Golf GTI Samo je jedan Golf GTI.

Često kopiran. Nikad uspješno.

Postoji samo jedan GTI. No on se sada već nalazi u svojoj sedmoj generaciji. Planiran 1976. godine kao mala posebna edicija od 5000 primjeraka, ovaj se model u najkraćem roku razvio u iznenađujuću uspješnicu. A pritom si je ostao vjeran po pitanju svakog detalja. To znači da ubrzava još brže te jamči još veću zabavu. Istovremeno je po pitanju njegovoga karakterističnog prednjeg dijela u saćastoj strukturi, izbočenih bočnih pragova i markantnog natpisa "GTI" ustvari sve ostalo po starome: jednostavno jedinstveno. I serijski raspoloživi 18" kotači od lakog metala "Austin", interpretacija legendarnih GTI naplataka "Denver", neosporno pokazuju odakle potječe. A 2,0 l TSI motor sa 162 kW (220 KS) zna kamo želi ići.

Galerija fotografija

Doživite značajke modela GTI iz različitih perspektiva.

Doživite značajke modela GTI iz različitih perspektiva.

Infotainment

Radiouređaj i navigacijski sustav

Lijepo je kad si sami možete odabrati kopilota.

U vašem Volkswagenu vi odlučujete o svemu. U tu vam svrhu na raspolaganju stoji serijski radiouređaj "Composition Media": s odgovarajućim zvučnicima, tehnikom kojom ćete jednostavno rukovati i brojnim mogućnostima priključivanja. Ili se možete odlučiti za jedan od dvaju navigacijskih sustava koji će po pitanju multimedijskih sadržaja ispuniti gotovo svaku želju. Uživajte kada se pratnja u potpunosti prilagođava vama.

Car-Net „Guide & Inform“

Više ne morate voziti bez interneta.

Internet može biti koristan u brojnim životnim područjima - pa tako i u automobilu. S najaktualnijim podatcima možete primjerice imati pregled nad prometom. Na taj način možete predvidjeti situaciju u prometu i sukladno tome planirati ili promijeniti vašu dionicu. No opcijski raspoložive online usluge Car-Net "Guide & Inform"¹ nude još više.

DYNAUDIO Excite

Kako bi i tonovi savršeno sjeli.

Možete li zamisliti da glazba u automobilu bolje zvuči nego na vašem HiFi uređaju? Po želji dostupan sound sustav DYNAUDIO Excite prilagođen je prostornoj akustici vozila i pružit će vam zvuk kakav ne očekujete - čak i ako ste navikli na vrhunski zvuk.

Telefonija

S objema rukama na upravljaču telefonirat ćete sigurnije.

Ostanite dostupni i tijekom vožnje ako to želite. S opcijski dostupnim sučeljima za telefon "Comfort" i "Premium" zadržat ćete obje ruke na upravljaču i promet pod kontrolom.

Sustavi potpore

Odabir profila vožnje

Vaš Volkswagen prilagodit će se vašem načinu voženje.

Vozite li se radije ekonomično ili sportski? Ili vam je važnija udobnost? S opcijskim automatskim odabirom profila vožnje vozna svojstva automobila možete prilagoditi vašem načinu vožnje te situaciji na cesti i stanju u prometu.

Automatska regulacija razmaka ACC & sustav nadzora okoline "Front Assist"

Potpuno opušteni i kada su ceste pune.

Poželite li i vi nekad imati sustav potpore koji će umjesto vas nadzirati promet ispred vašeg vozila? S opcijskom automatskom regulacijom razmaka ACC i sustavom nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji je sadržan u paketu putovat ćete opuštenije.

Potpora upravljanja pri parkiranju "Park Assist"

Jednostavno prepustite parkiranje vašem automobilu.

Čak i ako se ubrajate među rijetke pojedince koji i pred publikom potpuno opušteno parkiraju na uskim parkirnim mjestima, opcijska potpora upravljanja pri parkiranju "Park Assist" će vas unatoč tome oduševiti. Naime, sustav ne prepoznaje samo odgovarajuća parkirna mjesta već umjesto vas preuzima i upravljanje.

Blind Spot senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta

Automobil vam pomaže prilikom promjene voznog traka i izlaska iz parkirnog mjesta

Opcijski raspoloživi Blind Spot senzor upozorava vas tijekom vožnje u okviru ograničenja sustava na vozila u mrtvom kutu. A potpora izlaska iz parkirnog mjesta nadzire u okviru granica sustava bočna područja vašeg automobila prilikom izlaska iz parkirnog mjesta unatrag.

Učinkovitost

Progresivni upavljač

Postignite veću dinamiku vožnje s manje pokreta upravljača.

Golf GTI je beskompromisan, no katkad će se prilagoditi vama. Ponajprije s njegovim naprednim progresivnim upravljačem koji oduševljava kako u sportskom tako i u svakodnevnom načinu upotrebe.

Sportski vozni postroj

Odaberite izvrsnu sportsku vezu između automobila i kolnika.

Kruti sportski vozni postroj Golfa GTI raspoloživ je serijski i jamči vam još veću zabavu tijekom vožnje s izvrsnim upravljanjem. Na taj će način sportski način vožnje postati uvelike udobniji.

Motor

Oduševit će vas ovaj sportski motor

Motor Golfa GTI nudi vam maksimalnu snagu. S koncentrirana 162 kW (220 KS) - po želji i 169 kW (230 KS) kod modela GTI Performance - postići ćete najveću brzinu od 246 km/h. Pritom vam je od 0 do 100 km/h potrebno svega 6,5 sekundi.

Udobnost

Alcantara

Ovako ćete na odredište dospjeti sa stilom.

Sprijeda ćete u vrhunskim sportskim sjedalima Golfa GTI sjediti sigurno i stabilno - a s opcijski raspoloživom kombinacijom tkanine i otmjene Alcantare gotovo i luksuzno.

Kožna oprema

Sport može biti zaista lijep.

Izazovna i uistinu otmjena: opcijski raspoloživa oprema od kože "Vienna" će unutrašnjosti vašeg Golfa GTI orijentiranoj na sportski karakter podariti posebno elegantnu notu.

Kokpit

Ovako će i sjedenje postati sportski doživljaj.

Koncentriranu snagu vašeg Golfa GTI potrebno je obuzdati u njoj doraslom kokpitu. Stoga će detalji dizajna s dinamičnim karakterom u unutrašnjosti svesrdno ciljati na performanse.

Ambijentalno osvjetljenje

Možete se osjećati sigurnima.

Neka bude svjetlo, ali individualno: zahvaljujući dodatnim elementima osvjetljenja s intenzitetom koji možete namjestiti unutrašnjost vozila zrači još ugodnijom atmosferom. A vi se možete još jednostavnije orijentirati.

Idući koraci