku u brojnim situacijama pomoću intuitivnih svjetlosnih efekata u raznim bojama. Na primjer: ID. Light prati vozača tijekom ulaska u vozilo tako što signalizira pripravnost za vožnju te otključavanje i zaključavanje automobila. Ova značajka ističe napomene sustava potpora i navigacijskih sustava te najavljuje pozive za kočenje i dolazne telefonske pozive. U kombinaciji s navigacijskim sustavom, značajka ID. Light pomaže pri opuštenom kretanju prometom: žmiganjem preporučuje promjenu voznog traka te može upozoriti vozača ako se njegov ID.4 nalazi u pogrešnom voznom traku.

 

Sjedala: visoka razina komfora i presvlake bez upotrebe materijala životinjskog porijekla
Prednja sjedala u modelu ID.4 istovremeno zrače sportskim karakterom i udobnošću. Kod modela iz edicije ID.4 1ST Max1, koji će pri uvođenju na tržište imati debi u Njemačkoj, ona se odlikuju dokazom kvalitete Udruge za zdravlje kralježnice (AGR). Ona se mogu svestrano električno namještati, a njihove pneumatske potpore za kralježnicu obuhvaćaju i masažnu funkciju. Materijali naglašavaju karakter prostora s ugodnom atmosferom. Pri izradi presvlaka sjedala obaju budućih modela iz edicije1 ID.4 ne upotrebljavaju se materijali životinjskog porijekla. Naime, one se sastoje od kombinacije umjetne kože i materijala ArtVelours - materijala od mikrovlakana koji se u omjeru od oko 20 % sastoji od recikliranih plastičnih boca.

U unutrašnjosti modela iz edicije ID.4 1ST 1 i ID.4 1ST Max prevladavaju mirne, kultivirane boje; one se nazivaju Platinum siva i Florence smeđa. Kolo upravljača, stup upravljača, kućišta zaslona i područja za rukovanje u vratima izvedeni su u otmjenoj Piano crnoj boji ili u purističkoj Electric bijeloj boji. Svijetla nijansa postavlja futurističke akcente u cjelokupnoj unutrašnjosti te naglašava njezin besprijekoran dizajn.

 

Budućnost mobilnosti je električna. Zato će marka Volkswagen u sklopu strategije "Transform 2025+" do 2024. godine uložiti jedanaest milijardi eura u električnu mobilnost. Model ID.4, prvo potpuno električno SUV vozilo marke Volkswagen, nakon modela ID.32 drugi je model iz obitelji ID. vozila. Ova novo razvijena linija proizvoda odnedavno upotpunjuje klasičnu ponudu proizvoda marke. Pojam ID. pri tome slovi za inteligentan dizajn, identitet i vizionarske tehnologije. Svjetska premijera modela ID.4 održat će se u rujnu 2020. godine.

1 ID.4, ID.4 1ST Max, ID.4 1ST: Vozila su studije blizu serijske proizvodnje i još nisu u prodaji.
2 ID.3 - Potrošnja struje u kWh/100 km: 15,4 - 14,5 (kombinirana); emisije CO2 u g/km: 0; klasa učinkovitosti: A+.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.