Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

24.2.2020 Volkswagen predstavlja osmu generaciju legendarnog modela Golf GTI

Na tržište dolazi čist, inteligentan i suveren vrhunski sportski automobil digitalnog doba.

  • GTI dizajn: otvoren prednji branik s GTI "krilima" i rešetkom saćaste strukture, opcijski osvijetljena poprečna kopča rešetke hladnjaka, GTI difuzor sa završetcima ispušne cijevi lijevo i desno
  • GTI novoga vijeka: "Digital Cockpit", novo višenamjensko sportsko kožno kolo upravljača s rukovanjem preko dodirnog zaslona, ambijentalno osvjetljenje u 32 boje uključujući modus specifičan za GTI modele
  • GTI timing: sa svjetskom premijerom u Ženevi Volkswagen počinje odbrojavati vrijeme do lansiranja novog Golfa GTI u drugoj polovici godine

Svjetska premijera: kada je Volkswagen prije 45 godina predstavio prvi Golf GTI na Međunarodnom salonu automobila (IAA) u Frankfurtu, nitko nije ni slutio da će tri slova G, T i I jednog dana postati oznaka ikone. No upravo to se dogodilo. Kada danas kažemo GTI, mislimo na ikonu: Golf GTI. Volkswagen predstavlja osmu generaciju legendarnog modela na Salonu automobila u Ženevi (od 5. do 15. ožujka). Time na tržište dolazi čist, inteligentan i suveren vrhunski sportski automobil digitalnog doba.

 

Tajna uspjeha Golfa GTI: njegov DNK do danas je ostao nepromijenjen - jasan dizajn, prednji pogon, agilan vozni postroj, benzinski motor s visokim brojem okretaja te karakteristični elementi poput crvene trake u rešetci hladnjaka. Međutim, Golf GTI postao je također ikona jer ga je Volkswagen uvijek iznova osmišljavao, kombinirajući pritom tradiciju i inovacije. Tako je i u 2020. godini: Volkswagen je digitalizirao i umrežio novi Golf GTI te ga katapultirao u budućnost s mnoštvom inteligentnih sustava potpore i jednako moćnim i elegantnim dizajnom.

Novi Golf GTI jedan je od prvih kompaktnih sportskih automobila koji komunicira s drugim vozilima putem tehnologije Car2X kako bi podigao sigurnost na novu razinu. Golf GTI prvi je sportski automobil u svojoj klasi koji se može voziti s potporom do brzine od 210 km / h - zahvaljujući sustavu Travel Assist. Ovo je prva generacija Golfa GTI koja ima potpuno digitalizirani izgled prikaznih elemenata i elemenata za rukovanje u unutrašnjosti.

Razvoj snage GTI turbomotora nadmašit će očekivanja. Isto vrijedi i za vozni postroj koji vozač može precizno namjestiti u kombinaciji s novom DCC generacijom (adaptivna regulacija). Nešto se, međutim, nije promijenilo: savršena ergonomija serijskih sportskih sjedala koja su, naravno, presvučena tkaninom karo uzorka. Tako je opet iznova nastao istinski kompaktni sportski automobil koji će svoj prvi javni nastup imati u Ženevi.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.