Tako vam Polo pomaže pri promjeni voznog traka i izlasku iz parkirnog mjesta

Blind Spot

Uči ga svaki polaznik auto škole: pogled preko ramena kojim otkrivate vozila u mrtvom kutu. Vozači Pola sada po želji mogu naručiti i "Blind Spot"senzor. Čim se neko drugo vozilo nalazi u mrtvom kutu, LED-pokazivač u vanjskom zrcalu upozorit će vas na potencijalnu opasnost.¹ Ako unatoč tome uključite pokazivač smjera, odgovarajući LED-pokazivač u staklu zrcala počinje žmigati i upozorava vas na opasnost. Opcijski "Blind Spot" senzor funkcionira već od brzine od 15 km/h i nudi se u kombinaciji s potporom izlaska iz parkirnog mjesta.

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta podržava vas kada unatrag izlazite iz parkirnog mjesta.¹ Uz pomoć senzora u stražnjem braniku sustav nadzire bočni promet iza vozila. U slučaju kritičnog približavanja nekog drugog vozila signalni zvuk i pokazivač u zaslonu radiouređaja ili navigacijskog sustava izdaju upozorenje. Ako ne reagirate na upozorenje, sustav u slučaju predstojećeg sudara može intervencijom kočenja umanjiti eventualne posljedice sudara ili ih u optimalnom slučaju spriječiti.

Držite promet na odstojanju

ACC

Na druge vozače morate stalno reagirati, osobito kada je promet gust. U tome vas podržava opcijska automatska regulacija razmaka ACC. Ona vožnju čini komfornijom na način da održava željenu brzinu i razmak u odnosu na vozila ispred vas.¹ I to potpuno automatski. Nakon što sustav aktivirate pritiskom na tipku, radarski senzor u prednjem dijelu vozila mjeri razmak u odnosu na vozila koja voze ispred vas. Ako se razmak smanji ili poveća, sustav automatski koči ili ubrzava. U kombinaciji s opcijskim automatiziranim DSG mjenjačem s dvije spojke moguće je čak i automatsko kočenje sve do zaustavljanja. Kako biste sustav deaktivirali, dovoljno je pritisnuti papučicu kočnice ili tipku na višenamjenskom kolu upravljača.

Polo u potpunosti prati vaš tempo

Uređaj za reguliranje brzine

Na dugim putovanjima, primjerice autocestom, noga na papučici gasa postaje sve teža i teža. Tu vas uređaj za reguliranje brzine može ciljano rasteretiti. Nakon što postignete željenu brzinu, aktivirajte sustav i brzina će se automatski održavati. Dignite nogu s papučice gasa i opustite je. Vozit ćete brzinom koju ste namjestili neovisno o uzbrdicama i nizbrdicama. Integrirani sustav za ograničenje brzine radi jednostavno i razumljivo: vi namjestite maksimalnu brzinu, a sustav na odgovarajući način ograničava dovod goriva u motor¹. Na taj se način primjerice lakše održava ograničenje brzine unutar naselja. Sustav za ograničenje brzine ugrađuje se serijski u osnovnom paketu opreme, a uređaj za reguliranje brzine može se naručiti opcijski za osnovni paket opreme i opremu Comfortline.

Da vas umor ne savlada

Sustav prepoznavanja umora

Zamislite kako tijekom vožnje ravnom, monotonom dionicom polako postajete sve umorniji. Kolo upravljača držite kruto i okrećete ga još samo uz trzaje. Sustav prepoznavanja umora registrira ovo netipično ponašanje u vožnji i odmah reagira.¹ Čuje se zvučni signal, a napomena na višenamjenskom pokazivaču savjetuje vam da napravite stanku. Sustav prepoznavanja umora potiče vas da vožnju nastavite odmorni nakon stanke, kako biste sigurno stigli kući.

U okviru granica sustava.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Za svijet pun avantura Polo

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/interior (not final) Created with Sketch.