Sustavi potpora za vozača u Tiguanu Allspace

Trailer Assist

Rijetko je što tako teško kao manevrirati prikolicom unatrag. Osim ako sjedite u novom Tiguanu Allspace: jednostavno ubacite u stupanj za vožnju unatrag, pritisnite tipku za parkiranje, unesite željeni smjer vožnje prikolice i opušteno maknite ruke s kola upravljača. Sada samo morate davati gas, kočiti i nadzirati okolinu - ostalo možete prepustiti opcijskoj potpori za manevriranje prikolicom "Trailer Assist".¹ Manevriranje će biti tako lako čak i s opterećenjem prikolice od 2.500 kg². 

IQ.DRIVE „Travel Assist"

Ako se odlučite za IQ.DRIVE "Travel Assist"³, novi Tiguan Allspace bit će opremljen kapacitivnim kolom upravljača: zahvaljujući površini osjetljivoj na dodir može prepoznati imate li vozilo "u rukama", i to ne samo u prenesenom značenju. "Travel Assist" pobrinut će se za iznimnu udobnost u vožnji tako što će vam pomoći u monotonim i napornim situacijama u vožnji¹:

  • "Travel Assist" može osobito na autoputu i dobro uređenim brzim cestama umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu te paziti na razmak od vozila ispred vašeg.³
  • U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete voziti tijekom zastoja i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.   

Automatska regulacija razmaka ACC

Sa serijskom automatskom regulacijom razmaka ACC vaš Tiguan Allspace ubuduće će vam pomoći u održavanju prethodno namještene najveće brzine4 i razmaka od vozila ispred¹. ACC se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom i sustavom prepoznavanja prometnih znakova može proširiti prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Tako će vam biti pružena podrška u sprečavanju prekoračenja brzine preuzimanjem službenih ograničenja brzine.⁵ Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici prilagođava brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.⁵

„Front Assist"

Zahvaljujući potpori kočenja u nuždi "Front Assist" sa sustavom prepoznavanja pješaka vaš novi Tiguan Allspace može u slučaju prijetećeg sudara naletom straga smanjiti težinu sudara ili u idealnom slučaju spriječiti sudar.⁵ On može prepoznati pješake i vozila na kolniku te na vrijeme upozoriti vozača kada uoči pješake i vozila. Ako nakon toga ne uslijedi reakcija, sustav može pokrenuti kočenje u nuždi.⁵

„Emergency Assist"

Opcijski dostupan "Emergency Assist"⁶ može intervenirati u hitnom medicinskom slučaju čim registrira da više nema aktivnosti vozača te ga pokušava reaktivirati.⁵ Ako to ne uspije, on će kontrolirano zaustaviti vozilo u okviru ograničenja sustava i tako spriječiti eventualni sudar.

Sustav proaktivne zaštite putnika

Sustav proaktivne zaštite putnika zaštitit će vas u okviru granica sustava u kritičnim situacijama kao što su predstojeći sudari. On može prepoznati situaciju s većim potencijalom za sudar. Nakon toga automatski zatvara prozore i panoramski podizni / pomični krov te preventivno zateže prednje pojaseve. Dobro je znati da je to moguće. A još je bolje ako to nikad ne doživite.

„Area View“

Izlazak iz parkirnog mjesta u prometnom centru grada, manevriranje na neprohodnom terenu, spajanje prikolice: brojne su situacije u kojima bi vam kao vozaču dobro došlo još koje oko više. S opcijskim prikazom okoline "Area View" dobit ćete: četiri kamere koje nadziru područje oko automobila i koje prenose korisne prikaze na ekran infotainment sustava. Poput čarolije: zahvaljujući povezanosti svih kamera sustav izračunava ptičju perspektivu - a vi imate potpuni pregled nad svojim automobilom i njegovom okolinom odozgo⁵.

U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Dopušteno opterećenje prikolice, kočeno pri usponu do 12 %, može odstupati ovisno o odabranom motoru i opremi

Sastavni dio opcijskog paketa sustava potpora za vozača "Plus"

Do maksimalno 210 km/h.

U okviru granica sustava.

Raspoloživo u kombinaciji s opcijskim sustavom IQ.DRIVE "Travel Assist".

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Tiguan Allspace

  1. 1.

    Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema. Gehe zurück

Tiguan Allspace

  1. 1.

    Na sljedećim slikama vozila prikazana je dodatna oprema. Gehe zurück

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim