Ugodan za vožnju, a usto i samostalno parkira

Potpore pri parkiranju u novom Golfu

Park Assist Plus1

Vaš Volkswagen s opcijskom potporom pri parkiranju "Park Assist Plus" neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umjesto vas⁠. Ako je brzina manja od 40 km/h, Park Assist Plus uvijek će tražiti prikladna bočna parkirna mjesta, a ako je brzina manja od 20 km/h, tražit će i okomita parkirna mjesta.

Kada ste odabrali jedno od pronađenih parkirnih mjesta, započnite postupak parkiranja. Park Assist Plus izvršit će odgovarajući manevar parkiranja umjesto vas, preuzet će upravljanje te pritiskanje papučice gasa i kočnice, a vi ćete samo morati nadzirati postupak parkiranja i eventualno izvršiti regulaciju.

Ali Park Assist Plus može i više od toga. On također omogućuje izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. U slučaju neuspješno izvršenog postupka parkiranja može vam pomoći tako što će uspješno završiti postupak umjesto vas.² ³

 

Park Assist Pro1

Park Assist Pro ne donosi samo prednosti sustava Park Assist Plus, već omogućava i upravljanje postupcima ulaska i izlaska iz parkirnog mjesta s vašeg smartphonea. Za to morate samo instalirati aplikaciju Park Assist Pro na svoj smartphone.⁴

Ako je vaš Volkswagen pronašao prikladno parkirno mjesto, možete izaći iz njega i pokrenuti postupak ulaska u parkirno mjesto izvana putem smartphonea.² Svojim vozilom možete također izaći iz parkirnog mjesta putem daljinskog upravljanja, a pri ulasku u vozilo više se ne morate gurati u uska parkirna mjesta.²

Park Assist Plus i Pro uvode se kasnije. Park Assist Plus i Pro rade samo unutar ograničenja sustava i u kombinaciji sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Vozači moraju u svakom trenutku biti spremni preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nisu oslobođeni odgovornosti za opreznu vožnju. Park Assist Pro samo u kombinaciji s aplikacijom i smartphoneom.

U okviru granica sustava

Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Za parkiranje na daljinsko upravljanje pomoću sustava Park Assist plus morate skinuti aplikaciju "VW Park Assist Plus" društva Volkswagen AG. Prije prve upotrebe morate prihvatiti uvjete korištenja aplikacije. Aplikacija je namijenjena za iOS uređaje (od verzije iOS 15; iPhone 6s ili noviji). Pri upotrebi s drugim krajnjim uređajima, osobito Android uređajima, ovisno o operativnom sustavu i modelu mobilnog krajnjeg uređaja može doći do ograničenja tijekom uspostavljanja bluetooth veze ili do ograničenja stabilnosti veze. U tim se slučajevima manevar parkiranja ne može izvršiti na daljinsko upravljanje ili će se on prekinuti. Dodatne informacije o aplikaciji pronaći ćete ovdje: 
https://apps.apple.com/hr/app/volkswagen-park-assist-pro/id1515103231
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.volkswagen.pap&hl=hr&gl=US

 

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Novi Golf

Otkrijte sada novi Golf i odmah se prijavite na newsletter kako ne biste propustili nikakve novosti

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim