Touareg Spreman za sve.

100 % svladava uspone i dubinu vode od 580 milimetara.

I sve ostalo što ga očekuje.

Touareg je spreman na sve što ga očekuje i još puno više od toga. On pronalazi puteve i ondje gdje ih nema te nastavlja ondje gdje su ostali morali već odustati. To omogućuje primjerice permanentni pogon na sve kotače 4MOTION koji osigurava raspodjelu snage na sva četiri kotača u skladu s potrebama, a time i optimalnu trakciju i pogon prema naprijed na gotovo svim podlogama.

Očarava prilikom prvog kontakta.

Dizajn.

Izuzetno prezentan: novi dizajn prednjeg dijela s istaknutom rešetkom ostavlja markantan dojam. Opcijska, integrirana bi-ksenonska glavna svjetla nastavljaju pratiti upečatljive linije rešetke te naglašavaju karakterističan prednji dio vozila.

Galerija slika

Doživite značajke touarega iz različitih perspektiva.

Doživite značajke touarega iz različitih perspektiva.

Učinkovitost

Slobodan hod

Jednostavno ga pustite i uštedite gorivo.

Sada ćete to moći doživjeti svaki dan: najdalje ćete stići ako pustite da stvari idu svojim tokom. Naime, funkcija slobodnog hoda koristi kinetičku energiju vašeg Volkswagena. Tako ćete na jednostavan i praktičan način uštedjeti čak pola litre goriva na 100 kilometara dionice.

BlueMotion Technology

Tko se suzdrži s potrošnjom stići će dalje.

BlueMotion Technology u svim V6 TDI motorima Touarega u jednakoj mjeri povećava učinkovitost i snižava potrošnju. To model Volkswagen Touareg čini još atraktivnijim za sve one koji žele smanjiti svoje izdatke, a da se pritom ne moraju odreći agilnosti.

4MOTION

Nemojte izgubiti tlo pod nogama.

Za njega cesta nema kraja: Touareg suvereno svladava i zahtjevne terene. Zahvaljujući permanentnom pogonu na sve kotače 4MOTION izvrsnu trakciju možete zadržati i na mokroj i neravnoj podlozi.

Dizelski motori

Lijepo je kada vas svakodnevica ne može sustići.

Ostavite svakodnevni stres iza sebe. Snažni i učinkoviti V6 TDI motori Touarega donose užitak u vožnji bez kompromisa. A sa snagom od 193 kW (262 KS) vladat ćete svakim terenom.

Udobnost

Unutrašnjost

Bez obzira jeste li u gradu, na selu ili terenu - ambijent će ostati ugodan.

U divljini ćete također imati ugodno okruženje. Naime, unutrašnjost Touarega očarat će vas površinama ugodnim na dodir, elegantnim bojama i odabranim materijalima. Uživat ćete u luksuznom ambijentu - pogotovo kada vani postane neugodno.

Easy Open

Pri ruci kada su vam ruke „vezane“.

Posebno će vam biti drag kada ne budete imali slobodne ruke: s opcijskim senzorskim sustavom zatvaranja Easy Open poklopac prtljažnika ćete otvoriti potpuno jednostavno pokretom noge.

Klima-uređaj „Climatronic“

Pobrinite se za individualnu klimu prilikom vožnje.

Pretoplo, prehladno ili nešto između? Pronaći pravu temperaturu može biti izazov, posebice s većim brojem suputnika. Sa serijskim 2-zonskim klima-uređajem "Climatronic" takve će rasprave postati dijelom prošlosti. Za Touareg je osim toga dostupan klima-uređaj s 4 zone koji će izaći ususret i individualnim potrebama putnika u stražnjem dijelu vozila.

Zračni ovjes

Ugodno ćete sjediti i kada podloga postane neravna.

Zahvaljujući opcijskom zračnom ovjesu Touarega rupe i neravnine na cestama više neće biti tako strašne. Komforni sustav uključujući programe vožnje koje možete odabrati prilagodit će visinu karoserije dotičnom terenu.

Oprema od kože "Cricket“

Odaberite bezvremensku eleganciju.

Opcijska oprema od kože "Cricket" pobrinut će se za premium izgled i osjet dodira u unutrašnjosti vozila. Već pri samom ulasku u vozilo primijetit ćete karakterističan miris kože. Tako ćete u svakoj vožnji uživati u neusporedivom osjećaju ekskluzivne opreme.

Sustavi potpore

Dinamična regulacija dugih svjetala "Dynamic Light Assist"

Vidite bolje, a da pritom ne zasljepljujete druge.

Dinamična regulacija dugih svjetala "Dynamic Light Assist" noću poboljšava vidljivost - kako vama tako i drugim sudionicima u prometu. Sustav omogućuje kontinuiranu vožnju s dugim svjetlima pri brzini iznad 60 km/h.

Kamera za vožnju unatrag "Area View"

Jer nemate oči na leđima.

Opcijski raspoloživa kamera za vožnju unatrag "Rear View" omogućuje vam prepoznati prepreke koje se nalaze iza vozila. Kamera integrirana u stražnji dio vozila šalje vam slike na zaslon infotainment sustava. Parkiranje na taj način postaje znatno jednostavnije.

ACC & Front Assist

I kada su ceste pune ostat ćete potpuno opušteni.

Poželite li i vi nekad imati sustav potpore koji će umjesto vas nadzirati promet ispred vašeg vozila? S opcijskom automatskom regulacijom razmaka ACC (do 250 km/h) i sustavom nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji je sadržan u paketu putovat ćete opuštenije u okviru granica sustava.

Prikaz okoline "Area View"

Četiri kamere vam prikazuju što se događa oko vašeg vozila.

Prilikom izlaska iz parkirnog mjesta u prometnom centru grada ili prilikom manevriranja na neprohodnom terenu - zar u ovakvim nepreglednim situacijama ne bi bilo lijepo kada biste pogledom mogli obuhvatiti kompletno područje oko vašeg automobila? To omogućuje opcijski prikaz okoline "Area View" sa svoje četiri kamere.

Infotainment

DYNAUDIO Confidence

Nećete vjerovati svojim ušima.

Čudesan zvuk opcijskog sound sustava DYNAUDIO Confidence pobrinut će se da vaši suputnici uživaju. Naime, zahvaljujući točnoj usklađenosti 12 zvučnika doživjet ćete vrhunsku perfekciju zvuka u cijeloj unutrašnjosti vozila.

Radio-Navigacijski sustav "RNS 850"

Dođite do svog cilja. Uz najbolju zabavu na putu prema njemu.

Kamo god vas put odvede - vožnju uljepšajte zabavom najbolje kvalitete. Budućem vozaču Touarega u tu svrhu je ekskluzivno na raspolaganju serijski radio-navigacijski sustav "RNS 850". Veliki dodirni zaslon, rukovanje govornim naredbama, ugrađeni hard disk, DVD izmjenjivač... trebate li još nešto?

Priprema za mobilni telefon "Premium" uključujući Car-Net "Guide & Inform"

S objema rukama na upravljaču telefonirat ćete sigurnije.

Ostanite dostupni i tijekom vožnje ako to želite. Sa serijskim sučeljem za telefon "Premium" zadržat ćete obje ruke na upravljaču i promet pod kontrolom.

R-Line

Pokažite što znači Sport u nazivu "Sport Utility Vehicle".

Paket R-Line "Eksterijer"

Touareg je po naravi atletičar. S opcijskim paketom R-Line "Eksterijer" ovaj sportski karakter možete i vizualno još upečatljivije i snažnije naglasiti.

Naglašava unutarnje vrijednosti atletičara.

Paket R-Line "Interijer"

Touareg je po naravi atletičar. S opcijskim paketom R-Line "Interijer" ovaj sportski karakter možete i vizualno još upečatljivije i snažnije naglasiti.

Idući koraci