Ostaje vjeran svom voznom traku

Novi Golf Variant: potpora zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" i potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist"

Sustavi potpora za vožnju "Side Assist" i "Lane Assist" prikazani su na primjeru novog Golfa. /span>

 

Tijekom monotonih vožnji ipak može doći do opasnih situacija. Ovdje nastupa opcijski Lane Assist: na brzini većoj od 60 km/h može prepoznati napušta li vozilo nehotično vlastiti kolnik te korektivnom potporom upravljača vratiti pozornost vozača na zbivanja u prometu.¹ ²

Opcijska potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist" može vas upozoriti na opasne promjene voznog traka. LED pokazivač u vanjskom zrcalu prikazuje vam kada se neko vozilo nalazi u mrtvom kutu ili se brzo približava odostraga.
ko uključite žmigavac radi promjene voznog traka, Side Assist će izračunati bi li neko od vozila predstavljalo opasnost za vas zbog svog položaja ili brzine - te vas upozoriti uočljivim treperenjem žaruljice.

On vam u kombinaciji s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" može pružiti dodatnu podršku korektivnom regulacijom upravljanja.¹ ²

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta upozorit će vas ako neko vozilo presijeca vašu putanju kretanja dok vi izlazite iz parkirnog mjesta vožnjom unatrag. Ako izostane vaša reakcija, sustav može ublažiti sudar regulacijom kočenja ili ga eventualno spriječiti.¹ ²

Upozorenje pri izlasku iz vozila pomoći će vam u sprečavanju opasnih situacija kada izlazite iz svog vozila. Ono može prepoznati ako se neko vozilo približava odostraga te vas zvučno i vizualno upozoriti na to prije no što izađete iz vozila.¹ ²

U okviru granica sustava.

Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Novi Golf Variant

Svestran i dinamičan. Otkrijte sada novi Golf Variant i odmah se prijavite na newsletter kako ne biste propustili nikakve novosti.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim