Instalacija bežičnog updatea

Zahvaljujući funkciji bežičnih updatea u vozila se mogu prenijeti različite vrste updatea:

 • Updatei s novim funkcijama i poboljšanjima za postojeće In-Car aplikacije (npr. igre, servis vozila) 
 • Updatei za sustave vozila (npr. navigaciju)
 • Updatei za In-Car-Shop (npr. za nove funkcije, nove raspoložive aplikacije) 
 • Updatei softvera (npr. za operativni sustav u vozilu)

Updatei softvera razlikuju se u opsegu. Obratite pažnju na detaljne informacije o updateu koji je raspoloživ za vaše vozilo. Njih ćete pronaći u prikazanoj poruci ili u pripadajućoj obavijesti o nadogradnji verzije u infotainment sustavu.

Napomena: preduvjet za primanje bežičnih updatea je aktivni ugovor za We Connect.

 

Download bežičnog updatea

Najprije provjerite je li vaše vozilo u online modusu. Kod vozila s ID. softverom 3.0 ili novijim prijavite se svojim Volkswagen ID-jem kao glavni korisnik vozila.

 • Na početnoj slici ekrana odaberite online modus

 •  Na ekranu infotainmenta odaberite pločicu "Setup"

 •  Odaberite postavke privatnosti

 •  Odaberite "Podaci o vozilu / podaci o korištenju vozila"

Raspoloživi updatei skidaju se automatski tijekom vožnje ako se vaš ID. nalazi u online modusu. Download i instalacija updatea ne uzrokuju dodatne troškove podataka. Vaš ID. informirat će vas u infotainment sustavu čim bude raspoloživo neko aktualiziranje sustava.

Znači li online modus da šaljem ili dijelim svoje podatke o lokaciji?

U prošlim verzijama softvera aktivacija online modusa u vozilu omogućavala je automatsko slanje ili dijeljenje podataka o lokaciji vozila i podataka o korištenju vozila - bez mogućnosti individualnog odabira preferencija u pogledu slanja ili dijeljenja tih podataka. Od updatea softvera 3.0 moguće je aktivirati online modus i individualno odabrati vaše preferirane postavke za dijeljenje podataka koji se generiraju u vozilu (podaci o vozilu / podaci o korištenju vozila, podaci o lokaciji, Car2X podaci).

Kako bi vaše vozilo ostalo online, pruža vam se mogućnost da samostalno odaberete koje podatke želite slati ili dijeliti (osim zakonski propisanih funkcija kao što je eCall). Kako bi se mogli primiti bežični updatei, u postavkama privatnosti moraju biti aktivirani podaci o vozilu / podaci o korištenju vozila.

Sigurnosna napomena o updateima softvera

Imajte na umu činjenicu da se vozilo tijekom instalacije updatea softvera ne može koristiti. Prije instalacije updatea softvera pažljivo pročitajte obavijest o nadogradnji verzije.

Instalacija bežičnog updatea

 1. Po završetku vožnje parkirajte svoj ID. na sigurnom mjestu i aktivirajte elektroničku parkirnu kočnicu. Isključite paljenje. Za instalaciju vaš ID. treba stabilnu i konstantnu internetsku vezu.

 2. Pobrinite se da minimalno stanje napunjenosti vozila bude 50 % i potom uklonite utikač za punjenje. Provjerite jesu li svi prozori zatvoreni.

 3. Na početnoj slici ekrana odaberite opciju "Raspoloživo aktualiziranje" kako biste pokrenuli instalaciju updatea. Pazite na to da online modus bude aktiviran. 

 4. Na slici ekrana s aktualiziranjem sustava možete odabrati "Dodatne informacije" kako biste prikazali obavijest o nadogradnji verzije - pažljivo je pročitajte prije no što počnete s instalacijom updatea. Ako prije instalacije mora biti ispunjeno još uvjeta (npr. zatvaranje prozora), vaš ID. će vam ih prikazati u infotainment sustavu prije početka instalacije.

 5. Ako ste pročitali obavijest o nadogradnji verzije i ako više nije potrebna nijedna radnja, pritisnite polje "Instalacija". 

 6. Ako u svom ID. modelu u infotainment sustavu dobijete poruku o aktualiziranju informacije o instalaciji, nakon čitanja kliknite na "Ok". Nakon toga započnite instalaciju updatea softvera.

 7. Instalacija se pokreće čim izađete iz vozila i nakon što ga zaključate.

 8. Ako otvorite svoj ID. unutar prve dvije minute nakon zaključavanja, instalacija će se prekinuti. Tijekom instalacije updatea ne možete koristiti ni puniti svoj ID.

 9. Čim se instalacija završi, o tome ćete biti obaviješteni na zaslonu infotainmenta te potom možete postaviti glavnog korisnika.

Napomena: poništavanje prošlih verzija softvera nije moguće.

Sada ćete profitirati od novih i poboljšanih funkcija. Volkswagen vam i dalje želi puno zabave i dobru vožnju u vašem ID. modelu.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Updatei ID. softvera

Updatei ID. softvera

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.