Golf R Sportski duh i top performanse

Borba s vremenom je nepravedna - iz perspektive vremena!

Ako je svaka stotinka važna, sve mora biti na mjestu. Volkswagen R je s Golfom R stvorio preduvjet za to te dovodi motosport na cestu. Motor već prilikom pokretanja vozila snažnim zvukom posreduje svoj potencijal. To je najava za ono što će uslijediti: jer 221 kW (300 KS) čini Golf R snažnijim od svih njegovih prethodnika te ga za 4,9 sekundi ubrzava na 100 km/h. Tu se čak i vrijeme mora predati.

Galerija fotografija

Doživite značajke Golfa R iz različitih perspektiva.

Doživite značajke Golfa R iz različitih perspektiva.

Infotainment

DYNAUDIO

Kako bi i tonovi savršeno sjeli.

Možete li zamisliti da glazba u automobilu bolje zvuči nego na vašem HiFi uređaju? Po želji dostupan sound sustav DYNAUDIO Excite prilagođen je prostornoj akustici vozila i pružit će vam zvuk kakav ne očekujete - čak i ako ste navikli na vrhunski zvuk.

Radiouređaj i navigacijski sustav

Lijepo je kad si sami možete odabrati kopilota.

U vašem Volkswagenu vi odlučujete o svemu. U tu vam svrhu na raspolaganju stoji serijski radiouređaj "Composition Media": s odgovarajućim zvučnicima, tehnikom kojom ćete jednostavno rukovati i brojnim mogućnostima priključivanja. Ili se možete odlučiti za jedan od dvaju navigacijskih sustava koji će po pitanju multimedijskih sadržaja ispuniti gotovo svaku želju. Uživajte kada se pratnja u potpunosti prilagođava vama.

Car-Net „Guide & Inform“

Više ne morate voziti bez interneta.

Internet može biti koristan u brojnim životnim područjima - pa tako i u automobilu. S najaktualnijim podatcima možete primjerice imati pregled nad prometom. Na taj način možete predvidjeti situaciju u prometu i sukladno tome planirati ili promijeniti vašu dionicu. No opcijski raspoložive online usluge Car-Net "Guide & Inform"¹ nude još više.

Učinkovitost

4MOTION

Inteligentni pogon na sve kotače.

S inteligentnim pogonom na sve kotače 4MOTION koncentrirana se snaga motora raspodjeljuje na sva četiri kotača u skladu s potrebama. Time se poboljšava trakcija te se omogućuje još upečatljivije ubrzanje. 4MOTION k tomu povećava sigurnost kod brze vožnje zavojima te na mokrim i skliskim kolnicima.

Adaptivna regulacija voznog postroja DCC

Odaberite izvrsnu sportsku vezu između automobila i kolnika.

Sportski, udobno ili štedljivo? Odabir profila vožnje s modusom "Race" koji je posebno razvijen za Golf R nudi vam mogućnost potpuno jednostavne prilagodbe vozila vašim potrebama pritiskom na gumb ili preko dodirnog zaslona vašega navigacijskog sustava. Još precizniju usklađenost nudi adaptivna regulacija voznog postroja DCC koja u nekoliko milisekundi svaki amortizer individualno namješta u skladu s kolnikom i situacijom u vožnji.

Motor

Oduševit će vas ovaj sportski motor.

Srž najsnažnijeg Golfa R svih vremena je TSI motor s turbopunjačem. Agregat snage 221 kW (300 KS) krije se ispod poklopca s oznakom "R" i čeka da ga se napokon oslobodi. A to će se događati često jer kombinacija izravnog ubrizgavanja i inteligentnog tubopunjenja jamči nevjerojatne doživljaje u vožnji.

Udobnost

Kožna oprema

Sport može biti zaista lijep.

Izazovna i uistinu otmjena: opcijski raspoloživa oprema od kože će unutrašnjosti vašeg Golfa R orijentiranoj na sportski karakter podarit posebno elegantnu

Kokpit

Najbolje mjesto na stazi.

Već prilikom ulaska osjeća se uska povezanost s motosportom. U vrhunskim sportskim sjedalima od opcijski raspoložive crne kože "Vienna" odmah ćete se osjećati spremnima za prvi krug. Pritom ćete ubrzo uočiti da se atmosfera trkaće staze i udobnost ne moraju međusobno isključivati. Ukrasni umetci "Carbon Touch" na instrumentnoj ploči i oblogama vrata te letvice u pragovima od plemenitog čelika krase unutrašnjost koja će vas očarati najkasnije nakon uključivanja osvjetljenja u plavoj boji tipičnoj za model R.

Ksenonska glavna svjetla

Savršen pogled na trkaću stazu.

LED diode u markantnom obliku dvostrukog slova U podaruju bi-ksenonskim glavnim svjetlima odlučan pogled. Integrirana su svjetla za dnevnu vožnju i dinamično svjetlo za vožnju zavojima. Veliki otvori za zrak u braniku, rešetka hladnjaka s crnim sjajem te 18" kotači od lakog metala "Cadiz" sa širokim gumama veličine 225 ne ostavljaju nikakve sumnje glede namjera Golfa R: on se ne želi samo igrati.

Idući koraci