Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Jamstva Mobilno jamstvo

Mobilno jamstvo

Uz vas na svakom kilometru putovanja.

Uz vas na svakom kilometru putovanja.

Kupnjom vašeg novog Volkswagen vozila postali ste korisnik usluge mobilnog jamstva. Ovom uslugom vam je omogućena mobilnost i dolazak do odredišta u slučaju da je vaše vozilo zbog tehničkog defekta ostalo nepokretno.

Kada kupac ima pravo na uslugu mobilnog jamstva?

Pravo na besplatnu uslugu mobilnog jamstva nakon primopredajnog servisa vozila ostvarujete servisnim pregledima i održavanjem Vašeg vozila u ovlaštenom Volkswagen servisu® (svaki inspekcijski servis mora biti potvrđen potpisom i žigom ovlaštenog servisnog partnera).

Mobilno jamstvo se odnosi na vozila koja su zbog tehničkog defekta, a uzrok kojega nije greška korisnika vozila ili vanjski utjecaj na vozilo, ostala nepokretna na cesti (smatra se da je vozilo nepokretno kada je nemoguće odvesti se istim u najbliži ovlašteni servis ili ukoliko prema uputama proizvođača nije dozvoljen nastavak vožnje).

Da biste ostvarili pravo iz mobilnog jamstva potrebno je nazvati stalno dežurnog operatera na besplatni telefonski broj unutar Republike Hrvatske:

 

0800 1 987

ili u inozemstvu na telefon:

+ 385 1 6269 169

 

od 00:00 do 24:00 sata, 365 dana u godini.

Usluge mobilnog jamstva.

 

Pomoć na cesti
U slučaju potrebe naša stručna ekipa će u najkraćem mogućem vremenu zbrinuti Vas i Vaše vozilo na licu mjesta. Mobilno jamstvo pokriva trošak izlaska stručne ekipe.

Vuča vozila
Ako Vaše vozilo nije moguće osposobiti na licu mjesta, osigurat ćemo Vam besplatan prijevoz za Vas i Vaše vozilo do najbližeg ovlaštenog Volkswagen servisa®.

Zamjenska mobilnost
Ukoliko se Vaše vozilo radi otklanjanja kvara mora zadržati u ovlaštenom Volkswagen servisu® dulje od tri sata, organizirat će Vam se korištenje jedne od sljedećih usluga (Napomena: razdoblje od tri sata započinje s dolaskom nepokretnog vozila u ovlašteni Volkswagen servis®):

  1. Zamjensko vozilo
    Ukoliko želite možete koristiti besplatno zamjensko vozilo dok se na Vašem vozilu ne otkloni tehnički defekt (najviše do 3 dana). Mobilnim jamstvom nisu pokriveni troškovi goriva i cestarine, prometnih i parkirnih prekršaja kao ni drugi troškovi napravljeni u svrhu nastavka Vašeg putovanja. Kategoriju i vrstu zamjenskog vozila odabire ovlašteni Volkswagen servis® ovisno o raspoloživosti vozila.
  2. Hotel
    Ukoliko ste udaljeni više od 80 km od mjesta prebivališta i želite pričekati osposobljavanje Vašeg vozila, Vi i Vaši suputnici (najviše dvije osobe) imate pravo na jedno noćenje u obližnjem hotelu.

 

Ograničenje mobilnog jamstva i gubitak prava iz mobilnog jamstva

 

Ako Vaše vozilo ima pravo na mobilno jamstvo i ako se zateknete u državi gdje nema organiziranog nacionalnog mobilnog jamstva, sami snosite nastale troškove. Te troškove će Vam nadoknaditi Vaš ovlašteni Volkswagen servis® u Republici Hrvatskoj (uz predočenje radnog naloga, svih računa, a prema važećim uvjetima mobilnog jamstva opisanima ranije), koji je vlasnik zadnjeg važećeg pečata mobilnog jamstva u Planu održavanja.

Ako se zateknete u državi gdje postoji organizirano mobilno jamstvo, Vi ne plaćate ništa, već sve troškove prema važećim uvjetima mobilnog jamstva snosi ovlašteni Volkswagen servis® u toj državi.

Prema uvjetima Mobilnog jamstva moguće je koristiti samo jednu od navedenih usluga (isključena je npr. kombinacija zamjenskog vozila i smještaja u hotel).

Mobilno jamstvo ne uključuje troškove popravka vozila.

Pravo na besplatnu uslugu mobilnog jamstva ne možete ostvariti ako je nepokretnost Vašeg vozila nastupila zbog uzroka koji su jamstvenim listom predviđeni kao razlog za ograničenje ili gubitak prava iz jamstva (prema točki 5. jamstvenog lista).

U slučaju da nemate pravo na besplatnu uslugu mobilnog jamstva, prema Vašoj želji ovlašteni Volkswagen servis® će Vam navedene usluge organizirati, ali u tom slučaju sami snosite nastale troškove.

Inspekcija

Proizvođač preporučuje redovni servis nakon tisuću prijeđenih kilometara. Svako vozilo se nakon određene prijeđene kilometraže mora u potpunosti provjeriti.

Opseg servisa se pri tome razlikuje ovisno o starosti vozila i prijeđenoj kilometraži. U slučaju redovnog servisa se radi o provjeri cijelog vozila: počinje s elektronikom, preko karoserije, raznih potrošnih dijelova i razina tekućina - do 50 ispitnih točaka ovisno o kilometraži.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.