Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti
Pokreni video

Novi Taigo

 

Cijena od (uključujući PDV)
20.400 € 153.705,31 HRK
Snaga motora (kW)
70 - 110
kW
Snaga motora (PS)
95 - 150
KS
Potrošnja goriva
5,4 - 6,6
l/100km
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nesvakidašnji karakter

Novi Taigo za sve koji sami stvaraju svoje trendove. Koji ne prihvaćaju nametnute promjene, već radije donose vlastite. Koji ne pokazuju samo stil već i karakter. I koji vide ono nesvakidašnje čak i u svakodnevici.

Novi Taigo nudi brojne značajke, a ovdje su tek tri:

R-Line

Linija opreme R-Line pokazuje izvana sportski karakter vašeg modela Taigo.

Više o vanjskom dizajnu

Digital Cockpit

Relevantne informacije na zaslonu koji se može individualno konfigurirati.

Više o unutrašnjosti

App-Connect Wireless1 2

Ako želite, svoj smartphone koristite potpuno opušteno dok putujete, čak i bez kabela.

Više o udobnosti

Vanjski dizajn

R-Line

Naglašen sportski karakter

Za sve koji vole sportski duh novi Taigo s linijom opreme R-Line nudi opremu visoke kvalitete koja se odlikuje dizajnerskim, komfornim i tehnološkim značajkama koje rezultiraju upečatljivim vanjskim dizajnom i unutrašnjošću.

Više o liniji opreme R-Line

Prednji dio vozila

Novi prednji dio vozila

Taigo već na prvi pogled djeluje sportski i moderno. Jedna od značajki: stilski dotjerana LED svjetlosna traka koja se proteže cijelim prednjim dijelom vozila sve do Volkswagenovog logotipa i koja uspijeva stvoriti poveznicu s pripadajućim IQ.LIGHT LED matrix glavnim svjetlima* s impresivnom svjetlosnom signaturom. Svjetla za maglu integrirana su bočno u široki branik.

*Dostupno u sklopu opcijske opreme za liniju opreme Life te u sklopu serijske opreme za linije opreme Style i R-Line.

Stražnji dio vozila

Ekspresivan u svakom pogledu

Padajući stražnji dio vozila s modernom signaturom stražnjih svjetala također ostavlja sportski dojam. Dizajn coupéa naglašen je uskim, tamnocrvenim LED stražnjim svjetlima s kontinuiranom svjetlosnom trakom te pokazuje da novi Taigo voli ostaviti svakodnevicu iza sebe - od upečatljivog ruba krova do dinamične stražnje maske.

Projekcija svjetla

Upalite diode

Za impresivan izgled potrebno je odgovarajuće osvjetljenje, a njega u novom modelu Taigo imate već u sklopu serijske opreme od linije opreme Life: u obliku projekcije svjetla na tlu pored vozila. Kako ne biste samo dobro izgledali već i sigurno stigli kući, ona će osvijetliti područje ulaza, a Taigo će vam pokazati put uz pomoć funkcija "Leaving Home" i "Coming Home".

Unutrašnjost

Digital Cockpit

Pregled nad onim što je važno

Na cesti je presudan pregled nad onim što je važno. Kombinirani instrument Digital Cockpit prikazuje vam klasične sadržaje poput brzinomjera i brojača kilometara na zaslonu u boji visoke rezolucije veličine 20,32 cm u sklopu serijske opreme. Prikaz na zaslonu sustava Digital Cockpit Pro veličine 26,04 cm može se dizajnirati prema vašim individualnim željama. Tako možete, primjerice, odabrati vizualni prikaz svojih sustava potpora za vozača ili kombinaciju navigacijske karte i medijskih sadržaja - i to s atraktivnim grafikama i animacijama.

Unutrašnjost

Ugodna inovacija

Unutrašnjost novog modela Taigo izrazit će vam ugodnu dobrodošlicu - uz pomoć izrazito kvalitetne soft touch instrumentne ploče u sklopu serijske opreme, a po želji čak i uz pomoć dekora u boji u liniji opreme Style. Od varijante opreme Life možete jednostavno puniti svoje uređaje na stražnjoj klupi putem USB sučelja na središnjem naslonu za ruke prednjih sjedala. Međutim, kožno višenamjensko kolo upravljača, koje dolazi u sklopu serijske opreme od linije opreme Life, također pokazuje da se sve u ovom cockpitu vrti oko umreženog načina života.

Dizajnerski paket „Visual Green”

Unosi boju

Želite li malo više boje? S našim dizajnerskim paketom "Visual Green" unutrašnjost možete obojiti svježom bojom. Pri ulasku u vozilo dočekat će vas unutrašnjost u svijetloj boji Ceramique sa stilskim dekorativnim umetkom u izvedbi "Visual Green". Odgovarajući zeleni ukrasni šavovi na presvlakama sjedala "Tracks" upotpunjuju signaturu boja. 

Ambijentalno osvjetljenje

Prikazuje vaš cockpit u pravom svjetlu

Bijelo ambijentalno osvjetljenje na prednjim ručicama za otvaranje vrata, dekorativnim letvicama na vratima i na instrumentnoj ploči, koje dolazi u sklopu serijske opreme u linijama opreme Style i R-Line, stvara ugodnu atmosferu u unutrašnjosti uz pomoć neizravnog svjetla. Također nešto za vaše oči: LED svjetla za čitanje sprijeda i straga, koja su opcijski dostupna od linije opreme Life, te LED osvjetljenje prostora za noge, koje je dostupno u sklopu serijske opreme u linijama opreme Style i R-Line i koje osigurava preglednost pri ulasku u vozilo.

Air Care Climatronic

Prava temperatura za sve

Suputnicima je prevruće, a vama prehladno? Zahvaljujući dvozonskoj regulaciji, temperature na vozačevoj i suvozačevoj strani mogu se namjestiti neovisno jedna o drugoj. Klima-uređaj "Air Care Climatronic", koji je opcijski dostupan od linije opreme Life, može se intuitivno regulirati putem dodirnih površina. I to nije sve: što sporije vozite, ventilator radi tiše. A kad aktivirate pranje stakla ili ubacite u stupanj za vožnju unatrag, sustav se automatski prebacuje na zatvoreni optok zraka, pa mirisi ostaju vani. Ukratko: u novom modelu Taigo općenito vlada dobra klima za putovanje.

Varijabilna podnica utovarnog prostora

Nikad lakši utovar

Unatoč kompaktnoj veličini, novi Taigo nudi impresivan prostor. Kako biste ga mogli optimalno iskoristiti, varijabilna podnica utovarnog prostora osigurava dodatni prostor za odlaganje. Budući da utovarni rub i utovarna površina čine jednu razinu, prtljagu možete posebno lagano utovariti i istovariti. Jednostavno podignite prtljagu do utovarnog ruba i pogurajte je prema unutra ili izvucite. Pritom vam neće smetati ni puni basovi opcijskog subwoofera "beats"* koji je ugrađen u udubljenje za rezervni kotač i koji tako stvara maksimalni prostor u prtljažniku.

*Sastavni dio opcijskog sound sustava BeatsAudioTM.

Stvorite svoju sliku novog modela Taigo

Udobnost

App-Connect Wireless

Izvucite više iz svog smartphonea

Za komforno korištenje aplikacija i sadržaja na raspolaganju vam stoji opcijski raspoloživa usluga App-Connect.³ ⁴ Glazba, obavijesti, karte ili audio knjige prenose se na zaslon infotainment sustava, pa njima možete rukovati unutar svog vidnog polja. Posebno ugodno: upotreba sučelja Apple CarPlayTM i Android AutoTM bežičnim spajanjem za opcijske navigacijske sustave "Discover Media" i "Discover Pro"⁵ te radiouređaj "Ready 2 Discover"⁶. 

Bežično punjenje

Bezbrižni i kad zaboravite kabel za punjenje

Uvijek imate kabel za punjenje pri ruci kada vašem smartphoneu ponestane struje dok ste na putu? U novom modelu Taigo više ne morate brinuti o tome. Svoj smartphone jednostavno stavite u prednji pretinac za odlaganje u kojem će se induktivno puniti. Preduvjet je da vaš telefon podržava standard Qi i da ste od linije opreme Life odabrali odgovarajuću dodatnu opremu.

Panoramski podizni / pomični krov

Nebeski pogled

Sa svojom ogromnom staklenom površinom, koja se proteže cijelom širinom krova, električni panoramski podizni/pomični krov, koji je opcijski dostupan od linije opreme Life, pravi je magnet za oči. Još ljepši je neometan pogled na nebo. I slobodan put suncu i svježem zraku. Pritom sami odlučujete koliko sunca i svježeg zraka želite: krov možete podići ili potpuno otvoriti. A ako vam postane presvijetlo, pomoći će vam zatamnjena stakla i izuzetno kvalitetna roleta*.

* Ako odaberete panoramski podizni/pomični krov, uzdužni krovni nosači neće biti moguće odabrati. 

Keyless Access

Taigo, otvori se!

Nemojte gubiti vrijeme na traženje automobilskog ključa po džepovima hlača, torbi ili džepovima jakne: sve dok ga nosite sa sobom i niste udaljeni više od 1,5 metara od svog modela Taigo, vrata i stražnji poklopac automatski će se otključati kao čarobnim štapićem.* Ključ vam nije potreban ni za pokretanje motora. To možete učiniti sasvim jednostavno pritiskom na gumb. A ako se dogodi da "Keyless Access"** ne funkcionira, ključ vjerojatno nije u vašem džepu. Možda vam je ostao na kuhinjskom stolu?

*Sustav Keyless Access pruža vam potporu u okviru ograničenja sustava.
**Opcijski dostupno od linije opreme Life.

Kuka za vuču

Odgovor na glomaznu prtljagu

Je li za vaš hobi potrebna velika količina opreme? Za novi Taigo to nije nikakav problem: opcijski dostupan mehanizam za vuču konstruiran je za opterećenje do 650 kg nekočeno i 1200 kg kočeno¹.  Ako vam u određenom trenutku mehanizam za vuču nije potreban, možete ga jednostavno demontirati i pohraniti u prtljažniku.

* Uz nagib od 8 %.
** Prikolica će biti dostupna u kasnijem trenutku.

Kamera za vožnju unatrag Rear View

Prediktivna vožnja unatrag

Opcijska kamera za vožnju unatrag Rear View s funkcijom čišćenja osigurava vam neometan pogled tijekom vožnje unatrag: prostor iza vozila koji kamera snima prikazuje se na zaslonu infotainment sustava. Također, sustav Rear View umeće orijentacijske linije koje vam olakšavaju točnu procjenu udaljenosti.

Odabir modusa vožnje i elektronička blokada diferencijala XDS

Prilagodite Taigo svojem stilu vožnje

Model Taigo možete prilagoditi svojem stilu vožnje uz opcijski dostupan odabir modusa vožnje. Ovisno o tome što vam je važno. Jednostavno odaberite odgovarajući moda vožnje pritiskom gumba na dodirnom zaslonu, a vožnja, upravljanje te čak i promjene stupnjeva prijenosa (uz automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG) bit će automatski prilagođeni. Također, elektronička blokada diferencijala XDS djeluje poput poprečnog diferencijala s ograničenim proklizavanjem koji kompenzira podupravljanje tijekom vožnje oštrim zavojima te predstavlja tipičnu značajku u modelima s pogonom na prednje kotače. Sve je potpuno automatizirano. I iznimno praktično.

Eco: za vožnju uz ekonomičnu potrošnju goriva

Normal: za svakodnevne rute od točke A do točke B

Sport: za sportske performanse tijekom vožnje uz odgovarajući broj okretaja motora Individual: za sve vaše raznovrsne kombinacije

Više informacija o novom modelu Taigo:

očarava komfornim, sigurnim i modernim značajkama.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim