I kada su ceste pune ostat ćete potpuno opušteni.

ACC & "Front Assist".

U cestovnom prometu možete biti opušteniji ako održavate dovoljan razmak od vozila ispred. Pritom će vam podršku pružiti automatska regulacija razmaka ACC (dio serijske opreme od varijante Highline).

Sustav ACC mjeri udaljenost i brzinu vozila koja se kreću ispred vašeg. Pritom senzor obuhvaća područje ispred vozila. U kolonama i zastojima sustav u kombinaciji s opcijski raspoloživim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG usporava vaš Volkswagen sve dok se ne zaustavi te ga unutar kratkog vremena ponovno automatski pokreće. U okviru svojih granica sustav može pri brzini do 160 km/h održavati razmak vašeg vozila od vozila ispred.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno kočenje u nuždi. U takvim slučajevima vam može pomoći sustav nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji čini dio opreme. Ako se u okviru granica sustava uoči situacija koja je kritična u pogledu naleta na vozilo straga, Front Assist će zvučnim i vizualnim putem upozoriti vozača i pripremiti vozilo za eventualno kočenje u nuždi. Ako se opasna situacija ne ublaži, sustav će automatski pokrenuti kočenje kojim će se eventualno smanjiti brzina udarca. Front Assist pomaže vozaču i tijekom samog kočenja te osigurava iskorištavanje maksimalne sile kočenja ako je to potrebno.

City funkcija kočenja u nuždi predstavlja proširenje sustava Front Assist. Pri brzini od 5 do 30 km/h funkcija može putem kočenja u nuždi reagirati neposredno prije sudara naletom straga.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Dorastao svakom izazovu Touran

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.