Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Volkswagen Service Gume & Kotači

Sve informacije o kvaliteti, održavanju i skladištenju guma i kotača.

Više informacija o gumama i kotačima

Ovdje provjerite kako se pravilno skladište gume!

Od 15. studenog zimska oprema na vozilu u Hrvatskoj je obavezna.

Pružanjem prikladnog prostora za skladištenje, temeljitim čišćenjem kao i provjerom guma na eventualna oštećenja, Vaše su gume u dobrim rukama tijekom svoje pauze od vožnje.

Jamstvo na gume Continental

Jamstvo na gume

Nova usluga ovlaštenih Volkswagen servisa koja pokriva sve događaje koji vam mogu štetiti, a na njihovu pojavu ne možete utjecati:

→ bušenje gume zbog prelaženja preko čavla ili drugog oštrog predmeta
→ jasno vidljiva oštećenja udarcem u rubnjak pločnika ili drugu sličnu prepreku
→ oštećenja zbog vandalizma

 

Opseg jamstva na gume.

Jamstvo za gume vrijedi za sve gume Continental, koje su kupljene, montirane s novim ventilom i balansirane u Republici Hrvatskoj u minimalnoj količini od dva komada kod jednog od ovlaštenih Volkswagen servisa. Ovim jamstvom nisu pokrivene gume za 4x4 i kombi vozila.

EU-oznaka gume

EU oznaka gume

Od studenog 2012. godine u Europskoj uniji postoji obveza označavanja guma za osobna vozila. Ciljevi označavanja EU oznakom gume su veća sigurnost u prometu i smanjenje emisija štetnih plinova i buke. Na EU oznaci gume se pomoću grafičkog prikaza navode sljedeća svojstva gume: klasa uštede goriva, klasa prianjanja na mokrim cestama kao i klasa vanjske buke i odgovarajuća mjerna vrijednost.

EU-oznaka guma
Specificirana svojstva guma

Ušteda goriva

Guma sa malim otporom pri kotrljanju može doprinijeti smanjenju potrošnje goriva, a time i smanjenju CO2 emisija vozila. Na EU oznaci gume klasa uštede goriva označava se crnom strelicom na ljestvici u boji od A (zeleno, mali otpor pri kotrljanju) do G (crveno, veliki otpor pri kotrljanju).

Klasa prianjanja na mokroj površini

Prianjanje na mokroj površini gume djeluje na put kočenja na mokroj cesti te je bitan faktor za sigurnost. EU oznaka gume navodi klasu prianjanja na mokroj cesti od A do G. Pri inače istim uvjetima guma klase prianjanja na mokroj cesti A na mokroj cesti ima kraći put kočenja od gume klase prianjanja na mokroj cesti F.

Klasa vanjske buke

Buka gume doprinosi cjelokupnoj glasnoći vozila. Na EU oznaci gume navedeni su mjerna vrijednost vanjske buke u decibelima i piktogram klase buke popunjenim zvučnim valovima od jedan (tiho) do tri (glasno).

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.