I uši vam pomažu pri parkiranju

Pomoć pri parkiranju i Rear View

Koliko je još mjesta ostalo? Opcijska pomoć pri parkiranju olakšava vam parkiranje u nepregledna slobodna parkirna mjesta emitiranjem zvučnih signala. To omogućuju senzori na prednjem i stražnjem dijelu vozila. Na taj vas način zvučni signali i grafički prikaz na zaslonu infotainment sustava upozoravaju na prepreke.¹

Integrirana funkcija kočenja pri manevriranju predstavlja novu komponentu pomoći pri parkiranju. Pri vožnji unatrag brzinom do 10 km/h sustav može kočenjem u nuždi spriječiti sudar ili umanjiti njegovu težinu. I prilikom vožnje unaprijed pritiskom na tipku možete aktivirati funkciju kočenja pri manevriranju. Ako se ispred vozila pojavi prepreka, sustav će također automatski zakočiti ako vi ne reagirate na zvučna upozorenja pomoći pri parkiranju. Praktična pomoć pri parkiranju s funkcijom kočenja pri manevriranju serijski se isporučuje u liniji opreme Highline.

Opcijska kamera za vožnju unatrag "Rear View" omogućuje vam da zadržite pregled tijekom vožnje unatrag: Na zaslonu infotainment sustava prikazuje se područje iza vozila koje snima kamera. Usto "Rear View" prikazuje pomoćne crte na zaslonu koje vam olakšavaju ispravnu procjenu razmaka.

Okrećete li još uvijek kolo upravljača ili ste parkiranje prepustili vozilu?

Park Assist

Potpora upravljanja pri parkiranju "Park Assist", koju možete naručiti po želji, može još više: za vrijeme vožnje sustav snima obje strane ceste i pronalazi pravo mjesto za parkiranje. Udaljenost od ruba ceste pritom smije iznositi između 0,5 i 1,5 metara uz maksimalnu brzinu od 40 km/h.

"Park Assist" automatski usmjerava vozilo na uzdužna ili poprečna parkirna mjesta, manevrira vozilo čak i u uska parkirana mjesta, a iz uzdužnih parkirnih mjesta čak i izlazi samostalno.¹ Vi dodajete gas i pritišćete papučicu spojke i kočnice, u čemu vas podržava funkcija kočenja pri manevriranju koja je integrirana u "Park Assist". Ako sustav registrira prepreku iza vašeg vozila, a vi ne reagirate na zvučno upozorenje potpore upravljanja pri parkiranju, funkcija kočenja pri manevriranju može automatskim kočenjem spriječiti sudar.

U okviru granica sustava.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti sa dodatnom opremom. Molimo Vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Za svijet pun avantura Polo

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/interior (not final) Created with Sketch.