VW Touareg: ACC & Front Assist

 

U cestovnom prometu možete biti opušteniji ako održavate dovoljan razmak od vozila ispred. Pritom će vam podršku pružiti po želji dostupna automatska regulacija razmaka ACC.

Sustav ACC mjeri udaljenost i relativnu brzinu vozila koja se kreću ispred vašeg. Pritom senzor obuhvaća područje ispred vozila. U kolonama i zastojima sustav usporava vaš Touareg sve dok se ne zaustavi. U okviru svojih granica sustav može pri brzini do 250 km/h održavati razmak vašeg vozila od vozila ispred.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno brzo i snažno kočenje. U takvim slučajevima vam može pomoći sustav nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji čini dio opreme. Ako se u okviru granica sustava uoči situacija koja je kritična u pogledu naleta na vozilo straga, Front Assist će zvučnim i vizualnim putem upozoriti vozača i pripremiti vozilo za eventualno kočenje. Ako se opasna situacija ne ublaži, sustav će automatski pokrenuti kočenje kojim će se eventualno smanjiti brzina udarca. Front Assist pomaže vozaču i tijekom samog kočenja te osigurava iskorištavanje maksimalne sile kočenja ako je to potrebno.

City funkcija kočenja u nuždi predstavlja proširenje sustava Front Assist koje djeluje u gradskom prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima. Ona automatski pokreće kočenje ispred prepreka i na taj način može pridonijeti ublažavanju posljedica sudara ili u idealnom slučaju sprječavanju sudara.

*Oprema nije dostupna za hrvatsko tržište

 

Zatvori

Touareg Spreman za sve.