Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti
Cijena od (uključujući PDV)
21.918
Snaga motora (kW)
70 - 110
kW
Snaga motora (PS)
95 - 150
KS
Potrošnja goriva
5,4 - 6,6
l/100 km

Nesvakidašnji karakter

Novi Taigo za sve koji sami stvaraju svoje trendove. Koji ne prihvaćaju nametnute promjene, već radije donose vlastite. Koji ne pokazuju samo stil već i karakter. I koji vide ono nesvakidašnje čak i u svakodnevici.

R-Line

Linija opreme R-Line pokazuje izvana sportski karakter vašeg modela Taigo.

Više o vanjskom dizajnu

Digital Cockpit

Relevantne informacije na zaslonu koji se može individualno konfigurirati.

Više o Digital Cockpit

App-Connect Wireless¹ ²

Po želji na putu opušteno koristite svoj smartphone. Čak i bežično.

Više o usluzi App-Connect Wireless

Eksterijer i interijer

Prednji dio

Novo lice

Sportsko i moderno lice modela Taigo vidljivo je već na prvi pogled. Istaknuti element: elegantna LED svjetlosna traka, koja se proteže cijelim prednjim dijelom sve do logotipa marke Volkswagen i u kombinaciji s pripadajućim IQ.LIGHT - LED Matrix glavnim svjetlima² tvori upečatljivi izgled svjetala. Svjetla za maglu bočno su integrirana u široke branike.

Taigo se svojim upečatljivim izgledom svjetala svaki dan predstavlja u pravom svjetlu. Noću je, pak, posebice susretljiv zahvaljujući opcijskoj potpori "Dynamic Light Assist".

Dinamična potpora za duga svjetla "Dynamic Light Assist" osigurava veću vidljivost noću.

Sustav može prepoznati vozila koja voze u suprotnom smjeru i vozila ispred te automatski isključuje odgovarajuće dijelove vlastitih dugih svjetala. Unutar naseljenih mjesta također se automatski prebacuje s dugih na kratka svjetla. Što to znači za vas: Duže ćete i češće voziti s dugim svjetlima. To omogućuje bolje osvjetljenje cesta i ranije prepoznavanje prepreka.

Stražnji dio

Izražajan u svakom pogledu

Sportski izgled ima i kosi stražnji dio vozila s modernim izgledom stražnjih svjetala. Dizajn Coupé istaknut je tankim tamnocrvenim LED-stražnjim svjetlima sa svjetlosnom trakom koja se proteže stražnjim dijelom, a njegove linije od markantnog ruba krova do dinamičnog stražnjeg branika omogućuju da se Taigo ističe u svakodnevici.

Paket dizajna „Black Style“

Istaknite se

Za sve koji vole još izraženiji sportski stil tu je paket dizajna "Black Style" za R-Line. S njime će vaš model Taigo dobiti 18'' kotače od lakog metala "Misano"³ i poklopce vanjskih zrcala crne boje, trapezaste poklopce te letvice za zaštitu rešetke hladnjaka crne poput mraka. Osim toga, odgovarajuće zatamnjena bočna stakla i stražnje staklo zaokružuju izgled.

Krovni paket

Volite li kontraste?

Taigo povezuje kompaktne dimenzije i vrhunski dizajn krova. Vi odlučujete kako će izgledati. Što kažete na crni krov i odgovarajuće crno lakirane poklopce vanjskih zrcala? Krovni paket po želji je dostupan u liniji opreme Style uključujući zatamnjena bočna stakla i stražnje staklo.

Panoramski podizni / pomični krov

Nebeski pogled

Sa svojom ogromnom staklenom površinom, koja se proteže cijelom širinom krova, električni panoramski podizni/pomični krov, koji je opcijski dostupan od linije opreme Life, pravi je magnet za oči. Još ljepši je neometan pogled na nebo. I slobodan put suncu i svježem zraku. Pritom sami odlučujete koliko sunca i svježeg zraka želite: krov možete podići ili potpuno otvoriti. A ako vam postane presvijetlo, pomoći će vam zatamnjena stakla i izuzetno kvalitetna roleta*.

* Ako odaberete panoramski podizni/pomični krov, uzdužni krovni nosači neće biti moguće odabrati. 

Projekcija svjetla

Spot on

Za upečatljiv nastup potrebno je pravo osvjetljenje. Uz novi Taigo ono vam je serijski dostupno već od linije opreme Life: Na tlo pored vozila projicira se svjetlosna projekcija. Kako ne biste samo sretno stigli na odredište, već i kući, osvjetljuje područje ulaska u vozilo, a Taigo pomoću funkcija "Coming home" i "Leaving home" pokazuje put.

Unutrašnjost

Ugodna inovacija

Unutrašnjost novog modela Taigo izrazit će vam ugodnu dobrodošlicu - uz pomoć izrazito kvalitetne soft touch instrumentne ploče u sklopu serijske opreme, a po želji čak i uz pomoć dekora u boji u liniji opreme Style. Od varijante opreme Life možete jednostavno puniti svoje uređaje na stražnjoj klupi putem USB sučelja na središnjem naslonu za ruke prednjih sjedala. Međutim, kožno višenamjensko kolo upravljača, koje dolazi u sklopu serijske opreme od linije opreme Life, također pokazuje da se sve u ovom cockpitu vrti oko umreženog načina života.

Dizajnerski paket "Visual Green"

Ambijentalno osvjetljenje 

Varijabilna podnica utovarnog prostora

Air Care Climatronic

Povezivost i infotainment

Radio i navigacija

Pjesma u uhu. Cesta pred očima.

Navigacijski sustav "Discover Media" opremljen je dodirnim zaslonom veličine 20,3 cm (8 inča), intuitivnom navigacijom sa sustavom prepoznavanja prometnih znakova i antenom za FM i digitalni radioprijam DAB+. Kao bežično sučelje sustav je usto pripremljen za App-Connect Wireless⁴ te raspolaže i većim brojem USB-C sučelja (snage punjenja do 45 W) te predinstaliranim kartografskim materijalom. Pomoću sustava "Discover Media" tri godine možete besplatno koristiti cijelu paletu umreženih online usluga We Connect Plus⁵.

 •  6 zvučnika
 • App-Connect uklj. App-Connect Wireless za Apple CarPlay i Android Auto¹
 • Navigacijski sustav "Discover Media" uklj. "Streaming & Internet"⁵
 • Digitalni radioprijam DAB+
 • USB-C sučelja (snage punjenja do 45 W)
 • Bluetooth sučelje za mobilni telefon
 • Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Navigacijski sustav "Discover Pro"

Radiouređaj "Ready 2 Discover"

Sound sustav BeatsAudio™

Trebate bas?

Međusobno usklađeni zvučnici na svakom mjestu za sjedenje pružaju savršen zvuk, a dodatni subwoofer šalje svoje izrazito duboke basove izravno u trbuh. Vi upravljate zvukom putem infotainment sustava.

 • 300 W ukupne snage
 • Subwoofer
 • Digitalno 8-kanalno pojačalo
 • 6 zvučnika prilagođene snage
USB sučelja tipa C

Tako ćete svugdje pronaći priključak

To će razveseliti putnike straga: Dva dodatna USB-C sučelja u stražnjem dijelu središnje konzole - dodatno uz USB-C sučelja koja su dostupna sprijeda kod svake linije opreme (snage punjenja do 45 W). Tako, na primjer, možete jednostavno napuniti svoj pametni sat, svoje bluetooth slušalice ili smartphone tijekom vožnje. Jer se baterije prazne brže nego što želimo.

Povezivost

Više od bitova i bajtova

Ponude povezivosti Volkswagena omogućuju vam više komfora i zabave. Povezanost vašeg modela Taigo s internetom i vašim smartphoneom opuštenije će vas dovesti na odredište, jedino još morate sami voziti.

Više o povezivosti

IQ.DRIVE i tehnologija

IQ.DRIVE - Naši sustavi potpora

Taigo serijski vozi sa sustavom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist". Tu je također uvijek i potpora kočenja u nuždi "Front Assist". Po želji se Taigo može opremiti dodatnim sustavima potpora, na primjer, sustavom "Travel Assist".⁶ ⁷ 

Odabir profila vožnje i elektronička blokada diferencijala XDS

Prilagodite Taigo svojem stilu vožnje

Pomoću opcijskog odabira profila vožnje možete prilagoditi Taigo svom stilu vožnje. Ovisno o tome što vam je najvažnije. Jednostavno odaberite željeni profil vožnje pritiskom gumba ili dodirnog zaslona te se pogon, upravljač i točke za mijenjanje stupnjeva prijenosa (kod DSG-a) automatski prilagođavaju. XDS funkcionira kao poprečna blokada diferencijala, pomoću koje se izjednačava podupravljanje tijekom brze vožnje zavojima tipično za vozila s prednjim pogonom. Sve to provodi se potpuno automatski. I potpuno komforno.

Eco: za vožnju s uštedom goriva

Normal: za svakodnevne dionice od A do B

Sport: za sportske performanse s odgovarajućim brojevima okretaja

Individual: za vaše individualne mogućnosti kombiniranja

Kuka za vuču

Odgovor na glomaznu prtljagu

Je li za vaš hobi potrebna velika količina opreme? Za novi Taigo to nije nikakav problem: opcijski dostupan mehanizam za vuču konstruiran je za opterećenje do 650 kg nekočeno i 1200 kg kočeno*.  Ako vam u određenom trenutku mehanizam za vuču nije potreban, možete ga jednostavno demontirati i pohraniti u prtljažniku.

* Uz nagib od 8 %.

Keyless Access

Taigo, otvori se!

Nemojte gubiti vrijeme na traženje automobilskog ključa po džepovima hlača, torbi ili džepovima jakne: sve dok ga nosite sa sobom i niste udaljeni više od 1,5 metara od svog modela Taigo, vrata i stražnji poklopac automatski će se otključati kao čarobnim štapićem.* Ključ vam nije potreban ni za pokretanje motora. To možete učiniti sasvim jednostavno pritiskom na gumb. A ako se dogodi da "Keyless Access"** ne funkcionira, ključ vjerojatno nije u vašem džepu. Možda vam je ostao na kuhinjskom stolu?

*Sustav Keyless Access pruža vam potporu u okviru ograničenja sustava.
**Opcijski dostupno od linije opreme Life.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim