Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Odaberite IDealan smjer uz
Volkswagen e-modele

Odaberite električni ili hibridni model iz bogate ponude Volkswagena

Inovativni pogoni za niže emisije CO₂: Volkswagen prihvaća Pariški sporazum o klimatskim promjenama s ciljem da do 2050. godine postane poduzeće neutralno u pogledu emisije CO₂. Na tom "putu do mobilnosti s manje štetnih emisija" Volkswagen je pokrenuo neviđenu ofenzivu električne mobilnosti.

Ponuda električnih i hibridnih modela broji jedanaest raznovrsnih modela, četiri električna i sedam hibridnih modela. Osim prošlogodišnjeg predstavljanja prvog potpuno električnog modela ID.3, Volkswagen je hrvatskom tržištu predstavio i prvi potpuno električni SUV model ID.4. Doživite sportske performanse "brata" modela ID.4: ID.4 GTX koji dovodi novi, inteligentni sportski karakter u svijet električne mobilnosti, kao i dvostruki motor te pogon na sve kotače u obitelj ID. vozila.

Hibridna ofenziva marke Volkswagen započela je uvođenjem modela Golf GTE i nastavila se uvođenjem sljedećih modela: Golf eHybrid Style, Passat GTE i Passat Variant GTE, Arteon eHybrid i Arteon Shooting Brake eHybrid i Tiguan eHybrid.

Okrenite se boljim IDejama. Potražite novi IDentitet. Pretvorite vožnju u IDiličan doživljaj. Izaberite IDealan smjer uz Volkswagen e-modele i s poticajima uštedite do 70.000 kuna. Uz kupnju električnih ili hibridnih Volkswagen modela dobivate i MOON Wallbox punjač snage punjenja do 11 KW.

MOON Wallbox kompaktnih je dimenzija i moderno je rješenje koje je u potpunosti prilagođeno potrebama vašeg vozila. Snaga punjenja veća je nego kod klasičnih kućnih utičnica (oko 5 puta veća nego kod priključka na kućnu utičnicu). MOON Wallbox istovremeno impresionira jednostavnim, komfornim rukovanjem, sigurnim upravljanjem uključujući funkciju zaštite te kabelom dužine 4,5 metra za optimalno punjenje Vašeg e-vozila.

Državni poticaji

Sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u 2021. godini osigurao 105 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila - 90 milijuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna za javni sektor. Za građane i tvrtke prijavu će podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije dok će se javni sektor, kao obveznik Zakona o javnoj nabavi, i dalje prijavljivati izravno Fondu. Objava Javnog poziva za fizičke i pravne osobe očekuje se početkom lipnja.1

Ostvarivanje prava na poticaje

Minimalni predujam

U svrhu prijave na Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila kupci su prodajnom mjestu dužni uplatu obveznog minimalnog predujma u iznosu od minimalno 7 % traženih sredstava. Kupcima će se izvršiti povrat obveznog minimalnog predujma u određenim opravdanim slučajevima.2

Rok za realizaciju kupnje

Krajnji rok za realizaciju kupnje vozila i dostavu dokaza Fondu o istome od strane korisnika je 9 mjeseci od dana zaprimanja odluke o dodjeli sredstava Fonda. U slučaju prekoračenja navedenog roka korisnik gubi pravo na sredstva Fonda.3

Dodatne informacije

Sve informacije o sufinanciranju kupnje energetski učinkovitih vozila možete pronaći na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Više informacija

Imate dodatnih pitanja o Volkswagen e-modelima ili pravima za ostvarivanja državnih poticaja za energetski učinkovita vozila? Ovlašteni Volkswagen partneri stoje vam na raspolaganju. Ovdje pronađite sebi najbližeg ovlaštenog Volkswagen partnera.

Odaberite svoj pogon i pridružite nam se na putu do mobilnosti s manje štetnih emisija.

U akciji se dobiva uređaj MOON Wallbox snage punjenja do 11 KW (izlazna snaga ovisi u priključku električne energije u kućanstvu), a ponuda za MOON vrijedi od 01.06. do 31.08.2021. Odobravanje poticaja je isključivo u nadležnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te postoji mogućnost da Fond nakon pregleda dokumentacije s prijave na Javni poziv ne odobri poticaj. Za državne poticaje, iznos, ograničenja, rokove i sve ostale detalje vrijede uvjeti iz Javnog poziva objavljenog od strane Fonda.

Potrošnja goriva: 0,9 - 1,8 l/100 km, potrošnja električne energije: 13,8 - 17,7 kWh/100 km; CO₂ emisija u g/km: 0 - 41. Na slici su prikazani modeli s dodatnom opremom. Slika je simbolična.

1, 2, 3 Izvor: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, https://www.fzoeu.hr/

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.