Zaštitite i glave vaših putnika u stražnjem dijelu vozila

Zračni jastuk za glavu

Konvencionalni zračni jastuci sigurno su vam već dugo poznati. Oni štite uglavnom vozača i suvozača u slučaju frontalnog sudara. Zračni jastuk za glavu u Polu bočni je zračni jastuk koji se iz krovne obloge širi poput zavjese. Kada se zbog sudara aktivira, on prekriva kompletna bočna područja sprijeda i straga kao i B-stup. Pri tome se ne štite samo glave vozača i suvozača, već i glave putnika na bočnim sjedalima stražnje klupe. Naravno da u Polu postoje dva takva - serijski ugrađena i bez nadoplate.

Pomaže vam da bolje zaštitite pješake

Sustav prepoznavanja pješaka

Pješak je neočekivano zakoračio na kolnik - kao vozač automobila sada morate brzo reagirati. U tome vas podržava serijski sustav za prepoznavanje pješaka.¹ U početku sustav munjevitom brzinom prepoznaje situaciju. Potom vas odmah upozorava zvučnim i vizualnim signalom. Ako tada ne pritisnete papučicu kočnice, trzaj kočnice će vas upozoriti na kritični razmak. Istodobno se priprema potencijalno puno kočenje tako da će vam maksimalna sila kočenja biti odmah na raspolaganju. Ako nakon toga još uvijek niste zakočili, sustav će provesti automatsko kočenje u nuždi. Na taj se način u idealnom slučaju može izbjeći sudar ili barem umanjiti njegova težina.
Sustav za prepoznavanje pješaka je proširenje serijski ugrađenog sustava nadzora okoline "Front Assist" s City funkcijom kočenja u nuždi.

 

Automatski vas priprema za slučaj nužde

Sustav proaktivne zaštite putnika

Za Polo se proaktivna zaštita putnika može naručiti po želji. Ona prepoznaje opasne situacije koje bi mogle završiti nezgodom i automatski poduzima mjere zaštite¹. Tako se prozori i pomični krov po potrebi automatski zatvaraju gotovo do kraja, kako bi se optimizirao učinak zračnih jastuka za glavu i bočnih zračnih jastuka. Istodobno se u djeliću sekunde zatežu prednji sigurnosni pojasevi, čime se vozač i suvozač fiksiraju. Kada opasnost prođe, pojasevi se otpuštaju, a bočna stakla i pomični krov se mogu ponovno otvoriti.

U okviru granica sustava.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila.

Zatvori
Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Zatvoriti izbornik

Za svijet pun avantura Polo

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim