Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

23.5.2019 5 Euro NCAP zvjezdica za novi T-Cross

Više od ovoga nije moguće: najmlađi član obitelji Volkswagen dobio je pet zvjezdica. Novi T-Cross bio je potpuno uvjerljiv na prestižnom testu sigurnosti Euro NCAP.

Više od ovoga nije moguće: najmlađi član obitelji Volkswagen dobio je pet zvjezdica.

Novi T-Cross bio je potpuno uvjerljiv na prestižnom testu sigurnosti Euro NCAP (eng. European New Car Assessment Programme - Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila). Nezavisni su ispitivači novom SUV-u u segmentu malih automobila dali vrhunske ocjene u svim kategorijama. Inovativni crossover model time zadovoljava najviše sigurnosne zahtjeve.

Novi je T-Cross serijski opremljen brojnim sustavima potpora za vozača koji su do sada prvenstveno bili rezervirani za više klase vozila. U kombinaciji s izvrsnim ponašanjem tijekom sudara i vrhunskom zaštitom putnika ovi sustavi povećavaju stupanj sigurnosti, smanjuju opasnost od sudara te poboljšavaju komfor u vožnji.

T-Cross s brojnim sigurnosnim značajkama

T-Cross je opremljen sustavom nadzora okoline Front Assist uključujući sustav prepoznavanja pješaka i City funkciju kočenja u nuždi, potporom zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potporom za kretanje uzbrdo te sustavom proaktivne zaštite putnika. Posljednji sustav automatski zatvara prozore, zateže pojaseve i povećava kočioni tlak u slučaju sudara. U opremu se k tomu ubrajaju potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot i potpora izlaska iz parkirnog mjesta koja dolazi u kombinaciji s prethodno navedenim sustavom.

Još su dostupni i sigurnosni sustavi kao što su sustav prepoznavanja umora, potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist i regulacija razmaka ACC kod koje vozilo automatski koči i ubrzava putem regulacije radarskog senzora.

Euro NCAP simulira najčešće scenarije sudara u sklopu opsežnih testiranja. T-Cross je u svim kategorijama ocjenjivanja postigao maksimalne rezultate, i to djelomično i izvan okvira vlastite klase vozila. Tako je primjerice u području Sustava zaštite odraslih putnika ostvario prolaznost od 97 posto. Ovu vrijednost postiže tek mali broj vozila i ona pokazuje da mali SUV-ovi ni na koji način ne zaostaju za svojim većim primjercima.

Vrlo visoka ocjena sigurnosti djece od 86 posto naglašava izvanrednu prikladnost modela T-Cross za obitelji. "Aktivni sustavi potpore" ocijenjeni su s 80 posto, što uvelike nadilazi dosadašnji standard u ovoj klasi vozila. Osim sustava pasivne zaštite, "aktivne potpore pri kočenju u nuždi" također brinu o zaštiti pješaka i biciklista. U ovoj je kategoriji ostvarena vrlo visoka ocjena od 81 posto u trenutačno važećim scenarijima ocjenjivanja.

Kombinacijom detaljnih ocjena dobiva se ukupna ocjena koja je kod T-Crossa maksimalna zahvaljujući rezultatu od 5 zvjezdica. Time novi mali SUV pokazuje da sigurnost vozila za Volkswagen nije pitanje klase vozila.

Važno mjerilo za sigurnost vozila

Euro NCAP već 20 godina predstavlja strogo mjerilo za razinu sigurnosti novih automobila u Europi. U posljednjih nekoliko godina postupci testiranja kontinuirano se pooštravaju i trenutačno uključuju različite scenarije sudara. U njih se primjerice ubrajaju frontalni sudar s aluminijskom preprekom uz preklapanje od 40 % pri brzini od 64 km/h, bočni udar u bočnu strukturu vozila pri brzini od 50 km/h i bočni udar u stup pri brzini od 32 km/h. Osim toga, Euro NCAP ima povećane zahtjeve u odnosu na serijske sustave potpora za vozača. Svi detalji o testiranjima javno su dostupni na stranici www.euroncap.com.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.