Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Golf Variant

Cijena od (uključujući PDV)
27.409
Snaga motora (kW)
81 - 147
kW
Snaga motora (PS)
110 - 200
KS
Potrošnja goriva
4,3 - 6,0
l/100 km

Najizraženije karakteristike Golfa dosad
Golf Variant

Golf Variant svestran i dinamičan - kao i vi! Izvana prepoznatljiv kao Variant, a unutra sa svim digitalnim slobodama kao Golf - digitalan i fleksibilan.

 

Golf Variant odlikuju brojne značajke. Donosimo vam pregled prvih triju značajki:

Unutrašnjost i ponuda prostora

Prilično napredna i izrazito praktična

Više o ponudi prostora

Travel Assist

Drži vas u voznom traku i druge na dovoljnoj udaljenosti

Više o sustavima potpora za vozača

Innovision Cockpit

Digitalna simbioza za veću funkcionalnost

Više o digitalnoj udobnosti

Ponuda prostora

Unutrašnjost i ponuda prostora

Prilično napredna i izrazito praktična

Golf Variant je velikodušan kada je riječ o ispunjenju vaših želja, i u pogledu ponude prostora i u pogledu digitalne opreme. Kombinirani instrument Digital Cockpit prikazuje vam važne informacije na velikom serijskom zaslonu u boji veličine 25,4 cm (10,25"). Odaberite primjerice prikaz brzine ili pokazivač kilometraže, navigacijsku kartu ili preferiranu radiopostaju. Tako ćete s lakoćom zadržati pregled nad svim funkcijama. A ako pogled usmjerite prema natrag, jedno postaje jasno: unutrašnjost s varijabilnom drugom klupom i prostrani utovarni prostor ispunit će sve želje. 

Udobnost sjedala

Ugodan osjećaj i opuštanje

Vaše mjesto za sjedenje u Golfu Variant savršeno se može prilagoditi vašim individualnim željama. Za to će se pobrinuti opcijski dostupno, izrazito udobno ergoActive vozačevo sjedalo s djelomično električnim namještanjem u 14 položaja i potporom za kralježnicu s funkcijom masaže. Suvozačevo sjedalo, ali i stražnja klupa, serijski se odlikuju ISOFIX držačima i Top Tether pričvrsnim pojasevima za dječje sjedalice okrenute u smjeru vožnje. Tako će i najmlađi putnici na svojim mjestima putovati sigurno i udobno. Odrasli će na stražnjim sjedalima profitirati od udobne unutrašnje visine vozila i još većeg slobodnog prostora za noge. A zahvaljujući trima stražnjim mjestima za sjedenje možete povesti jednu osobu više. 

Panoramski podizni / pomični krov

Krov koji nudi više

Opcijski panoramski podizni / pomični krov u prednjem se dijelu proteže preko krova. Tako ćete s jedne strane imati nesmetan pogled prema nebu, a s druge će vam se strane činiti da unutrašnjost izgleda veća. Pritom zatamnjeno staklo smanjuje neugodno zasljepljivanje. Želite li uz to i dašak svježeg zraka? Rukovanjem na dodir pomični će se krov podići prema naprijed ili elegantno pomaknuti prema natrag.

Prtljažnik i „Easy Open“

Otvara vrata i druge brojne mogućnosti

Svakodnevica zna donijeti i pokoji izazov: koliko često primjerice stojite pred prtljažnikom s djetetom i stvarima u rukama i nemate kako otvoriti prtljažnik? S opcijskom funkcijom "Easy Open"* dovoljan je mali pokret nogom ispod stražnjeg dijela vozila da biste otvorili poklopac prtljažnika. Ovdje vas očekuju velik volumen utovara od 1.642 litre i fleksibilna podnica utovarnog prostora s mogućnošću namještanja visine. Nizak utovarni rub k tomu omogućava komforan utovar vaše kupovine. Nakon toga jednostavno pritisnite tipku na unutrašnjoj strani i poklopac prtljažnika zatvorit će se automatski.

* Uvodi se kasnije.

Digitalna udobnost

Innovision Cockpit

Digitalna simbioza za veću funkcionalnost

Digital Cockpit se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom "Discover Pro" može proširiti u Innovision Cockpit. To znači da se dva zaslona veličine 25,4 cm (10") mogu spojiti u jednu cjelinu. Na tako nastalom području zaslona uz klasične sadržaje poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara imate još jasniji i detaljniji pregled dodatnih korisnih podataka. Početnoj slici ekrana možete dodijeliti favorizirane funkcije uz pomoć svog smartphonea.

Digital Cockpit

Sve važno u vašem vidnom polju

Kombinirani instrument Digital Cockpit u sklopu serijske opreme prikazuje vam važne sadržaje na zaslonu u boji visoke rezolucije veličine 25,4 cm (10,25"): prema svojim željama odaberite primjerice klasične sadržaje poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara. Osim toga, također možete uključiti vizualni prikaz svojih sustava potpora za vozača ili kombinaciju navigacijske karte i medijskih sadržaja - i to s atraktivnim grafikama i animacijama.

Rukovanje govornim naredbama

Čeka vašu naredbu

Zahvaljujući intuitivnom rukovanju govornim naredbama glasom možete upravljati radiouređajem, telefonom, klima-uređajem i navigacijom u svom Golfu Variant. Govornim unosom možete odabrati odgovarajuću radiopostaju, prikladan unos u adresaru ili traženi telefonski broj. A s opcijskim online rukovanjem govornim naredbama u sklopu usluge We Connect Plus vaš će vas Golf Variant razumjeti još bolje. Odaberite online primjerice svoju omiljenu glazbu ili potpuno intuitivno upravljajte unosom odredišta u svojoj navigaciji.

Head-up zaslon

Vaš pogled ostaje na cesti

Zadržati najvažnije informacije u vidnom polju i istovremeno gledati cestu: to je velika prednost opcijskog Head-up zaslona u vašem Golfu Variant. Vjetrobransko staklo postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i kada ima protusvjetla. A ako vam zaslon više ne treba, možete ga isključiti u svakom trenutku.

Udobnost rukovanja i rukovanje na dodir

Sve regulirano sa samo jednim dodirom prsta

Dodir i prelazak prstom - klasični funkcijski gumbi u Golfu Variant pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Opcijskim dodirnim višenamjenskim kolom upravljača od kože možete rukovati jednostavnim dodirom prsta. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik omogućen vam je pristup brojnim funkcijama. 

Opcijskim klima-uređajem "Air Care Climatronic" s antialergijskim filtrom i 3-zonskom regulacijom temperature upravljat ćete sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača. Tako ćete u tren oka namjestiti željenu ugodnu temperaturu - i to ne samo u prednjem području. Zahvaljujući dodatnom elementu za rukovanje u stražnjem dijelu središnje konzole možete namjestiti željenu klimu i na stražnjim sjedalima. 

Stvorite svoju sliku modela Golf Variant!

Sustavi potpore za vozača

Car2X

Može prepoznati što bi moglo uslijediti.

Serijski dostupno upozorenje na opasnosti pruža podršku vozaču korisnim informacijama, ono primjerice može upozoriti na radove na cesti ili interventna vozila. Komunikacija se uspostavlja preko Wi-Fi mreže (pWLAN) zahvaljujući Car2X tehnologiji.

Automatska regulacija razmaka ACC s Car2X tehnologijom pruža podršku vozaču brojnim korisnim informacijama i u slučaju nužde može aktivno intervenirati u zbivanja u prometu u okviru ograničenja sustava. Primjerice kod kraja zastoja. Konstantnom razmjenom podataka preko Wi-Fi mreže (pWLAN).

 

Travel Assist

Drži vas na voznom traku i druge na dovoljnoj udaljenosti

S opcijski dostupnim sustavom "Travel Assist" u vozilu imate izrazito korisnu potporu za vožnju. Naime, on će se pritiskom na gumb pobrinuti za udobnost u vožnji* na visokoj razini tako što će vam pomoći u monotonim i napornim situacijama u vožnji:

  • "Travel Assist" može osobito na autoputu i dobro uređenim brzim cestama umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku i održavati brzinu te paziti na razmak od vozila ispred vašeg.
  • U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete voziti tijekom zastoja i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima. 

*U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Automatska regulacija razmaka ACC „stop & go“, sa sustavom za ograničenje brzine

Veći razmak i veća udobnost

Automatska regulacija razmaka ACC "stop & go" sa sustavom za ograničenje brzine pomaže vam u održavanju prethodno namještene najveće brzine* i razmaka od vozila ispred. ACC se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom može proširiti prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Tako će vam biti pružena podrška u sprečavanju prekoračenja brzine preuzimanjem službenih ograničenja brzine.** Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici prilagođava brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.**

* Do 210 km/h
** U okviru granica sustava

Potpora upravljanja pri parkiranju „Park Assist“ uključujući pomoć pri parkiranju

Nikad lakše parkiranje

Golf Variant s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist" uključujući pomoć pri parkiranju neće vam u prolasku samo reći je li parkirno mjesto dovoljno veliko - sustav će čak i samostalno parkirati umjesto vas.*  Vi samo upravljate papučicom spojke, gasa i kočnice. Ostalo će sustav sam učiniti.

  • Senzori registriraju prikladna parkirna mjesta (do maksimalnih 40 km/h).
  • Za ulazak u bočna parkirna mjesta potrebna je barem dužina vozila plus 80 cm razmaka za manevriranje, dok je za izlazak iz bočnih parkirnih mjesta potrebno barem 25 cm ispred i iza vozila.
  • Za okomita parkirna mjesta mora postojati razmak od minimalno 35 cm s obje strane.

*U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Potpora pri promjeni voznog traka „Side Assist“

Promjena voznog traka uz pomoć sustava.

Potpora pri promjeni voznog traka "Side Assist" preko LED žaruljice u vanjskim zrcalima prikazuje druga vozila u mrtvom kutu i vozila koja se kreću iza vas na udaljenosti do 50 metara.* Ako uključite žmigavac radi promjene voznog traka, sustav može izračunati bi li jedno od tih vozila predstavljalo opasnost za vas zbog svog položaja i brzine - te vas po potrebi upozoriti uočljivim treperenjem žaruljice.

* U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist“

Ostaje vjerna svom voznom traku.

Tijekom monotonih vožnji ipak može doći do opasnih situacija. Ovdje nastupa "Lane Assist": na brzini većoj od 60 km/h sustav može prepoznati napušta li vaše vozilo nehotično vlastiti kolnik* te korektivnom potporom upravljača vratiti pozornost vozača na zbivanja u prometu.*

* U okviru granica sustava, vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpora i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.